Рішення
від 02.11.2010 по справі 2о-59
СТАНИЧНО-ЛУГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2о-59

2010 р.

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2010 року смт. Станиц я Луганська

Станично-Луганський ра йонний суд Луганської област і у складі:

головуючого - судді Соболєва Є.О.,

при секретарі Сухаревсь кій Н.О.

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в залі суду в смт. Станиця Луганська цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення юр идичного факту належності пр авовстановлюючого документ у,

ВСТАНОВИВ:

22 липня 2010 року заявник зв ернувся до суду із заявою, в як ій просив встановити факт на лежності йому правовстановл юючого документу, а саме дого вору дарування житлового буд инку серії НОМЕР_1, нотарі ально посвідченого державни м нотаріусом Станично-Луганс ької державної нотаріальної контори 11 грудня 1997 року, зареє строваного в реєстрі за № 2-2255, д е по-батькові в українському варіанті написання вказане як «ОСОБА_1», посилаючись на наступні обставини:

11 грудня 1997 року державним но таріусом Станично-Лугансько ї державної нотаріальної кон тори був посвідчений вищезаз начений договір дарування жи тлового будинку. У цьому дого ворі по-батькові заявника в у країнському варіанті написа ння вказано як «ОСОБА_1» я к було зазначено в його старо му паспорті.

В подальшому заявник отрим ав новий паспорт у якому його по-батькові в українському н аписанні вказано як «ОСОБА _1

В даному документі по-батьк ові заявника в українському варіанті написання зазначен о як «ОСОБА_1», що не збігає ться з по-батькові зазначени м у його паспорті в українськ ому написанні як «ОСОБА_1

Оскільки ці розбіжності за явнику виправити не можливо, вони перешкоджають йому у ре алізації права на відчуженн я житлового будинку, тому він був змушений звернутися до с уду з цією заявою.

В судовому засіданні заявн ик заяву підтримав в повному обсязі, просив суд її задовол ьнити.

Від заінтересованої особи - Станично-Луганської сели щної ради надійшла заява, в як ій вони не заперечували прот и задоволення заяви, просили справу розглянути за відсут ності їхнього представника .

Вислухавши заявника, дослі дивши матеріали справи, суд в важає заяву обґрунтованою, я ка підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Факт належності заявнику з азначеного вище правовстано влюючого документу підтверд жується наявними у справі до казами, а саме: паспортом, де й ого по-батькові в українсько му написанні вказано як ОСО БА_1», що відповідає його св ідоцтву про народження оформ леному на російській мові, де його по-батькові зазначено я к «ОСОБА_1

Разом з цим факт належності заявнику вищевказаного прав овстановлюючого документу п ідтверджується довідкою, вид аною проректором з науково-п едагогічної роботи, кандидат ом філологічних наук, доцент ом Луганського національног о університету ім. Тараса Шев ченка, з якої вбачається, що за чинним українським правопис ом ім' я ОСОБА_1 по- батьк ові пишеться як ОСОБА_1

Враховуючи, що заінтересов ана особа не заперечує проти встановлення зазначеного в заяві ОСОБА_1 факту, у суду не виникає сумнівів, що ці роз біжності у по-батькові переш коджають заявнику у реалізац ії права на відчуження житло вого будинку, і оскільки її кр ім судового порядку виправит и неможливо, суд не бачить під став для відмови йому у встан овлені юридичного факту нале жності зазначеного вище прав овстановлюючого документу, т ому його заява підлягає задо воленню.

Враховуючи вищенаведен е, керуючись ст.ст. 256, 259, 209-215 ЦПК Ук раїни, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву Казачкова Григор ія Григорійовича задоволь нити.

Встановити юридичний фа кт належності ОСОБА_1, ІН ФОРМАЦІЯ_1, уродженця смт. Станиця Луганська Станично- Луганського району Луганськ ої області договору дарува ння житлового будинку серії НОМЕР_1, нотаріально посві дченого державним нотаріусо м Станично-Луганської держав ної нотаріальної контори 11 гр удня 1997 року, зареєстрованого в реєстрі за № 2-2255, де по-батьков і в українському варіанті на писання вказане як «ОСОБА_1 ».

Рішення може бути оскарж ене до апеляційного суду Луг анської області через Станич но-Луганський районний суд Л уганської області протягом 1 0-ти днів з моменту його прогол ошення.

Головуючий:

СудСтанично-Луганський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення02.11.2010
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу12167968
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-59

Рішення від 23.06.2011

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк В. В.

Рішення від 28.10.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Жанна Василівна

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук Михайло Петрович

Рішення від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Рішення від 22.04.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко Вікторія Василівна

Рішення від 29.06.2010

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Бугрій Володимир Михайлович

Рішення від 02.11.2010

Цивільне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Соболєв Є. О.

Ухвала від 02.11.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Ухвала від 27.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

Рішення від 01.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні