Постанова
від 28.12.2007 по справі 4/298
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

28 грудня 2007 року 14:48 № 4/298

За позовом Голосіївського районног о управління ГУМВС України в м. Києві

До Громадянина Пакистану ОСОБА_2

Про примусове видворення

Суддя Вовк П.В.

Секретар судового засід ання Камінська Т.О.

Представники:

Від позивача Попко А.В.

Від відповідача ОСОБА_2

перекладач ОСОБА_3

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Окружного адміністративног о суду м. Києва з позовом про п римусове видворення Відпові дача з території України.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду м. Києва від 27 .12.07 відкрито провадження у адм іністративній справі № 4/298.

28.12.07 у судовому засіданні пре дставник Позивача позовні ви моги підтримав та просить су д позов задовольнити.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відповідач ухиляєтьс я від добровільного виконанн я рішення про його видворенн я.

Відповідач проти позову за перечує та зазначив, що в добр овільному порядку відмовляє ться повертатися на батьківщ ину. Також, Відповідач зазнач ив, що не має наміру звертатис я до відділу міграційної слу жби для отримання в Україні с татусу біженця.

Дослідивши матеріали спра ви, суд -

ВСТАНОВИВ:

Громадянин Пакистан у ОСОБА_2 (далі Відповіда ч) ІНФОРМАЦІЯ_1, у складі г рупи осіб нелегально прибув до України для подальшого ви їзду до країн Західної Європ и.

Відповідно до довідки Голо сіївського РУ ГУМВС України в м. Києві 10.12.07 в ході проведення відпрацювання співробітник ами ВБНМ УБЗПТЛ ГУМВС Україн и м. Києві спільно з співробіт никами ГУБКОЗ СБУ та ВГІРФО Г олосіївського РУ ГУМВС Украї ни в м. Києві за адресою АДРЕ СА_1, було встановлено та зат римано Відповідача у складі групи нелегальних мігрантів .

10.12.07 Голосіївським РУ ГУМВС У країни в м. Києві (далі Позивач ) прийнято рішення про видвор ення Відповідача з території України.

Відповідно до розписки від 10.12.07, відібраної у Відповідача начальником відділення ВГІР ФО Голосіївського РУ ГУМВС У країни в м. Києві, його через п ерекладача ознайомлено з змі стом рішення про видворення та порядком його виконання. Т акож, Відповідач зобов' язав ся самостійно отримати у від повідних посольств транзитн і візи, необхідні для проїзду і виїзду до місця постійного проживання та до 20.12.07 залишити територію України.

Відповідно до постанови Го лосіївського районного суду м. Києва від 18.12.07 Відповідача пр итягнуто до адміністративно ї відповідальності за ст. 203 ч.1 КУпАП України та застосовано до нього адміністративне ст ягнення у вигляді штрафу у ро змірі 340,00 грн.

25.12.07 Відповідача затримано с півробітниками ВГІРФО Голос іївського РУ ГУМВС України в м. Києві за адресою АДРЕСА_1 . про що складено протокол п ро адміністративне затриман ня. Отже, Відповідач у встанов лений строк у добровільному порядку рішення про його вид ворення не виконав.

Відповідно до абз. 5 ст. 32 Зако ну України «Про правовий ста тус іноземців та осіб без гро мадянства»орган внутрішніх справ чи орган охорони держа вного кордону можуть затрима ти і примусово видворити з Ук раїни іноземця або особу без громадянства тільки на підс таві постанови адміністрати вного суду. Така постанова пр иймається судом за звернення м органу внутрішніх справ, ор гану охорони державного корд ону або Служби безпеки Украї ни, якщо іноземець або особа б ез громадянства ухиляються в ід виїзду після прийняття рі шення про видворення або є об ґрунтовані підстави вважати , що вони будуть ухилятися від виїзду.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази, які є у справі за своїм внутрішнім п ереконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебі чному, повному та об'єктивном у дослідженні, суд прийшов до висновку, що Відповідач ухил яється від виїзду з територі ї України.

Враховуючи вищенаведене, с уд вважає позовні вимоги обґ рунтованими та такими, що під лягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 160-163 КАС Украї ни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволь нити.

2. Примусово видворити з території України, громадя нина Пакистану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1.

3. Зобов' язати Голосі ївське районне управління ГУ МВС України в м. Києві вжити за ходи передбачені законодавс твом України для примусового видворення з території Укра їни, громадянина Пакистану ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, встановле ного цим Кодексом, якщо таку з аяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними ст. ст. 185-187 КАС України, шля хом подання через суд першої інстанції заяви про апеляці йне оскарження з наступним п оданням протягом двадцяти дн ів апеляційної скарги. Апеля ційна скарга може бути подан а без попереднього подання з аяви про апеляційне оскаржен ня, якщо скарга подається у ст рок, встановлений для поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Суддя П.В. Вовк

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.12.2007
Оприлюднено25.11.2010
Номер документу12405044
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/298

Судовий наказ від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Рішення від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Рішення від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 21.06.2011

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов О.М.

Рішення від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Постанова від 28.12.2007

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні