Рішення
від 02.07.2010 по справі 2-1282
СВЕРДЛОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2 - 1282

2010 р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2010 року м . Свердловськ

Свердловській міський суд Луганської області у складі :

одноособово судді Алекс андриної І.О.,

при секретарі с/з Радчен ко Л.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд ових засідань Свердловськог о міського суду Луганської о бласті в місті Свердловську Луганської області цивільн у справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся до су ду із зазначеним позовом, пос илаючись на те, що з 08 лютого 1991 р оку він перебуває з відповід ачкою в шлюбі, зареєстровано му у відділі реєстрації акті в цивільного стану Свердловс ького ГИКа Луганської област і, актовий запис № 66. В нього та у відповідача цей брак повто рний.

Від цього шлюбу сторони спі льних дітей не мають.

В останній рік між ними пост ійно виникають сварки, внасл ідок того, що кожний із них має різні погляди на сімейне жит тя та ведення спільного госп одарства. У зв'язку з цим вони припинили між собою шлюбні с тосунки, перестали вести спі льне господарство і вирішили розірвати шлюб. Спільне май но будуть ділити добровільно . Відповідач на розірвання ш любу не згодна, тому вирішити у добровільному порядку пит ання про розірвання шлюбу в о рганах РАГС сторони не можут ь.

Позивач вважає, що їхня сім' я розпалась остаточно, прими рення неможливе.

Розірвати шлюб в органах РА ГСа відповідач відмовилась.

У зв' язку з чим позивач про сить суд ухвалити рішення, як им розірвати шлюб між ним та в ідповідачем.

У судовому засіданні позив ач позовні вимоги підтримав у повному обсязі, підтвердив обставини, викладені у позов ній заяві, наполягає на розір ванні шлюбу, вказав, що надани й судом трьохмісячний строк для примирення відповідачем не було використано - прими рення не настало. Також поясн ив суду, що через несумісніст ь характерів, вони втратили о дин до одного почуття поваги та любові, фактичні шлюбні ст осунки між ними припинилися і протягом одного року вони н е живуть. Шлюб носить формаль ний характер, подальше спіль не життя і збереження шлюбу с уперечить його інтересам. Не повнолітніх дітей від цього шлюбу в них з відповідачем не має. Вважає, що спор про розпо діл спільно нажитого майна з відповідачем вони вирішать у добровільному порядку. На д аний час він приблизно рік пр оживає з іншою жінкою, і має на міри створити з нею сім`ю.

Відповідач у судове засіда ння 29.06.2010р. та 02.07.2010р. не з' явилась , про дату слухання справи бул а належним чином повідомлена , у зв' язку з чим суд вважає н еявку відповідача не поважно ю. Згідно ст. 169 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу за відсутності відпо відача.

Позивач відповідно до вимо г ст.224 ЦПК України звернувся д о суду з заявою про слухання с прави за відсутністю відпові дача та винесення заочного р ішення у справі, оскільки ост анній за викликом суду у судо ві засідання з' являтися не бажає.

Суд вважає за необхідне від повідно до вимог ст.ст.169, 224 ЦПК У країни розглянути справу за відсутністю відповідача на п ідставі наявних у справі док азів, оскільки в матеріалах с прави знаходиться достатньо даних про права та взаємовід носини сторін.

Заслухавши позивача та дос лідивши матеріали справи, су д приходить до висновку, що по зовні вимоги підлягають задо воленню в повному обсязі з на ступних підстав.

Відповідно до ст.112 Сімейног о кодексу України шлюб розри вається, якщо судом буде вста новлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечили б інтереса м одного з подружжя, інтереса м їхніх дітей, що мають істотн е значення.

Судом було вжито заходи для примирення подружжя, але за ц ей час ні позивач, ні відповід ач не вжили ніяких дій для збе реження сім`ї.

Судом встановлено, що сторо ни перебувають у шлюбі з 08.02.1991 р оку, зареєстрованому відділо м реєстрації актів цивільног о стану Свердловського ГИКа Луганської області, актовий запис № 66 (а.с.6) . Від шлюбу дітей не мають. Через несумісність характерів, втратили один до одного почуття поваги та люб ові. Фактичні шлюбні стосунк и між сторонами припинилися більше року тому. Шлюб носить формальний характер, подаль ше спільне життя і збереженн я шлюбу суперечило б інтерес ам сторін.

Відповідно до ч.1 ст. 24 СК Укра їни шлюб ґрунтується на віль ній згоді жінки та чоловіка, п римушування жінки та чоловік а до шлюбу не допускається. Вр аховуючи, що позивач наполяг ає на розірванні шлюбу, суд пр иходить до висновку, що сім' я розпалась остаточно і збер егти її неможливо.

При цьому суд приходить до в исновку, що витрати, пов' яза ні з реєстрацією розірвання шлюбу необхідно покласти на позивача.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 3, 24, 110-112 СК України , ст. ст. 209, 213-215, 224,225 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Розірвати шлюб громадян У країни ОСОБА_2, ІНФОРМАЦ ІЯ_3 року народження, уродже нця села Рівки Славутського району Хмельницької області , та ОСОБА_3, (дошлюбне прізв ище ОСОБА_3), ІНФОРМАЦІЯ_ 2 року народження, уродженк и селища Ленінське міста Све рдловська Луганської област і, зареєстрований 08 лютого 1991 р оку відділом реєстрації акті в цивільного стану Свердловс ького ГИКа Луганської област і, актовий запис № 66 .

При видачі свідоцтва про р озірвання шлюбу органами РАЦ С стягнути державне мито з по зивача ОСОБА_2 у розмірі 17 г рн, відповідача ОСОБА_3 ві д сплати державного мита зві льнити.

Копію рішення суду надісла ти відповідачу та роз' яснит и порядок подання заяви про п ерегляд заочного рішення суд у протягом десяти днів з дня о тримання його копії.

Заочне рішення може бути пе реглянуто судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача.

Заяву про перегляд заочног о рішення може бути подано пр отягом десяти днів з дня отри мання його копії.

Заочне рішення суду набира є законної сили після закінч ення строку подання заяви йо го перегляд.

СУДДЯ

СудСвердловський міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено21.01.2011
Номер документу13051223
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1282

Рішення від 30.08.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Вілюк М. П.

Рішення від 28.12.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Рішення від 28.12.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Ухвала від 28.11.2011

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Шавель Р.М.

Рішення від 28.10.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Нінель Валеріївна

Рішення від 06.12.2010

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік Ірина В'ячеславівна

Рішення від 23.12.2010

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Рішення від 15.11.2010

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Кузьменко В'ячеслав Володимирович

Рішення від 02.07.2010

Цивільне

Свердловський міський суд Луганської області

Александрина Ірина Олексіївна

Рішення від 15.04.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Воробйов Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні