Постанова
від 28.01.2008 по справі 17/225
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/225

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА                    

28 січня 2008 р.                                                                               Справа  № 17/225

За позовом управління Пенсійного фонду України  у Воловецькому  районі, смт. Воловець (далі –управління ПФУ) до Гірсько-Карпатської дослідної станції Закарпатського інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук , смт. Нижні Ворота Воловецького району

за участю представників сторін:

позивача: Мішковська  Н.С., представник за довіреністю;

відповідача: не з”явився

СУТЬ СПОРУ: про стягнення заборгованості на суму  19 058,72 грн.

          Позивач звернувся із вказаними вимогами, оскільки відповідачем не сплачено у повному обсязі страхові внески передбачені Законом України „Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”. Представник позивача у ході судового розгляду наполягає на задоволенні заявлених  вимог, посилаючись на їх обґрунтованість долученими до матеріалів справи документами.

Відповідач письмового відзиву на позов не подав, участі уповноваженого представника в судовому розгляді справи не забезпечив. Суд неодноразово відкладав розгляд справи, оголошував перерву у судовому засіданні; на клопотання відповідача у зв'язку з необхідністю заміни представника у судовому процесі провадження у справі було зупинено, однак після поновлення провадження у справі відповідач не прийняв участі у судовому її розгляді, хоча був належним чином повідомлений про час та місце судового розгляду, про що свідчать долучені до матеріалів справи повідомлення про вручення поштових відправлень суду.

 

За наведених обставин, спір вирішується за наявними у  матеріалах справи документами у порядку ст. 128  Кодексу адміністративного судочинства України.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, суд встановив наступне.

Відповідач по справі –Гірсько-Карпатська дослідна станція Закарпатського інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук –зареєстрований як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і станом на час розгляду даного спору не виключений із зазначеного реєстру, перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України у Воловецькому районі  і відповідно до ст.ст. 14, 15 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі - Закон № 1058)  набув статусу страхувальника –платника  страхових внесків до Пенсійного фонду України (далі - ПФУ).

Згідно ст. 17 Закону № 1058 страхувальники зобов'язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Відповідно до п. 8 Прикінцевих положень Закону № 1058 страхові внески, що перераховуються до солідарної системи, сплачуються страхувальниками та застрахованими особами на умовах і в порядку визначених цим Законом та в розмірах, передбачених Законом України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” (далі –Закон № 400).

Страхові внески, нараховані за відповідний базовий період –місяць, відповідач повинен сплачувати не пізніше 20 календарних днів із дня закінчення   базового періоду. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням коштів на оплату праці.

За приписами ст. 106 Закону № 1058 суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені, вважаються простроченою заборгованістю  із сплати страхових внесків –недоїмкою, що стягується з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій (штрафів).  

Позивач на виконання  наданих  законом повноважень  22.03.07 з відома відповідача та в присутності його головного бухгалтера здійснив перевірку достовірності, повноти нарахування та своєчасності сплати відповідачем страхових внесків за період з 01.12. 2002р. по 01.02.2007р., в результаті якої виявлена заборгованість останнього на суму 19058,72 грн.   Акт  перевірки, копія якого долучена до матеріалів справи (арк. справи 19-22), підписаний представниками відповідача без заперечень, відповідачем не оскаржений у встановленому порядку.

Наведена сума заборгованості  підтверджена також при проведенні сторонами звірки розрахунків, про що свідчить долучений до матеріалів справи акт станом на 21.03.07 (арк. справи 28).

Відповідач не сплатив  суму заборгованості, у зв'язку з чим позивач звернувся з даним позовом до суду.

У ході судового розгляду спірна заборгованість доведена матеріалами справи, не спростована відповідачем, тому за приписами ст. 106 Закону № 1058 підлягає стягненню судом на користь позивача.

Враховуючи вищевикладене та керуючись Законами України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”,  „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, ст.ст. 17, 86,  158-163, п. 6 Розділу УІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України,

суд          постановив:

                    1. Позов задоволити  повністю.

Стягнути з Гірсько-Карпатської дослідної станції (с. Нижні Ворота Воловецького району,  вул. Перемоги, 7, код 00729385) на користь управління Пенсійного фонду у Воловецькому  районі (смт. Воловець, вул. Карпатська,31 код ЄДРПОУ 20449624) заборгованість на суму 19058,72 грн. (дев'ятнадцять тисяч п'ятдесят вісім грн. 72 коп.).

Дана постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

30.01.08

Суддя                                                                                            Ушак І.Г.

                 

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення28.01.2008
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1323348
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/225

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Рішення від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Постанова від 24.02.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Рішення від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні