Рішення
від 08.11.2010 по справі 2-1854
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 № 2-1854/ 10

З А О Ч Н Е   Р І Ш Е Н Н Я

Іменем         України

08 листопада 2010 року                                     м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі :

                          головуючого – судді Прижигалінської Т.В.

              при секретарі – Каліневич Ж.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове цивільну справу за позовом  ОСОБА_1 до ОСОБА_2  про розірвання  шлюбу,-

В С Т А Н О В И В :

    Позивач звернулася до суду з позовом  про розірвання  шлюбу, мотивуючи свої вимоги тим, що з відповідачем вона перебуває у зареєстрованому шлюбі з 17.02.1983 року. Шлюб реєструвався міським відділом реєстрації актів цивільного стану м.Синельникове за актовим записом №35. Шлюб перший. Дітей від шлюбу немає. Під час спільного проживання сторони втратили один до одного почуття любові та взаємоповаги, зрозуміли, що вони чужі люди. Сімейні відносини припинили  у  2009 року, спільне господарство не ведуть.В органах РАЦС відповідач відмовляється розірвати шлюб . Питання про розподіл майна позивач буде вирішувати в позасудовому порядку або в іншому позові.   Вважає подальше спільне життя  неможливим  та просить шлюб з відповідачем розірвати.

    Позивач в  судове  засідання не з’явилася, але надала заяву про розгляд справи у її відсутності,  позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

    Відповідач повторно  не з’явився в судове засідання  по невідомій суду причині, хоча про день та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.224 ЦПК України.

Розглянувши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, суд , згідно ч.1 ст.112 Сімейного кодексу України,  з’ясувавши фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову  про розірвання шлюбу, а також  обставини життя подружжя та відсутність  неповнолітніх дітей, приходить до висновку, що позовні вимоги  підлягають задоволенню у повному обсязі, оскільки вони підтверджуються матеріалами справи : копією свідоцтва про укладення шлюбу між ОСОБА_2 та ОСОБА_1, довідкою паспортного столу Синельниківського міського комунального підприємства „ЖЕК-2” від 21.09.2010 року, згідно якої ОСОБА_1 зареєстрована та проживає одна за адресою: АДРЕСА_1

Згідно ч.2 ст.112 Сімейного кодексу України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам дітей або одного з подружжя.

    На підставі викладеного та ст.ст.110-112 Сімейного Кодексу України, керуючись  ст.ст.10,   11, 60, 88, 212-215, 224-226 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Позов  задовольнити .

Розірвати шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_1, який був  зареєстрований 17 лютого 1983 року  міським відділом ЗАГС м.Синельникове Дніпропетровської області за актовим записом № 35.

Заочне рішення може  бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою  відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення  суду може бути оскаржене позивачем  в апеляційному порядку до  апеляційного суду Дніпропетровської області через Синельниківський міськрайонний суд шляхом подання  апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи,  які брали  участь  у справі,  але  не  були  присутні  у  судовому  засіданні  під  час проголошення судового рішення,  можуть  подати  апеляційну  скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення .

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в апеляційному порядку.

Копію рішення після набрання ним законної сили направити до відділу реєстрації актів цивільного стану Синельниківського міськрайоного управління юстиції.

Суддя:                                                                                    Прижигалінська Т.В.

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.11.2010
Оприлюднено06.01.2011
Номер документу13342106
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1854

Рішення від 01.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Маринчук М. П.

Рішення від 08.11.2010

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Тетяна Володимирівна

Рішення від 03.12.2010

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Русаков Григорій Степанович

Рішення від 24.11.2010

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Русаков Григорій Степанович

Рішення від 29.04.2010

Цивільне

Свердловський міський суд Луганської області

Александрина Ірина Олексіївна

Ухвала від 30.11.2010

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка Ігор Миколайович

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук Володимир Миколайович

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Степура Андрій Анатолійович

Ухвала від 16.11.2010

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Охременко Віктор Анатолійович

Рішення від 16.11.2010

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Додатко Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні