Рішення
від 17.11.2010 по справі 2-43-10
ВОЛОДАРСЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-43/201 0 року

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 листопада 2010 року смт.Вол .-Волинський

Володарсько-Волинсь кий районний суд Житомирсько ї області

в складі : головуючого-судді Сульженка Л.П.

при секретарі М алецькій М.О.

з участю позивачки ОСОБА_1

представника відповідач а Микитенка М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні Володарсько-Волинського районного суду цивільну спр аву за позовом

ОСОБА_1

до

Іршанської школи мистецтв

про поновлення, прийняття на роботу, стягнення моральн ої та матеріальної шкоди та с оціальних виплат, визнання н аказу про звільнення незакон ним, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулась з д аним позовом до суду 1 жовтня 2 009 року, вказуючи, що рішенням 23 сесії Володарсько - Волинс ької районної ради від 19 берез ня 2009 року було ліквідовано Ір шанську музикальну школу зі створенням Іршанської школи мистецтв. Вона була звільнен а за ст.40 п.1 КЗпП України і їй об іцяли прийняти її на роботу з 1 вересня 2009 року, але їй у цьому було відмовлено. У своїх позо вних заявах позивачка просит ь поновити її на посаді викла дача Іршанської школи мистец тв, відмінити наказ Іршанськ ої музикальної школи від 15 тра вня 2009 року, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу, стягнути моральну ш коду так як вона втратила здо ров' я, залишилась без засоб ів існування. Крім того проси ла стягнути з відповідача на її користь всі соціальні піл ьги, передбачені діючим зако нодавством. Моральну шкоду п озивачка оцінила в 50000 гривень і матеріальну шкоду в сумі 10000 гривень. Свої позовні вимоги позивачка в судовому засіда нні підтримала в повному обс язі.

Представник відповідача Микитенко М.В. позов не ви знав, пояснивши, що позивачка пропустила без поважних при чин строк звернення до суду. К рім того позивачка і відпові дач в трудових відносинах не перебували, а тому всі позовн і вимоги позивачки безпідста вні і повинні бути залишені б ез задоволення.

Заслухавши сторін, допита вши свідка, дослідивши матер іали справи, суд приходить до слідуючого.

Згідно наказу №19 від 15 травня 2009 року по Іршанській музичні й школі про звільнення праці вників Іршанської музичної ш коли в зв' язку з ліквідаціє ю слідує, що ОСОБА_1 звільн ена з посади викладача по кла су фортепіано з 30 травня 2009 рок у з виплатою їй компенсації з а невикористану відпустку тр ивалістю 56 календарних днів з а період з 31 травня 2008 року по 30 т равня 2009 року, про що є підпис п озивачки в наказі /а.с. 104/.

У відповідності до ст.233 КЗпП України працівник може звер нутися з заявою про вирішенн я трудового спору безпосеред ньо до районного, районного в місті, міського чи міськрайо нного суду в тримісячний стр ок з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про по рушення свого права, а у справ ах про звільнення - в місячн ий строк з дня вручення копії наказу про звільнення, з дня в идачі трудової книжки.

З заявою про поновлення суд ом строків, пропущених з пова жних причин позивачка не зве рталась.

Позивачка посилалась на те , що у відповідача мало місце н е ліквідації Іршанської музи чної школи, а реорганізації, а тому просила задовольнити ї ї позовні вимоги.

Відповідно до п.1 ст.40 КЗпП Ук раїни трудовий договір, укла дений на невизначений

- 2 -

строк, а також строковий тр удовий договір, до закінченн я строку його чинності, можут ь бути розірвані власником п ідприємства, установи, орган ізації, або уповноваженим ни м органом у разі зміни в орган ізації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорг анізації або перепрофілюван ня підприємства, установи, ор ганізації, скорочення чисель ності або штату працівників.

Рішенням 23 сесії Vскликанн я від 19 березня 2009 року Володар сько - Волинської районної ради було ліквідовано Іршанс ьку музичну школу і створено Іршанську школу мистецтв, як початковий спеціалізований мистецький навчальний закла д та підпорядкувати її відді лу культури і туризму райдер жадміністрації /а.с.40/.

В зв' язку з цим був прийнят ий статут Іршанської школи м истецтв, а також проведено ре єстрацію як юридичну особу, п ро що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичн ої особи /а.с. 41/.

Доводи позивачки про те, що її звільнено незаконно безпі дставні. Судом встановлено, щ о позивачка звільнена законн о, поновити її не можливо оскі льки колишня Іршанська музич на школа ліквідована і припи нила свою діяльність. Тому су д вважає правильним її звіль нення за п.1 ст.40 КЗпП України.

Згідно до положень Статуту Іршанська школа мистецтв не є правонаступником Іршанськ ої музичної школи, позивачка не перебувала в трудових від носинах з Іршанською школою мистецтв Володарсько - Воли нської районної державної ад міністрації, а тому не може ст авити будь-яких питань про як ісь стягнення з відповідача, а саме поновлення на роботі, с тягнення середнього заробіт ку за час вимушеного прогулу , моральної шкоди та матеріал ьних збитків, соціальних вип лат, передбачених діючим зак онодавством, а також про відм іну наказу Іршанської музичн ої школи про звільнення.

Свідок ОСОБА_3 суду пояс нив, що позивачка ОСОБА_1 н е зверталась до нього по пита нню її прийому на роботу в Ірш анську школу мистецтв. Посил ання позивачки про те, що вона зверталась до директора Ірш анської школи мистецтв Зло біної Т.Л. по питанню працев лаштування безпідставні і сп ростовуються постановою про відмову в порушенні криміна льної справи помічника проку рора Володарсько - Волинськ ого району від 4.06.2010 року /а.с. 162-164/.

Крім того, як слідує з штатн ого розпису директором Іршан ської школи мистецтв 27.08.2009 року було зроблено набір Володар сько - Волинського районног о центру зайнятості. Позивач ка є викладачем по класу форт епіано. Всі вакансії по класу фортепіано школи мистецтв б ули заповнені по направленню районного центру зайнятості . ОСОБА_1 пенсіонерка, отри мує пенсію і відповідно у цен трі зайнятості на обліку як б езробітна не перебувала.

За таких підстав, суд приход ить до переконання, що позов ОСОБА_1 в повному обсязі є бе зпідставним, а тому повинен б ути залишений без задоволенн я.

Керуючись ст.ст.208, 209-212, 215, 218 ЦП К України, ст.ст.233, 235, 237-1 КЗпП Укра їни, суд -

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до Іршан ської школи мистецтв про пон овлення, прийняття на роботу , стягнення моральної та мате ріальної шкоди та соціальних виплат, визнання наказу про з вільнення незаконним залиши ти без задоволення.

Апеляційна скарга на рі шення суду подається протяго м десяти днів з дня його прого лошення. Особи, які брали учас ть у справі, але не були присут ні у судовому засіданні під ч ас проголошення судового ріш ення, можуть подати апеляцій ну скаргу протягом десяти дн ів з дня отримання копії цьог о рішення.

Головуючий /підпис/

Копія вірна.

Суддя: Сульженко Л .П.

СудВолодарсько-Волинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.11.2010
Оприлюднено21.01.2011
Номер документу13462910
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-43-10

Рішення від 17.02.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Смілянець Андрій Павлович

Рішення від 16.04.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Смілянець Андрій Павлович

Ухвала від 24.12.2009

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк В. В.

Ухвала від 11.01.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк В. В.

Ухвала від 08.10.2013

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Карпенко О. Л.

Рішення від 17.11.2010

Цивільне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Сульженко Леонід Петрович

Рішення від 14.04.2010

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська Оксана Станіславівна

Рішення від 02.09.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Нінель Валеріївна

Ухвала від 16.07.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Пода Наталія Миколаївна

Рішення від 20.07.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Розман Михайло Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні