Ухвала
від 20.01.2011 по справі 20/294
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

20.01.11 р. Справа № 20/294

за позовом?: Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Альфа - Групп”, м.Донецьк

до відповідача: Закритого а кціонерного товариства „АСК „ІНГО Україна”, м.Київ, в особ і Донецької філії Закритого акціонерного товариства „Ак ціонерна страхова компанія „ Інго Україна”, м.Донецьк

про стягнення 304300,75 грн.

Суддя Донець О.Є.

За участю представників:

від позивача: Кундель К.Г. - дов.

відповідача: Потапова Я.Г. - дов.

СУТЬ СПРАВИ:

До господарського су ду Донецької області звернул ось Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Альфа - Гру пп”, м.Донецьк, із позовом до З акритого акціонерного товар иства „АСК „ІНГО Україна”, м.К иїв, в особі Донецької філії З акритого акціонерного товар иства „Акціонерна страхова к омпанія „Інго Україна”, м.Дон ецьк, про стягнення 304300,75 грн. - суми страхового відшкодуван ня.

В обґрунтування своїх вимо г позивач посилається на те, щ о відповідачем не були викон ані обов' язки за договором добровільного страхування № 540578434 засобу наземного транспо рту, на приписи Господарсько го та Цивільного кодексів Ук раїни, Закону України „Про ст рахування”, а також на надані суду документи, що наявні в ма теріалах справи.

Відповідач проти задоволе ння позову заперечив, про що н адав суду письмовий відзив н а позов від 21.12.10 р., в якому вважа є позовні вимоги безпідставн ими та необґрунтованими, у зв ' язку із чим просить суд від мовити у задоволенні позовни х вимог ТОВ „Альфа-Груп”. В обґ рунтування свого відзиву від повідач посилається на надан і суду документи, що наявні в м атеріалах справи.

19 січня 2011 року позивач зверн увся до суду із письмовим кло потанням, в якому просив суд п ризначити по справі транспор тно-трасологічну та автотова рознавчу експертизу, проведе ння якої доручити Харківсько му науково-дослідному інстит уту судових експертиз ім.Зас л.професора Н.С.Бокаріуса.

У клопотанні від 20.01.11 р. відпо відач просив суд призначити по справі комплексну судову транспортно-трасологічну та автотоварознавчу експертиз у та надав суду коло питань, як і на його думку, слід поставит и на вирішення експертам.

Згідно із ст.79 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням стор они, прокурора, який бере учас ть в судовому процесі, або за с воєю ініціативою у випадках, зокрема, призначення господ арським судом судової експер тизи.

Відповідно до ст.41 Господар ського процесуального кодек су України, для роз' яснення питань, що виникають при вирі шенні господарського спору і потребують спеціальних знан ь, господарський суд признач ає судову експертизу.

Приймаючи до уваги, що визн ачення розміру суми страхово го відшкодування пов' язано з вирішенням певних технічн их питань щодо величини пошк одження, суд дійшов висновку про необхідність призначенн я судової комплексної трансп ортно-трасологічної та автот оварознавчої експертизи, оск ільки за даних обставин вирі шення спору вимагає спеціаль них знань.

Коло питань, що мають бути п оставлені на розгляд експерт ам та кандидатура експертної установи, визначені судом.

Керуючись ст.ст.41, 79 Гос подарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Призначити судову комплек сну транспортно-трасологічн у та автотоварознавчу експер тизу, проведення якої доручи ти Донецькому науково-дослід ному інституту судових експе ртиз (83102, м.Донецьк, вул.Дубравн а, 1 б).

На вирішення експерта пост авити наступні питання:

1. Яка локалізація та х арактер пошкоджень, зафіксов аних на транспортному засобі Lexus LX-570, державний реєстраційни й номер НОМЕР_1 (VIN НОМЕР_2 )? Який найбільш можливий меха нізм створення та виявлення цих пошкоджень?

2. Чи мають місце пошкод ження на транспортному засоб і Lexus LX-570, державний реєстраційн ий номер НОМЕР_1 (VIN НОМЕР_ 2), що могли з' явитись лише п ри русі зазначеного автомобі лю?

3. Який розмір вартості відновлювального ремонту тр анспортного засобу Lexus LX-570, держ авний реєстраційний номер НОМЕР_1 (VIN НОМЕР_2) та матер іальної шкоди, спричиненої в ласнику зазначеного автомоб іля?

Попередити експерта, що без посередньо здійснюватиме пр оведення експертизи, про від повідальність, передбачену с т.ст.384, 385 Кримінального кодекс у України.

Рекомендувати експе рту у разі необхідності у дос лідженні додаткових докумен тів тощо, звернутися до суду і з відповідним клопотанням пр о витребування від сторін ци х матеріалів.

Зобов' язати Донець кий науково-дослідний інстит ут судових експертиз направи ти до господарського суду До нецької області після провед ення експертизи відповідний висновок та обґрунтований р ахунок на сплату виконаних р обіт.

Екземпляр даної ухва ли та справу № 20/294 направити До нецькому науково-дослідному інституту судових експертиз .

Про вадження у справі - зупинит и.

Суддя Донець О.Є.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.01.2011
Оприлюднено08.02.2011
Номер документу13654807
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/294

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Постанова від 29.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Постанова від 22.09.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Рішення від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Донець О.Є.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Донець О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні