Ухвала
від 17.03.2011 по справі 2-549
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№2-549

Ухвала

17 березня 2011 року

Новозаводський районний суд міста Чернігова

у складі: головуючого-с удді Гордійка Ю. Г.

при секретарі Ващ иліна Т. В.

з участю відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Чернігові цивільну спра ву за позовом військового пр окурора Харківського гарніз ону в інтересах держави, упов новаженими органами якої є: М іністерство оборони України , Харківський університет По вітряних Сил імені Івана Ко жедуба, до ОСОБА_2 про ст ягнення грошових коштів на в ідшкодування витрат, пов' яз аних з утриманням у вищому ві йськовому навчальному закла ді -

В С Т А Н О В И В :

Військовий прокурор Харківського гарнізону в інт ересах держави, уповноважени ми органами якої є: Міністерс тво оборони України, Харківс ький університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба , звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення г рошових коштів в розмірі 65372,55 г рн. на відшкодування витрат, п ов' язаних з утриманням у Ха рківському університеті Пов ітряних Сил імені Івана Кож едуба.

В судовому засіданні відпо відач ОСОБА_2 позов визнав та вказав, що нічого не бажає пояснювати.

Військовий прокурор Харкі вського гарнізону, представн ики Міністерства оборони Укр аїни і Харківського універси тету Повітряних Сил імені І вана Кожедуба в судове засі дання не з' явились, про час т а місце судового розгляду по відомлені належним чином. Ві д військового прокурора Харк івського гарнізону надійшла заява про розгляд справи у ві дсутність представника війс ькової прокуратури Харківсь кого гарнізону за наявними д оказами, позов підтримується у повному обсязі.

Вислухавши відповідача, до слідивши матеріали справи, с уд приходить до висновку, що п ровадження у даній справі не обхідно закрити з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відно до позову ОСОБА_2 пр оходив навчання та військову службу у Харківському уніве рситеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба з 17.07.2006 р. по 04.11.2010 р. на посаді курсанта.

Згідно ч. 1 ст. 2 Закону Укра їни «Про військовий обов' яз ок і військову службу» війсь кова служба є державною служ бою особливого характеру, як а полягає в професійній діял ьності придатних до неї за ст аном здоров' я і віком грома дян України, пов' язаній із з ахистом Вітчизни.

Відповідно до ч. 4 ст. 2 в казаного Закону до видів вій ськової служби відноситься військова служба (навчання) к урсантів(слухачів) вищих вій ськових навчальних закладів , а також вищих навчальних зак ладів, які мають у своєму скла ді військові інститути, факу льтети військової підготовк и, кафедри військової підгот овки.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 3 КАС У країни поняття «публічна слу жба» включає в себе і військо ву службу.

Пунктами 2, 5 ч. 2 ст. 17 КАС Україн и визначено, що спори з привод у прийняття громадян на публ ічну службу, її проходження, з вільнення з публічної служби ; спори за зверненням суб' єк та владних повноважень у вип адках, встановлених Конститу цією та Законами України, від несено до юрисдикції адмініс тративних судів.

Під час навчання у Харківсь кому університеті Повітряни х Сил імені Івана Кожедуба ОСОБА_2 проходив військ ову службу, а контракт, на підс таві якого прокурор просить стягнути з нього вказані гро шові кошти, укладений з ОСО БА_2 від імені суб' єкта вла дних повноважень - Міністер ства оборони України.

У зв' язку з вищевикладени м, суд приходить до висновку, щ о у справі виник спір з привод у прийняття громадянина на п ублічну службу, її проходжен ня і звільнення з публічної с лужби та спір за зверненням п рокурора в інтересах суб' єк та владних повноважень з при воду реалізації наданих йому законом функцій та у випадку , який встановлено законом, як і підлягають розгляду в поря дку, визначеному КАС України , тому потрібно закрити прова дження у даній справі, оскіль ки ця справа не підлягає розг ляду в порядку цивільного су дочинства.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 205, ст. 206 ЦПК України -

Ухвалив:

Провадження у цивільн ій справі за позовом військо вого прокурора Харківського гарнізону в інтересах держа ви, уповноваженими органами якої є: Міністерство оборони України, Харківський універ ситет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, до ОСОБА_ 2 про стягнення грошових ко штів на відшкодування витрат , пов' язаних з утриманням у в ищому військовому навчально му закладі - закрити.

Повідомити, що розгля д даної справи віднесено до ю рисдикції адміністративног о суду, в порядку визначеному КАС України.

У разі закриття прова дження у справі повторне зве рнення до суду з приводу спор у між тими самими сторонами, п ро той самий предмет і з тих са мих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Черніг івської області через Новоза водський районний суд м. Черн ігова протягом п' яти днів з дня її проголошення. У разі, я кщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскар жує, апеляційна скарга подає ться протягом п' яти днів з д ня отримання копії ухвали.

Суддя Новозаводського

районного суду міста Чер нігова Ю.Г. Гордійко

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено14.04.2011
Номер документу14753748
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-549

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 26.07.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 26.06.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 25.04.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 26.03.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 07.04.2011

Цивільне

Староміський районний суд м.Вінниці

Нечипорук Л. Ф.

Ухвала від 17.03.2011

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Гордійко Ю. Г.

Рішення від 05.11.2010

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Рибачук Андрій Іванович

Рішення від 07.02.2011

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь Володимир Дмитрович

Рішення від 21.09.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні