Вирок
від 19.05.2009 по справі 1-73
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД КИЇВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

№ 1-73

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 травня 2009 року місто Київ

Військовий місцевий суд Київського гарнізону в складі: головуючого - судді підполковника юстиції ВЕРЛАНОВА С. М., при секретарі ПАНЧЕНКО А.І., за участю державного обвинувача -військового прокурора Білоцерківського гарнізону підполковника юстиції БОНЧЕВА І.В., захисника підсудного - адвоката ОСОБА_3, у відкритому судовому засіданні в приміщенні військового місцевого суду розглянув кримінальну справу за обвинуваченням військовослужбовця 7 спортивного клубу Управління спорту Міністерства оборони України

прапорщика ОСОБА_5, який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 року в місті Кролевець, Сумської області, українця, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, несудимого, начальника спортивної бази, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, -

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 410 та ч. 1, ч.3 ст. 358 КК України

Судовим слідством військовий місцевий суд

ВСТАНОВИВ:

В кінці липня - на початку серпня 1998 року ОСОБА_5 під час проходження військової служби за контрактом у військовій часині А-2185, з корисливих мотивів з метою власного збагачення за рахунок держави шляхом отримання збільшеного грошового забезпечення в результаті незаконного, внаслідок обману, присвоєння військового звання „прапорщик", придбав у невстановленої слідством особи, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, бланк диплому серії НОМЕР_1, реєстраційний номер 14253 та бланк додатку до нього. В подальшому, ОСОБА_5 підробив вказані документи про нібито закінчення ним у 1997 році Криворізького політехнічного технікуму за спеціальністю „технік-експлуатаційник", які у серпні 1998 року подав до штабу військової частини А-2185.

На підставі поданих документів, у тому числі завідомо підробленого диплому серії НОМЕР_1 та додатку до нього, наказом командувача військами Північного оперативного командування № 037 ПМ від 24 вересня 1998 року ОСОБА_5 було присвоєно військове звання „прапорщик", у звязку з чим останній незаконно шляхом шахрайства отримав у період з вересня 1998 року по лютий 2009 року грошове забезпечення на загальну суму 4073 грн. 57 коп.

Допитаний у судовому засіданні підсудний ОСОБА_5 свою вину у предявленому обвинуваченні визнав повністю і дав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення ним злочинів, пояснивши, що дійсно з метою отримання незаконно збільшеного грошового забезпечення подав до штабу частини фіктивний диплом серії НОМЕР_1 та бланк додатку до нього, внаслідок чого 24 вересня 1998 року йому було присвоєно військове звання „прапорщик", а у подальшому, виходячи з окладу за даним військовим званням, нараховувалося грошове забезпечення. Також підсудний уточнив, що він добровільно відшкодував у повному обсязі завдану його діями шкоду.

Крім особистого визнання вина підсудного ОСОБА_5 у скоєному підтверджується зібраними по справі доказами, які підсудний та інші учасники судового розгляду не оспорюють і підтримують в повному обсязі. За клопотанням прокурора, яке підтримане іншими учасниками процесу, судове слідство було проведене відповідно до вимог ч.3 ст. 299 КПК України. При цьому, учасникам судового розгляду судом було розяснено, що у цьому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати вищезазначені фактичні обставини справи в апеляційному порядку.

Таким чином, суд вважає, що предявлене ОСОБА_5 обвинувачення доведене в повному обсязі.

Отже, дії ОСОБА_5, який підробив з метою використання документи - диплом серії НОМЕР_1, реєстраційний номер 14253 та бланк додатку до нього, які надають права, суд кваліфікує за ч. 1 ст. 3 5 8 КК України.

Дії ОСОБА_5, який використав завідомо підроблений документ - диплом серії НОМЕР_1, реєстраційний номер 14253 та бланк додатку до нього, а також заволодів військовим майном шляхом шахрайства, суд кваліфікує відповідно за ч. 3 ст. 358 та ч. 1 ст. 410 КК України.

Призначаючи підсудному ОСОБА_5 покарання, суд бере до уваги і визнає обставинами, які помякшують йому покарання, його зявлення із зізнанням, щире каяття у вчиненому, добровільне відшкодування завданого збитку.

Беручи до уваги вказані обставини, а також враховуючи особу винного, який раніше ні в чому протиправному замічений не був, займається суспільно-корисною працею, за місцем служби характеризується виключно позитивно, неодноразово заохочувався командуванням частини, до кримінальної відповідальності притягається вперше, має на утриманні неповнолітню дитшгу, суд знаходить можливим в даному конкретному випадку застосувати до ОСОБА_5 ст. 69 КК України і перейти із застосуванням ст. 58 КК України до іншого, більш мякого виду основного покарання, не зазначеного в санкції ч. 1 ст. 410 КК України, а за ч. 1 і ч 3 ст. 358 КК України - призначити найбільш мяке за видом і мінімальне за розміром основне покарання у виді штрафу, оскільки саме таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним і достатнім для його виправлення.

На підставі викладеного та, керуючись ст. ст. 299, 323, 324, 325, 330, 331, 332 КПК України, військовий місцевий суд Київського гарнізону

ПРИСУДИВ:

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 410 та ч. 1 і ч. 3 ст. 358 КК України, за якими призначити йому покарання:

- за ч. 1 ст. 410 КК України із застосуванням ст. ст. 69, 58 КК України у виді службового обмеження строком на 6 (шість) місяців з відрахуванням із суми грошового забезпечення засудженого в доход держави у розмірі десяти відсотків;

- за ч. 1 ст. 3 5 8 КК України у виді штрафу в розмірі пятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто на суму 850 грн.

- за ч. 3 ст. 358 КК України у виді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто на суму 510 грн.

За сукупністю злочинів, відповідно до ст. 70 КК України, остаточно призначити ОСОБА_5 покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді службового обмеження строком на 6 (шість) місяців з відрахуванням із суми грошового забезпечення засудженого в доход держави у розмірі десяти відсотків.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_5 - підписка про невиїзд - скасувати.

Після набрання вироком законної сили речові докази по справі, а саме - диплом серії НОМЕР_1 та бланк додатку на ОСОБА_5 - зберігати при матеріалах справи.

Судові витрати по справі, повязані з проведенням судово-технічної експертизи у розмірі 1095 грн. 25 коп. стягнути з засудженого ОСОБА_5 на користь Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Київській області.

Вирок може бути оскарженим і на нього може бути внесене подання прокурора в апеляційному порядку до військового апеляційного суду Центрального регіону через військовий місцевий суд Київського гарнізону протягом 15 діб з моменту його проголошення.

СудВійськовий місцевий суд Київського гарнізону
Дата ухвалення рішення19.05.2009
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу15509126
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-73

Постанова від 07.06.2010

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Дармограй І. І.

Вирок від 19.03.2010

Кримінальне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Постанова від 16.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Олексієнко Ю. Г.

Вирок від 17.06.2011

Кримінальне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Ляху Г. О.

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 19.05.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Київського гарнізону

Верланов С.М.

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Вирок від 07.04.2011

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Пчолкін С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні