Постанова
від 20.05.2011 по справі 46/571-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

20.05.2011 р. Спра ва № 46/571-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Будівельна компанія “Міськжитлобуд”

До Відкритого акціонерного т овариства “Голосіївський з авод стінових матеріалів і к онструкцій” (ідентифікаційн ий код 04012359)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржника не з' явився

Арбітражний керуючий Кіцул С.Б.

Від комітету кредиторів ОСОБА_1 - представник ТОВ “Будівельна компанія “Міськ житлобуд” за довіреністю від 06.12.2010 р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Будівел ьна компанія “Міськжитлобуд ” (далі - заявник) звернулося до суду з заявою про порушенн я провадження у справі про ба нкрутство відносно Відкрито го акціонерного товариства “Голосіївський завод стінов их матеріалів і конструкцій” у зв' язку з неспроможністю підприємства сплатити забор гованість у розмірі 818 421,00 грн.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/571-б від 24.12.2010 р.

24.01.2011 р. у справі № 46/571-б було вине сено ухвалу підготовчого зас ідання, а 18.04.2011 р. - ухвалу попер еднього засідання та затверд жено реєстр вимог кредиторів Відкритого акціонерного тов ариства “Голосіївський заво д стінових матеріалів і конс трукцій”.

У зв' язку з надходженням д о суду клопотання від коміте ту кредиторів про скорочення процедури розпорядження май ном, визнання боржника банкр утом, відкриття ліквідаційно ї процедури та призначення л іквідатором арбітражного ке руючого Кіцула С.Б., ухвалою ві д 10.05.2011 р. справу № 46/571-б було призн ачено до розгляду на 20.05.2011 р.

19.05.2011 р. через відділ діловодс тва суду надійшло клопотання від комітету кредиторів про призначення ліквідатором Ві дкритого акціонерного товар иства “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій” арбітражного керуюч ого Шевченка Валерія Михайло вича з огляду на те, що термін дії ліцензії арбітражного ке руючого Кіцула С.Б. сплинув, а нова ліцензія ним ще не отрим ана.

20.05.2011 р. в судове засідання з' явилися розпорядник майна та голова комітету кредиторів боржника (представник ініцію ючого кредитора). Голова комі тету кредиторів боржника під тримав клопотання про визнан ня банкрутом Відкритого акці онерного товариства “Голос іївський завод стінових мате ріалів і конструкцій” та від криття процедури його ліквід ації. Згідно з поясненнями го лови комітету кредиторів лік відатором боржника комітет к редиторів просить призначит и арбітражного керуючого Шев ченка Валерія Михайловича.

Розпорядник майна боржник а не заперечив проти ухвален ого комітетом кредиторів бор жника рішення та просив задо вольнити рішення комітету кр едиторів, ухвалене на відпов ідних зборах 21.04.2011 р. та 27.04.2011 р.

Станом на час розгляду спра ви через відділ діловодства суду від арбітражного керуюч ого Шевченка В.М. надійшла зая ва про згоду останнього на уч асть у справі та призначення ліквідатором боржника.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставників учасників прова дження у справі, суд вважає за явлені комітетом кредиторів боржника вимоги правомірним и та такими, що підлягають зад оволенню, зважаючи на таке.

Виходячи з приписів ч. 9 ст. 13 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” обов' язок скликання збо рів кредиторів боржника, а та кож проведення аналізу його фінансової, господарської та інвестиційної діяльності по кладено на розпорядника майн а.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ротягом десяти днів після ви несення ухвали за результата ми попереднього засідання го сподарського суду розпорядн ик майна повідомляє кредитор ів згідно з реєстром вимог кр едиторів та уповноважену осо бу акціонерів або учасників товариства з обмеженою чи до датковою відповідальністю п ро місце і час проведення збо рів кредиторів та організову є їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 16 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” рішення про вибори членів комітету к редиторів відноситься до ко мпетенції зборів кредиторів . .

Рішення про створення та ск лад комітету кредиторів напр авляється до господарського суду (ч. 7 ст. 16) .

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” д о компетенції комітету креди торів належить прийняття ріш ення, зокрема, про внесення пр опозицій господарському суд у щодо продовження або скоро чення строку процедур розпо рядження майном боржника чи санації боржника, звернення до суду з клопо танням про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури, про припинення повно в ажень арбітражного керуючог о (розпорядника майна) та про п ризначення нового арбітражн ого керуючо го тощо.

Рішення зборів (комітету) кр едиторів вважається прийнят им більшістю голосів кредито рів, якщо за нього проголосув али присутні на зборах (коміт еті) кредитори, кількість гол осів яких визначається від п овідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 16).

Як вбачається з матеріалів справи, 21.04.2011 р. відбулися збори кредиторів, якими прийнято р ішення про обрання комітету кредиторів у складі одного к редитора - Товариства з обмеж еною відповідальністю “Буді вельна компанія “Міськжитло буд”, що відображено в проток олі № 1 від 21.04.2011 р. (примірник в ма теріалах справи).

У подальшому на засіданні к омітету кредиторів, у зв' яз ку з відсутністю пропозицій від можливих інвесторів та ч ерез значний обсяг кредиторс ької заборгованості підприє мства, було прийнято рішення про звернення до суду з клопо танням про визнання боржника банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури, а т акож призначення ліквідатор ом Відкритого акціонерного т овариства “Голосіївський за вод стінових матеріалів і ко нструкцій” арбітражного кер уючого Кіцула С.Б. (протокол за сідання зборів комітету кред иторів від 21.04.2011 р. в матеріалах справи).

27.04.2011 р. відбулися нові збори к омітету кредиторів боржника , де ухвалено рішення про при значення ліквідатором Відкр итого акціонерного товарист ва “Голосіївський завод сті нових матеріалів і конструкц ій” арбітражного керуючого Ш евченка В.М. зважаючи на закін чення строку дії ліцензії ар бітражного керуючого Кіцула С.Б. та неотриманням нової ліц ензії. Рішення оформлене про токолом № 2 від 27.04.2011 р.

Також судом встановлено, що станом на 20.05.2011 р. повідомлень п ро виконання боржником грошо вих зобов' язань не поступал о, не надходило заяв від потен ційних інвесторів щодо оздор овлення фінансового станови ща боржника, а також письмови х вимог від комітету кредито рів боржника або ж кредиторі в, які не увійшли до комітету к редиторів щодо санації Відкр итого акціонерного товарист ва “Голосіївський завод сті нових матеріалів і конструкц ій” чи припинення провадженн я у справі № 46/571-б.

Крім того, з наявного в мате ріалах справи аудиторського висновку щодо аналізу фінан сово-господарського стану Ві дкритого акціонерного товар иства “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій” б/н від 27.04.2011 р., виконано го Приватним підприємством А удиторська фірма “Центр-Проф -Аудит”, слідує, що боржник має ознаки надкритичної неплато спроможності.

У ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” встановлено, щ о господарський суд приймає постанову про визнання боржн ика банкрутом і відкриває лі квідаційну процедуру у випад ках, передбачених цим Законо м.

Згідно зі ст. 3-1 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” ліквідато ром може бути призначено фіз ичну особу - суб' єкта підпр иємницької діяльності, яка м ає вищу юридичну або економі чну освіту, володіє спеціаль ними знаннями та не є зацікав леною особою щодо боржника і кредиторів.

Судом встановлено, що запро понована комітетом кредитор ів особа ліквідатора, а саме: а рбітражний керуючий Шевченк о В.М. узгоджується з приписам и чинного законодавства, зго да останнього підтверджуєть ся особистою заявою, строк, в я кий заявлено вимогу про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури також не суперечить ви могам закону.

За таких обставин, оскільки вимоги комітету кредиторів є обґрунтованим та заявленим и в рамках приписів Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, Відк рите акціонерне товариство “Голосіївський завод стінов их матеріалів і конструкцій” підлягає визнанню банкрутом з відповідними процесуальни ми наслідками.

Згідно зі ст. 23 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” з дня прий няття господарським судом по станови про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури скасову ється арешт, накладений на ма йно боржника, визнаного банк рутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових а рештів або інших обмежень що до розпорядження майном банк рута не допускається.

Керуючись ч. 1 ст. 24 Законом Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” та Го сподарським процесуальним к одексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити проц едуру розпорядження майном В ідкритого акціонерного това риства “Голосіївський заво д стінових матеріалів і конс трукцій” (03039, м. Київ, вул. Голос іївська, 3, ідентифікаційний к од 04012359).

2. Припинити повноваже ння розпорядника майна Відкр итого акціонерного товарист ва “Голосіївський завод сті нових матеріалів і конструкц ій” арбітражного керуючого К іцула Сергія Богдановича.

3. Визнати банкрутом Ві дкрите акціонерне товариств о “Голосіївський завод стіно вих матеріалів і конструкцій ” (03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 3, ідентифікаційний код 04012359).

4. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

5. Призначити ліквідат ором Відкритого акціонерног о товариства “Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій” арбітражного к еруючого Шевченка Валерія Ми хайловича (ліцензія серія Н ОМЕР_1 від 19.03.2007 р., місце прожив ання: 02097, АДРЕСА_1, ідентифік аційний номер НОМЕР_2).

6. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів боржник а, що ліквідується власником , та повідомлення їх (кредитор ів) про визнання зазначеного боржника банкрутом. Відомос ті про визнання боржника бан крутом і про відкриття лікві даційної процедури повинні м істити: найменування та інші реквізити боржника, визнано го банкрутом, найменування г осподарського суду, в провад женні якого знаходиться спра ва про банкрутство, дату прий няття господарським судом по станови про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури, відомос ті про ліквідатора (ліквідац ійну комісію).

7. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення у офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд т а надати докази їх визнання а бо ж відхилення в установлен ому порядку.

9. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

10. Строк виконання усіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 20.05.2011 р.

11. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 20.05.2011 р.

12. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 20.05.2011 р.

13. Скасувати арешти, на кладені на майно Відкритого акціонерного товариства “Г олосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій” т а будь-які інші обмеження щод о розпорядження майном Відк ритого акціонерного товарис тва “Голосіївський завод ст інових матеріалів і конструк цій”. Накладення нових арешт ів або інших обмежень щодо ро зпорядження майном банкрута не допускається.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 01.05.2012 р.

15. Копію постанови напр авити боржнику, кредитору, лі квідатору, арбітражному керу ючому Кіцулу С.Б., а також для в ідома до Державної податково ї адміністрації у м. Києві, про куратури, податкового органу та державному реєстратору з а місцем знаходження боржник а для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

20.05.2011 46/571-б

Товариство з обмежен ою відповідальністю "Будівел ьна компанія "Міськжитлобуд"

Відкрите акціо нерне товариство "Голосіївсь кий завод стінових матеріалі в і конструкцій"

Дата ухвалення рішення20.05.2011
Оприлюднено27.05.2011
Номер документу15711372
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/571-б

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 31.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 01.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Постанова від 05.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні