Вирок
від 02.07.2009 по справі 1-403/09
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 1-403/09

ВИРОК

ІМ’ЯМ УКРАЇНИ

02 липня 2009 р. м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира

головуючий Котікв. П. секретар Хоцька Л.М. прокурор Романова Н.Л.

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі кримінальну справу про обвинувачення:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, не одруженого, не працюючого, військовозобов’язаного, раніше судимий:

- 08.04.2008 року Чуднівським районним судом Житомирської області за ст. 162ч. 1, 304 КК України

до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

за ст. 186 ч.2 КК України,

встановив:

24.02.2009 р. близько 06 години 30 хвилин підсудний, на Подільському мосту через річку Кам’янка, що по вул. Якіра в м. Житомирі, реалізовуючи свій злочинний умисел на пограбування незнайомої йому ОСОБА_2, підійшов до неї ззаду та своєю рукою обхопив її за обличчя, затуливши в такий спосіб рот потерпілої долонею. В такому положенні ОСОБА_1 відтягнув потерпілу, в напрямку лісосмуги, на відстань близько 5-ти метрів від проїжджої частини, де збив з ніг та ногою притиснув її до землі.

Продовжуючи свої злочинні дії підсудний почав знімати з вух ОСОБА_2 сережки. Заволодівши однією сережкою і помітивши, що вона виготовлена з недорогоцінного металу, ОСОБА_1 викинув її в кущі та відпустив потерпілу, а сам підняв сумочку потерпілої, яка лежала на землі, з місця скоєння злочину зник.

Таким чином, ОСОБА_1, з застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої, відкрито викрав чуже майно, а саме:

- сережку, виготовлену з недорогоцінного металу, яка матеріальної цінності для потерпілої не представляє;

•   -     замшеву сумку, вартістю 70 грн.;

•   -     гаманець, вартістю 15 грн., в якому знаходились кошти в сумі 150 грн.;

•   -     гребінець, який матеріальної цінності для потерпілої не представляє;

•   -     2 помади, вартістю 8 гривень кожна, на загальну суму 16 гривень;

•   -     тіні для очей, вартістю 10 гривень;

•   -     олівець косметичний, вартістю 3 гривні;

•   -    

- мобільний телефон «Нокіа 2600», вартістю 200 гривень, з карткою оператора мобільного зв’язку «Діджус», вартістю 25 гривень, та брелоком фірми «Ейвон», вартістю 6 гривень;

•   -     кредитні картки «ВТБ банку», банку «Фінанси та кредит», «Індексбанку», зарплатну картку «Райфайзен банку Аваль», які матеріальної цінності для потерпілої не представляють;

•   -     ключ від вхідних дверей квартири потерпілої, паспорт громадянина України на ім’я ОСОБА_2, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера на ім’я ОСОБА_2 та її копію, перепустку ТОВ «Ферпласт-Україна» на ім’я ОСОБА_2, свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на ім’я ОСОБА_2Ф, членський квиток лікарняної каси Житомирської області на ім’я потерпілої, дві картки ломбарду «Скарбниця», дві картки стартових пакетів оператора мобільного зв’язку «Київстар», дві квитанції про сплату кредиту в банку «Фінанси та кредит», три талони про проходження флюорографії на ім’я потерпілої, записи на окремих папірцях в кількості 3 штуки, поліетиленовий пакет, які матеріальної цінності для потерпілої не представляють, а всього на загальну суму 495 гривень, чим заподіяв потерпілій ОСОБА_2 матеріальну шкоду на вказану суму.

В судовому засіданні підсудний вину свою визнав повністю та підтвердив, що 24.02.2009 року близько 06 години він на Подільському мосту по вул. Якіра в м. Житомирі він відкрито викрав жіночу сумочку. Підтвердив, що закривав потерпілій рукою рот і збив її з ні г. Шкодує про скоєний злочин.

З протоколу огляду місця пригоди від 24.02.2009 року з участю потерпілої вбачається, що її було пограбовано на Подільському мосту по вул. Якіра в м. Житомирі, (а.с. 6-7)

З протоколу відтворення обстановки та обставин події за участю підсудного, вбачається, що він на місці скоєння злочину показав та розповів про обставини його вчинення, (а.с. 60-66)

Вартість викраденого підтверджується висновком судово-товарознавчої експертизи. (а.с. 81-89)

Суд задовольнив клопотання учасників судового процесу про недоцільність дослідження інших доказів по справі стосовно фактичних обставин, які ніким не оспорюються.

Виходячи з наведеного суд вважає винуватість підсудного доказаною і кваліфікує його дії за ст. 186 ч.2 КК України - відкрите викрадання чужого майна, поєднане з застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої.

Призначаючи покарання суд враховує характер і небезпечність скоєного злочину, особу підсудного, який характеризується посередньо, не одружений, не працює, раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, схильний до вчинення злочинів проти власності.

Обставиною, що пом’якшує покарання підсудного є щире каяття.

Обставиною, що обтяжує покарання підсудного є рецидив злочинів.

Враховуючи наведене, суд вважає, що виправлення підсудного потребує ізоляції від суспільства.

Цивільний позов потерпілої ОСОБА_2 підлягає до задоволення на суму 295 гривень, з врахуванням повернутого майна, оскільки підтверджуються матеріалами справи та визнаний підсудним.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд

засудив:

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочину передбаченого ст. 186 ч.2 КК України і призначити покарання позбавлення волі на строк чотири роки шість місяців.

Відповідно до ст. 71 КК України частково приєднати покарання за вироком Чуднівського районного суду Житомирської області від 08.04.2008 року та визначити остаточне покарання п’ять років позбавлення волі.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залишити тримання під вартою.

Строк відбуття покарання рахувати з моменту затримання - 15.05.2009 року.

Стягнути з засудженого за проведення товарознавчої експертизи 150 (сто п’ятдесят) гривень 24 копійки. Кошти переказати на розрахунковий рахунок НДЕКЦ при УМВС України в Житомирській області р/р 35229005000096 код 25574601 МФО 811099. Банк одержувача УДК в Житомирській області.

Цивільний позов задовольнити частково та стягнути з засудженого ОСОБА_1 на користь потерпілої ОСОБА_2 295 гривень.

Речові докази по справі:

- мобільний телефон «Нокіа 2600», кредитні картки банку «Фінанси та кредит», зарплатну картку «Райфайзен банку Аваль», ключ паспорт громадянина України на ім’я ОСОБА_2, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера на ім’я ОСОБА_2 та її копію, перепустку ТОВ «Ферпласт-Україна» на ім’я ОСОБА_2, свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на ім’я ОСОБА_2Ф, членський квиток лікарняної каси Житомирської області на ім’я потерпілої, дві картки ломбарду «Скарбниця», дві картки стартових пакетів оператора мобільного зв’язку «Київстар», дві квитанції про сплату кредиту в банку «Фінанси та кредит», три талони про проходження флюорографії на ім’я потерпілої, записи на окремих папірцях в кількості 3 штуки, які знаходяться у потерпілої ОСОБА_2 - залишити власнику.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Житомирської області, через Богунський районний суд м. Житомира, протягом п’ятнадцяти діб з моменту проголошення, а засудженим у той же строк з моменту отримання його копії.

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення02.07.2009
Оприлюднено01.06.2011
Номер документу15791314
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-403/09

Ухвала від 01.04.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Решетов В. В.

Ухвала від 04.04.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Кривошея А. І.

Вирок від 04.03.2009

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Журик С. В.

Вирок від 02.07.2009

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Котік В.П.

Вирок від 04.03.2009

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Журик С. В.

Вирок від 12.05.2009

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А.В.

Вирок від 12.05.2009

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А.В.

Вирок від 17.03.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кормушин К.О.

Вирок від 16.12.2009

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Тупицький Олександр Миколайович

Вирок від 17.03.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кормушин К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні