Ухвала
від 22.06.2011 по справі 46/571-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/571-б 22.06.11

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Будівельна компанія “Міськжитлобуд”

До Відкритого акціонерного т овариства “Голосіївський за вод стінових матеріалів і ко нструкцій” (ідентифікаційни й код 04012359)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржника не з' явився

Арбітражний керуючий Шевченко В.М. (ліквідатор ба нкрута)

Від комітету кредиторів не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господа рського суду міста Києва зна ходиться справа № 46/571-б про бан крутство Відкритого акціоне рного товариства “Голосіївс ький завод стінових матеріал ів і конструкцій”

24.01.2011 р. у справі № 46/571-б винесено ухвалу підготовчого засідан ня, в якій, зокрема, визнано бе зспірні грошові вимоги ініці юючого кредитора, призначено розпорядника майна, визначе но дату проведення попереднь ого судового засіданні та ін .

18.04.2011 р. відбулося попереднє с удове засідання, в якому були розглянуті всі заяви з грошо вими вимогами до боржника, як і надійшли до суду та які були включені до реєстру вимог кр едиторів, а також затверджен о реєстр вимог кредиторів Ві дкритого акціонерного товар иства “Голосіївський завод с тінових матеріалів і констру кцій”. Зокрема, кредитором бо ржника було визнано Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Будівельна компанія “Мі ськжитлобуд” на суму 818 506,00 грн. (85,00 грн. - перша черга, 810 000,00 грн. - четверта черга та 8 421,00 грн. - шоста черга).

Згідно з наявними у справі д оказами комітет кредиторів В ідкритого акціонерного това риства “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій” було сформовано у ск ладі одного кредитора - Тов ариства з обмеженою відповід альністю “Будівельна компан ія “Міськжитлобуд”.

20.05.2011 р. у справі № 46/571-б винесено постанову про визнання Відк ритого акціонерного товарис тва “Голосіївський завод сті нових матеріалів і конструкц ій” банкрутом, відкрито лікв ідаційну процедуру щодо ньог о з відповідними процесуальн ими наслідками, призначено л іквідатором арбітражного ке руючого Шевченка В.М.

У подальшому до суду надійш ло клопотання за підписом го лови комітету кредиторів та ліквідатора Відкритого акці онерного товариства “Голосі ївський завод стінових матер іалів і конструкцій” про зат вердження мирової угоди у сп раві про банкрутство.

Судове засідання для розгл яду вказаного клопотання бул о призначено на 14.06.2011 р.

У судовому засіданні, що від булося 14.06.2011 р., голова комітету кредиторів підтримав клопот ання про затвердження мирово ї угоди та просив у зв' язку з цим припинити провадження у справі.

Ліквідатор банкрута підтр имав позицію голови комітету кредиторів.

14.06.2011 р. в судовому засіданні б уло оголошено перерву до 22.06.2011 р . відповідно до ст. 77 Господарс ького процесуального кодекс у України.

22.06.2011 р. в судове засідання з' явився ліквідатор банкрута, який підтримав клопотання пр о затвердження мирової угоди та доповів суду її умови, яким и передбачено відстрочення т а розстрочення розрахунків б анкрута з єдиним кредитором, визнаним судом у справі № 46/571-б .

Дослідивши матеріали спра ви суд встановив, що рішення п ро погодження умов мирової у годи у справі про банкрутств о Відкритого акціонерного то вариства “Голосіївський зав од стінових матеріалів і кон струкцій”, про її підписання на умовах відстрочки та розс трочки погашення визнаних су дом грошових вимог з подальш им припиненням провадження у справі № 46/571-б було ухвалене к омітетом кредиторів банкрут а 30.05.2011 р., що підтверджується на явним в матеріалах справи пр отоколом № 1.

Також судом досліджено, що в ід імені Відкритого акціонер ного товариства “Голосіївсь кий завод стінових матеріалі в і конструкцій” прийнято лі квідатором банкрута - арбіт ражним керуючим Шевченком В. М. у присутності колишнього к ерівника підприємства, текст домовленості сторін щодо ві дстрочення та розстрочення п огашення визнаної судом забо ргованості, датований 30.05.2011 р., п ідписано уповноваженими на т е особами.

Підстав для відмови у затве рдженні мирової угоди від 30.05.20 11 р , передбачених у ч. 3 ст. 38 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” судом не встановлено.

Згідно з ч.ч. 1, 2, 3 ст. 37 Закону Ук раїни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” миро ва угода укладається у письм овій формі та підлягає затве рдженню господарським судом , про що зазначається в ухвалі господарського суду про при пинення провадження у справі про банкрутство. Мирова угод а набирає чинності з дня її за твердження господарським су дом і є обов'язковою для боржн ика (банкрута), кредиторів, вим оги яких забезпечені заставо ю, кредиторів другої та насту пних черг. Одностороння відм ова від мирової угоди не допу скається.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” з дня затвердження мирової уг оди боржник приступає до пог ашення вимог кредиторів згід но з умовами мирової угоди.

Виходячи з приписів ч. 6 ст. 38 т а п. 5 ч. 1 ст. 40 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” затвердження мирової угоди є підставою дл я припиненням господарським судом провадження у справі п ро банкрутство.

Заслухавши пояснення лікв ідатора банкрута, дослідивши матеріали справи та подану н а затвердження мирову угоду, суд вважає, що її умови та обс тавини підписання не супереч ать законодавству, у зв' язк у з чим така угода підлягає за твердженню судом, а провадже ння у справі про банкрутство - припиненню.

Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, ст. 86, 89 Госп одарського процесуального к одексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мир ову угоду від 30.05.2011 р., укладену м іж кредитором Відкритого акц іонерного товариства “Голос іївський завод стінових мате ріалів і конструкцій” в особ і голови комітету кредиторів - представника Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельна компанія “Міськ житлобуд” (04073, м. Київ, вул. Скляр енка, 5, ідентифікаційний код 3 0153713) та Відкритим акціонерним товариством “Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій” (03039, м. Київ, вул. Г олосіївська, 13, ідентифікацій ний код 04012359) в особі ліквідатор а - арбітражного керуючого Ш евченка Валерія Михайловича з наступним змістом:

“Відкрите акціонерне това риство “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій”, надалі за текстом ми рової угоди “Боржник” в особ і ліквідатора Шевченка Валер ія Михайловича, який діє на пі дставі постанови Господарсь кого суду м. Києва від 20.05.2011 р. у с праві № 46/571-б з одного боку, та

Кредитори Відкритого акці онерного товариства “Голосі ївський завод стінових матер іалів і конструкцій”, надалі за текстом мирової угоди “Кр едитори” в особі голови комі тету кредиторів ОСОБА_1 (п редставник Товариства з обме женою відповідальністю “Буд івельна компанія “Міськжитл обуд” за довіреністю від 27.05.2011 р .), який діє на підставі рішенн я комітету кредиторів від 30.05.20 11 р. (протокол №1) з іншого боку,

надалі разом іменуються - “Сторони”, керуючись статтям и 35-39 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», рішенням комітету к редиторів від 30.05.2011 р. (протокол №1), з метою відновлення плато спроможності Боржника Відкр итого акціонерного товарист ва «Голосіївський завод стін ових матеріалів і конструкці й»та поліпшення його фiнансо во-економiчного стану, уклали дану Мирову угоду про наступ не:

1. Загальнi положення

1.1 Пiд Мировою угодою Стор они розумiють домовленiсть мiж Боржником i Кредиторами стос овно вiдстрочки та розстрочк и кредиторами боргiв боржник а, яка оформляється цiєю Миров ою угодою.

Рiшення про укладення цiєї М ирової угоди вiд iменi Кредитор iв прийнято 30.05.2011 р. всiма членами комiтету кредиторiв Відкрито го акціонерного товариства “ Голосіївський завод стінови х матеріалів і конструкцій”. Єдиним кредитором по справі № 46/571-б є ініціючий кредитор То вариство з обмеженою відпові дальністю “Будівельна компа нія “Міськжитлобуд”.

1.2 Дана Мирова угода укладен а щодо вимог кредиторів четв ертої та шостої черг, які вклю чено до реєстру вимог кредит орів, затвердженого ухвалою господарського суду м. Києва вiд 18.04.2011 р. по справі № 46/571-б, загал ьний розмір яких на момент пі дписання даної Мирової угоди складає 881 506,00 грн. Єдиним креди тором по справі № 46/571-б є ініцію ючий кредитор Товариство з о бмеженою відповідальністю « Будівельна компанія “Міськж итлобуд”. Вимоги 1 черги в розм ірі 85,00 грн. сплачені Боржником згідно квитанції № QS10026927 від 30 тр авня 2011 року.

1.3 Вiдповiдно до даної Мирової угоди Сторони домовились пр о:

- розстрочення, відстр очення кредиторами четверто ї черги боргів Боржника в роз мiрi та на умовах, які визначен о пунктом 2 цієї Мирової угоди .

- розстрочення, відстр очення кредиторами шостої че рги боргів Боржника в розмiрi т а на умовах, які визначено пун ктом 3 цієї Мирової угоди.

1.4 Дана Мирова угода набирає чинності з дня її затверджен ня господарським судом м. Киє ва.

2. Розстрочення, відстроч ення вимог Кредиторiв четвер тої черги

2.1 Вiдповiдно до рiшення Ком iтету кредиторiв Відкритого а кціонерного товариства «Гол осіївський завод стінових ма теріалів і конструкцій»від 3 0 травня 2011 року пiдлягають роз строченню, вiдстроченню вимо ги кредиторів четвертої черг и до Боржника, якi включено до реєстру вимог кредиторiв ухв алою Господарського суду м. К иєва 24 квітня 2011 року по данiй сп равi), а саме вимоги Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Будівельна компанія “Місь кжитлобуд” в розмiрi 810 000,00 грн. пi длягають вiдстроченню та роз строченню в наступному поряд ку:

Період Дії Боржника

З дати затвердження мирово ї угоди

господарським судом по

30.11.2011 р. Боржнику надається відстр очка.

з 01.12.2011 р. по 30.09.2012 р. Боржник сплачує 100% вiд суми

вимог кредиторiв четвертої черги,

сплата яких розстрочена зг iдно з

умовами цiєї Мирової угоди.

Графiк платежiв додається ( додаток №1 до даної Мирової уг оди).

3. Розстрочення, відстр очення вимог Кредиторiв шост ої черги

3.1 Вiдповiдно до рiшення Ком iтету кредиторiв Відкритого а кціонерного товариства “Гол осіївський завод стінових ма теріалів і конструкцій” від 30 травня 2011 року пiдлягають роз строченню, вiдстроченню вимо ги кредиторів шостої черги д о Боржника, якi включено до реє стру вимог кредиторiв ухвало ю Господарського суду м. Києв а 24 квітня 2011 року по данiй справ i), а саме вимоги Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Будівельна компанія “Міськж итлобуд” в розмiрi 8 421,00 грн. пiдля гають вiдстроченню та розстр оченню в наступному порядку:

Період Дії Боржника

З дати затвердження мирово ї угоди

господарським судом по

30.09.2012 р. Боржнику надається відстр очка.

з 01.10.2012 р. по 31.10.2012 р. Боржник сплачує 100% вiд суми

вимог кредиторiв шостої чер ги,

сплата яких розстрочена зг iдно з

умовами цiєї Мирової угоди.

Графiк платежiв додається ( додаток №1 до даної Мирової уг оди).

4. Наслiдки визнання дан ої Мирової угоди недiйсною, її розiрвання та невиконання

4.1. Визнання даної Мирово ї угоди недiйсною або її розір вання відбувається вiдповiдн о до положень чинного законо давства України.

4.2. Визнання даної Мирової уг оди недiйсною є підставою для поновлення провадження по с праві Господарського суду м. Києва № 46/571-б про банкрутство В ідкритого акціонерного това риство «Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій», а також вiдновлення п овноважень комiтету кредитор iв, арбiтражного керуючого Бор жника та iнших учасникiв прова дження по справi.

4.3. Грошовi вимоги Кредиторiв, щодо яких вiдповiдно до умов д аної Мирової угоди були пров еденi розрахунки, в разi визнан ня Мирової угоди недiйсною аб о її розiрвання вважаються по гашеними.

4.4. У разi визнання даної Миро вої угоди недiйсною або її роз iрвання вимоги кредиторiв, щод о яких були наданi вiдстрочка т а (або) розстрочка платежiв, вiд новлюються в повному розмiрi у незадоволенiй частинi.

4.5. У разi невиконання Мирової угоди кредитори можуть пред ' явити свої вимоги до Боржн ика в обсязi, передбаченому да ною Мировою угодою. У разi пору шення справи про банкрутство Боржника, обсяг вимог кредит орiв, щодо яких було укладено М ирову угоду визначається в м ежах непогашених вимог, пере дбачених даною Мировою угодо ю.

5. Iншi умови

5.1. Вимоги кредиторiв, якi в иникли до дня порушення госп одарським судом м. Києва спра ви № 46/571-б про банкрутство Відк ритого акціонерного товарис тво “Голосіївський завод сті нових матеріалів і конструкц ій”, а саме до 24.12.2010 р. включно, та (або) не заявлені у встановлен ий пунктом 1 статті 14 Закону Ук раїни «Про вiдновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»термiн , або не заявленi взагалi, вважа ються погашеними, вiдповiдно д о пункту 2 статті 14 вказаного З акону та ухвали Господарсько го суду м. Києва вiд 18.04.2011 р. по спр авi № 46/571-б та є такими, що списан i в бухгалтерському облiку у вi дповiдностi з чинним Законода вством України.

5.2. Дана Мирова угода (з Додат ком 1) складена на 4 аркушах у 4 п римiрниках, що мають однакову юридичну силу по одному для:

- Арбiтражного керуючого (лiк вiдатора Відкритого акціонер ного товариства “Голосіївсь кий завод стінових матеріалі в і конструкцій”) Шевченка В.М .;

- Кредиторiв в особi Го лови комiтету кредиторiв;

- Боржника;

- Господарського суд у міста Києва.

5.3. Протягом п' яти днiв з дня укладення цiєї Мирової угоди арбiтражний керуючий (лiквiдат ор) Боржника повинен подати д о господарського суду м. Києв а заяву про затвердження мир ової угоди з вiдповiдними доку ментами, зокрема:

- текст мирової угоди;

- протокол зборів комiтету к редиторiв, на яких було прийня то рішення про укладення мир ової угоди;

- список кредиторiв iз зазнач енням поштової адреси, номер у (коду), що iдентифiкує платник а податкiв, та суми заборгован остi;

- зобов' язання боржника що до вiдшкодування усiх витрат, в iдшкодування яких передбачен о у першу чергу згiдно зi статт ею 31 Закону України «Про вiдно влення платоспроможностi бор жника або визнання його банк рутом»;

- письмовi заперечення креди торiв, якi не брали участi в голо суваннi про укладення мирово ї угоди чи проголосували про ти укладення мирової угоди, з а їх наявностi.

5.4. Протягом десяти днiв з дня винесення ухвали про затвер дження мирової угоди господа рським судом м. Києва арбiтраж ний керуючий (лiквiдатор) Боржн ика повинен повiдомити держа вний орган з питань банкрутс тва щодо затвердження даної Мирової утоди.

5.5. Одностороння вiдмова вiд в иконання даної Мирової угоди не допускається.

5.6. Затвердження господарсь ким судом м. Києва даної Миров ої угоди є пiдставою для прип инення провадження у справi Г осподарського суду м. Києва № 46/571-б про банкрутство Відкрито го акціонерного товариства “ Голосіївський завод стінови х матеріалів і конструкцій”.

5.7. З дня затвердження тоспод арським судом м. Києва даної М ирової угоди припиняються по вноваження арбiтражного керу ючого (лiквiдатора) Відкритого акціонерного товариства “Го лосіївський завод стінових м атеріалів і конструкцій”.

5.8. У випадках, не передбачени х даною Мировою угодою, Сторо ни керуються дiючим законода вством України.

6. Пiдписи Сторiн

На виконання положень З акону України “Про відновле ння платоспроможностi боржни ка або визнання його банкрут ом” дана Мирова угода пiдпису ється:

1. Згiдно ч. 5 ст. 35 Закону Україн и «Про вiдновлення платоспро можностi боржника або визнан ня його банкрутом»вiд iменi Кре диторiв:

Голова комiтету кредиторiв В ідкритого акціонерного това риства “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій” (представник Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Будівельна компанія “М іськжитлобуд”)


(Ліщук С.В.)

2. Згiдно ч. 4 ст. 35 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можностi боржника або визнан ня його банкрутом” вiд iменi Бо ржника:

Лiквiдатор Відкритого акціо нерного товариства “Голосії вський завод стінових матері алів і конструкцій”


(Шевченко В.М.)

Додаток № 1 до Мирової угоди вiд 30 травня 2011 року

у справi господарського суд у м. Києва №46/571-б про банкрутств о Відкритого акціонерного то вариства “Голосіївський зав од стінових матеріалів і кон струкцій”

Розрахунки за чергами, спла ти коштів, грн.

Перiод

з дати затвердження миров ої

угоди господарським судом по 30.11.2011 року 4 черга

вимоги ТОВ “Будівельна ком панія” “Міськжитлобуд”

Боржнику надається відстр очка

Боржник сплачує:

грудень 2011 р. 81 000,00

січень 2012 р. 81 000,00

лютий 2012 р 81 000,00

березень 2012 р. 81 000,00

квітень 2012 р. 81 000,00

травень 2012 р. 81 000,00

червень 2012 р. 81 000,00

липень 2012 р. 81 000,00

серпень 2012 р. 81 000,00

вересень 2012 р. 81 000,00

Разом 810 000,00

Перiод

з дати затвердження мирово ї

угоди господарським судом

по 30.09.2012 року

жовтень 2012 р. 6 черга

вимоги ТОВ «Будівельна ко мпанія “Міськжитлобуд”

Боржнику

надається відстрочка

Боржник сплачує:

8 421,00

Підписи сторін:

Голова комiтету кредиторiв Відкритого акціонерного тов ариства

«Голосіївський завод стін ових матеріалів і конструкці й»

(представник ТОВ “Будівель на компанія “Міськжитлобуд” )


(Ліщук С.В.)

Лiквiдатор Відкритого акціо нерного товариства

“Голосіївський завод стін ових матеріалів і конструкці й”


(Шевченко В.М.)

3. Припинити провадже ння у справі № 46/571-б.

4. Припинити повноваже ння ліквідатора банкрута - а рбітражного керуючого Шевче нка Валерія Михайловича (ліц ензія серія НОМЕР_1 від 19.03.20 07 р., місце проживання: 02097, АДРЕ СА_1, ідентифікаційний номе р НОМЕР_2).

5. Копію ухвали направи ти сторонам, арбітражному ке руючому Шевченку В.М, державн ому реєстратору за місцезнах одженням для виконання в пор ядку Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців”, міському управлінню с татистики, органу Державної виконавчої служби та податко вій інспекції за місцезнаход женням боржника.

Ухвала набирає законної си ли з дня її прийняття та може б ути пред' явлена до виконанн я протягом одного року з часу настання строку першого пла тежу.

Стягувачем за даною ухвало ю є: Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Будівельна компанія “Міськжитлобуд” (0407 3, м. Київ, вул. Скляренка, 5, ідент ифікаційний код 30153713), боржнико м - Відкрите акціонерне това риство “Голосіївський завод стінових матеріалів і конст рукцій” (03039, м. Київ, вул. Голосії вська, 13, ідентифікаційний код 04012359).

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення22.06.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17301325
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Судд я Омельченко Л.В

Судовий реєстр по справі —46/571-б

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 31.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 01.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Постанова від 05.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні