Ухвала
від 20.06.2008 по справі 13/236-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/236-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, місто Київ, вул. Комінтерну, 16                                                        230-31-77

УХВАЛА

"20" червня 2008 р.                                                                  Справа № 13/236-08

За позовом  Селянського (фермерського) господарства "Калина", с. Крюківщина, Києво - Святошинського району

до  Фермерського господарства "Вашуп", с. Софіївська Борщагівка, Києво - Святошинський район

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Києво - Святошинська районна державна адміністрація Київської області, м. Київ

про визнання державного акту на право постійного користування земельною ділянкою недійсним

        Суддя  Наріжний С.Ю.

Без виклику представників сторін.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Господарським судом Київської області порушено провадження по справі №13/236-08 за позовом Селянського (фермерського) господарства "Калина" до Фермерського господарства "Вашуп" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Києво - Святошинська районна державна адміністрація Київської області про визнання державного акту на право постійного користування земельною ділянкою недійсним

Разом з позовною заявою позивачем подано заяву на підставі ст. ст. 66, 67 ГПК України про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом

- заборони Софіївсько-Борщагівській сільській раді, Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах», будь-яким іншим держаним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам приймати будь-які рішення про передачу у власність, надання в користування, зміну цільового призначення та будь-яку іншу зміну правового статусу земельної ділянки площею 2,2 га, розташованої на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року;

- заборони Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах»здійснювати державну реєстрацію документів, що посвідчують зміну право власності чи права користування земельною ділянкою площею 2,2 га, розташованою на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року.

          Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з  своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення. Найдоцільніше вирішувати питання  забезпечення  позову на стадії попередньої підготовки справи до розгляду. Аналогічна позиція викладена і в роз'ясненні президії Вищого арбітражного суду України від 23.08.1994  № 02-5/611.

Враховуючи обставини справи та зміст клопотання позивача суд дійшов висновку, що доцільним є виключення до вирішення судового спору по суті можливості вчинення дій спрямованих на зміну правового статусу, а також власника або користувача земельної ділянки, на яку виданий оспорюваний державний акт шляхом вжиття заходів до забезпечення позову.

Керуючись ст.ст. 65, 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.            З метою забезпечення позову:

- заборонити Софіївсько-Борщагівській сільській раді, Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах», будь-яким іншим держаним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам приймати будь-які рішення про передачу у власність, надання в користування, зміну цільового призначення та будь-яку іншу зміну правового статусу земельної ділянки площею 2,2 га, розташованої на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року.

  - заборонити Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах»,  а також будь-яким іншим держаним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам здійснювати державну реєстрацію документів, що посвідчують зміну право власності чи права користування земельною ділянкою площею 2,2 га, розташованою на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року.  

  2.   Ухвалу направити сторонам та органу ДВС.

Дана ухвала набирає чинності з дня її винесення судом і виконується в порядку, встановленому для виконання судових рішень, та відповідно до п.6 ст.3, п.4 ст.181 Закону України “Про виконавче провадження” є виконавчим документом.

Дана Ухвала може бути пред'явлена до примусового виконання  до 20.06.2011.

     Суддя                                                                                                       Наріжний С.Ю.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.06.2008
Оприлюднено04.07.2008
Номер документу1778864
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/236-08

Постанова від 07.10.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 31.07.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 04.11.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 15.10.2008

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Токар М.В.

Ухвала від 07.07.2008

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білоконь Н.Д.

Ухвала від 20.06.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.06.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Рішення від 02.06.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Б.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні