Ухвала
від 31.07.2008 по справі 13/236-08
КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

13/236-08

Київський міжобласний апеляційний господарський суд


          01033, м. Київ, вул. Жилянська, 58-б                                          

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

                  

31.07.08 р.                                                                                № 13/236-08

Київський міжобласний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

Головуючий суддяЧорногуз М.Г. (доповідач по справі),

СуддіЖук Г.А.

Зеленіна Н.І.

розглянувши апеляційну скаргу Фермерського господарства "Вашуп"

на ухвалу  господарського суду Київської  області від 20.06.2008 року

у справі  № 13/236-08(суддя Наріжний С.Ю.)

за позовом  Селянського (фермерського) господарства «Калина», с. Крюківщина, Києво - Святошинського району

до  Фермерського господарства «Вашуп», с. Софіївська Борщагівка, Києво - Святошинський район

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Києво - Святошинська районна державна адміністрація Київської області, м. Київ

про визнання державного акту на право постійного користування земельною ділянкою недійсним

в с т а н о в и в :

          Ухвалою господарського суду Київської області від 20.06.2008 року за позовом Селянського (фермерського) господарства «Калина» до Фермерського господарства «Вашуп»за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Києво - Святошинська районна державна адміністрація Київської області про визнання державного акту на право постійного користування земельною ділянкою недійсним  З метою забезпечення позову:  заборонено Софіївсько-Борщагівській сільській раді, Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах», будь-яким іншим держаним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам приймати будь-які рішення про передачу у власність, надання в користування, зміну цільового призначення та будь-яку іншу зміну правового статусу земельної ділянки площею 2,2 га, розташованої на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року; заборонено Києво-Святошинській державній адміністрації, ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах»,  а також будь-яким іншим держаним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам здійснювати державну реєстрацію документів, що посвідчують зміну право власності чи права користування земельною ділянкою площею 2,2 га, розташованою на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради, яка була передана в тимчасове користування фермерському господарству «Калина»для ведення селянського (фермерського) господарства Рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради № 68 від 14 березня 2000 року.  

          Не погоджуючись з вказаною ухвалою місцевого господарського суду Фермерського господарства «Вашуп»звернулося до Київського міжобласного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить відновити строк подання апеляційної скарги, скасувати ухвалу господарського суду Київської області.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, розглянувши доводи клопотання про причини пропуску процесуального строку на подання апеляційної скарги, апеляційний господарський  суд встановив, що дане клопотання підлягає задоволенню, а апеляційна скарга приймається до провадження з наступних підстав.

Згідно зі ст. 93 ГПК України апеляційна скарга подається, а апеляційне подання вноситься, протягом десяти днів з дня прийняття рішення місцевим господарським судом, а у разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення –з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Оскаржувана ухвала місцевого господарського суду прийнята 20.06.2008 року та відправлена сторонам, згідно штампу канцелярії суду на зворотній стороні ухвали 24.06.2008 року.

Фермерське господарство «Вашуп»звернулось до  місцевого господарського суду з апеляційною скаргою 16.07.2008 року згідно штампу суду вх.11091.

Причиною пропуску подання апеляційної скарги слугувало те, що голова Фермерського господарства «Вашуп»перебував на амбулаторному лікуванні з 28.06.2008 року по 10.07.2008 року, вказане підтверджується довідкою медичного центру «Велос»від 10.07.208 року.

За вказаних обставин, заявник був позбавлений можливості звернутись з апеляційною скаргою в строк, встановлений законодавством.

Статтею 129 Конституції України передбачено, що однією із основних засад судочинства є забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішення суду, крім випадків, встановлених законом. Право апеляційного оскарження  стороною рішення господарського суду передбачено статтями 22, 91 Господарського процесуального кодексу України. Необхідною умовою здійснення стороною цього права є її обізнаність зі змістом рішення господарського суду, що дає можливість стороні викласти свої вимоги та зазначити підстави, з яких порушено питання про перегляд рішення в апеляційному порядку, як це передбачено пунктом 3 частини 1 статті 94 Господарського процесуального кодексу України.    

Відповідно до ст. 53 ГПК України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів дійшла висновку про задоволення заявленого клопотання про відновлення пропущеного процесуального строку подання апеляційної скарги.

Подані матеріали є достатніми для прийняття апеляційної скарги до провадження.

Керуючись ст.ст. 53, 65, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 98, 106 ГПК України, апеляційний господарський суд, -

у х в а л и в :

         1.   Відновити Фермерському господарству «Вашуп»строк подання апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Київської області від 20.06.2008 року у справі № 13/236-08.

         2. Прийняти до провадження апеляційну скаргу Фермерського господарства «Вашуп»на ухвалу господарського суду Київської  області від 20.06.2008 року по справі №13/236-08.  

          3. Розгляд справи № 13/236-08 призначити на 12.08.08р. о 10:40. Розгляд справи відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Жилянська 58-б.

         4. В судове засідання викликати уповноважених представників сторін. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа –підписом її керівника з засвідченням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом надати наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них) про призначення на відповідну посаду.

          5.    Запропонувати учасникам провадження по справі надати відзив на апеляційну скаргу.

          6.    Копію ухвали суду надіслати учасникам провадження.

Головуючий суддяМ.Г. Чорногуз

СуддіГ.А. Жук

Н.І. Зеленіна

Дата відправки  01.08.08

СудКиївський міжобласний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.07.2008
Оприлюднено06.01.2009
Номер документу2637438
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/236-08

Постанова від 07.10.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 31.07.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 04.11.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 15.10.2008

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Токар М.В.

Ухвала від 07.07.2008

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білоконь Н.Д.

Ухвала від 20.06.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.06.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Рішення від 02.06.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Б.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні