Постанова
від 16.09.2011 по справі 4-47/2011
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-47/2011

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 вересня 2011 року місто Чернігів

апеляційний суд Черні гівської області в складі:

Головуючого - судді кр имінальної судової палати у кримінальних справах апеляц ійного суду Воронцової С.В.

при секретарі Середа В.С.,

з участю прокурора Сидоренка І.А.,

слідчого Алєксєєва М.О.,

захисників - адвокатів ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в м. Ч ернігові в залі суду справу з а поданням старшого слідчого СВ прокуратури Сумської обл асті про продовження строку тримання під вартою обвинува ченого ОСОБА_4, -

в с т а н о в и в:

Ст. слідчий слідчого в ідділу прокуратури Сумської області за погодженням з про курором звернувся до суду з п оданням про продовження стро ку тримання під вартою обвин уваченого

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Глухів, гром адянина України, з вищою ос вітою, не працюючого, не одр уженого, мешканця АДРЕСА_1 , раніше не судимого.

Органами досудового слі дства ОСОБА_4 обвинувачує ться в скоєнні ряду злочинів , передбачених ст.ст. 27 ч.4 369 ч.1, 15 ч. 2 190 ч. 3 КК України.

Запобіжний захід у вигляді взяття під варту ОСОБА_4 о брано постановою Зарічного р айонного суду м. Суми 28 березн я 2011 року і продовжено цим же су дом до 17 липня 2011 року, до чотирь ох місяців.

Постановою апеляційного с уду Чернігівської області ві д 15 липня 2011 року строк триманн я під вартою ОСОБА_4 продо вжено до шести місяців, тобто до 17 вересня 2011 року.

В розглядаємому поданн і ставиться питання про прод овження строку тримання під вартою обвинуваченого до сем и місяців, тобто до 17 жовтня 2011 р оку. У відповідності до ст. 156 КП К України, справи про розгляд даної категорії подання під судні апеляційному суду. Вищ им спеціалізованим судом Укр аїни з розгляду цивільних та кримінальних справ визначен а підсудність розгляду даног о подання апеляційному суду Чернігівської області.

Прокурор подання слі дчого підтримав з підстав в н ьому наведених та просив йог о задовольнити. Вважає, що так а міра запобіжного заходу є н еобхідною, оскільки ОСОБА_4 може ухилитися від слідств а та суду. З урахуванням обста вин справи та особи обвинува ченого, не має жодних підстав для зміни запобіжного заход у на більш м' який.

В судовому засіданні слідчий Алєксєєв М.О. пояснив , що в матеріалах справи маєть ся достатньо даних, які дають підстави вважати, що ОСОБА _4 може ухилитися від слідст ва та суду, перешкодити встан овленню істини у справі. Крім того, він не одружений, ніде н е працює, проживає разом з мат ір' ю проти якої також поруш ено кримінальну справу, має м ожливість вплинути на свідкі в по справі. На даний час, наві ть, перебуваючи під вартою, ві н намагається перешкодити сл ідству.

Захисники обвинувач еного - адвокати ОСОБА_2 і ОСОБА_3 не погодилися з под анням та просили відмовити в його задоволенні, мотивуючи це тим, що ОСОБА_4 не має на міру та можливості уникнути слідства та суду, не здійснюв атиме впливу на свідків по сп раві та учасників судового п роцесу, має постійне місце пр оживання, що надає підстави с уду змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд або з аставу.

Заслухавши поясн ення слідчого, думку прокуро ра, захисників, дослідивши ма теріали справи, апеляційний суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенн ю.

Як видно з матеріа лів справи, ОСОБА_4 обвину вачується у вчиненні тяжкого злочину, після порушення кри мінальної справи мав намір у никнути слідства, покинувши постійне місце проживання, а ле був затриманий на територ ії Коропського району Черніг івської області, що свідчить про можливість обвинувачено го уникнути суду.

Суд погоджується з по зицією слідчого щодо можливо сті ОСОБА_4 вплинути на св ідків та учасників судового розгляду, його неналежну про цесуальну поведінку.

Разом з тим, Конвенція про захист прав людини і осно воположних свобод 1950 року доп ускає звільнення з-під варти на час досудового і судового розгляду справи, якщо таке зв ільнення обумовлене гаранті ями явки у судове засідання, а ле таких гарантій апеляційни й суд не отримав.

12.08.2011 року обвинувачени м оголошено про закінчення д осудового слідства і криміна льна справа передана їм та їх захисникам на ознайомлення, яке триває до цього часу. Пост ановою Зарічного районного с уду м. Суми від 09.09.2011 року для обв инувачених та їх захисників встановлено строк на ознайом лення з матеріалами справи д о 16.09.2011 року включно.

З огляду на викладене , виконання органом досудовог о слідства вимог ст. ст. 221-225 КПК України у встановлені строки , не можливо.

За погодженням із заст упником Генерального прокур ора України від 13 вересня 2011 ро ку строк досудового слідств а по даній кримінальній спра ві продовжено до семи місяці в.

За таких обставин подан ня старшого слідчого СВ прок уратури Сумської області А лєксєєва М.О. про продовжен ня обвинуваченому ОСОБА_4 строку тримання під вартою д о семи місяців є цілком обґру нтованим.

На підставі викладеног о, керуючись ст.ст. 156, 165-3 КПК Укра їни, -

П О С Т А Н О В И В :

Подання старшого слід чого СВ прокуратури Сумської області Алєксєєва М.О. за довольнити.

Продовжити строк трим ання під вартою обвинувачено го ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 , до семи місяців, тобто до 17 ж овтня 2011 року.

Поста нова оскарженню не підлягає.

Суддя апеляційного суду

Чернігівської області С. В. Воронцова

СудАпеляційний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.09.2011
Оприлюднено05.10.2011
Номер документу18415091
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-47/2011

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

Постанова від 18.01.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Волкова О. І.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Воронцова С. В.

Постанова від 15.04.2011

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Постанова від 25.06.2011

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Постанова від 27.05.2011

Кримінальне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Уліганинець П. І.

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Крейдін О. О.

Постанова від 18.01.2011

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Крижановський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні