Рішення
від 04.12.2008 по справі 2-25/2008
АРМЯНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 2-25/2008

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2008 року

Армянський міський суд Ав тономної Республіки Крим у с кладі головуючого судді Шест аковської Л.П., за участю секре тарів Недуга Н.В., Мосеєвої І.М ., позивача ОСОБА_1, предста вників відповідачів Сулей манової Е.І., Кікош Н.В., Корякіна М.І., розглянувши у відкритому судовому засідан ні в приміщенні суду м. Армянс ька АР Крим цивільну справу з а позовом ОСОБА_1 до Міськ ого виробничого управління ж итлово - комунального господ арства м. Армянська та Армянс ької міської Ради АР Крим про зменшення тарифів на комуна льні послуги,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суд у з позовом до відповідачів п ро зменшення тарифів на кому нальні послуги, вказуючи, що в она проживає у АДРЕСА_2 Ви моги позивача вмотивовані ти м, що послуги з утримання буди нку та прибудинкової територ ії, що надаються їй МВУ ЖКГ м. А рмянська є неналежної якості та у кількості меншому, ніж це передбачено вищевказаним но рмативно-правовим актом, чер ез що просить суд зменшити та рифи на дані послуги, не вимаг аючи при цьому спонукання ві дповідачів до їх належного в иконання..

Позивач у судовому засіда нні позов підтримала.

Представник відповідача - МВУ ЖКГ м. Армянська Сулейм анова Е.І. позов не визнала, в казуючи, що змінення тарифів на послуги з утримання будин ків, споруд та прибудинкової території, які встановлені А рмянською міською Радою, не в ходить до компетенції МВУ ЖК Г м. Армянська, на підставі чог о позов до МВУ ЖКГ м. Армянська вона вважає не обґрунтовани м та таким, що не підлягає задо воленню.

Інший представник МУ ЖКГ м. Армянська - Кікош М.В. пояс нила, що позивачу надається п овний перелік житлово-комуна льних послуг, передбачений п ереліком, затвердженим рішен ням 2 сесії 5 скликання Армянсь кої міської Ради від 06.06.2006 року № 29 «Про встановлення тарифу н а послуги з утримання будинк ів, споруд та прибудинкової т ериторії»

Представник відповідача - А рмянської міської Ради Кор якін М.І., позов також не визн ав, мотивуючи свою позицію ти м, що стосунки між позивачем т а МВУ ЖКГ м. Армянська регулюю ться виключно договором про надання послуг та законом. По зивач, оспорюючи по суті ріше ння Армянської міської Ради щодо встановлення тарифів на комунальні послуги у цивіль но-правовому спорі, пред' яв ляє претензії до іншого відп овідача - МВУ ЖКГ м. Армянська щодо неналежної якості надав аємих послуг. Саме тому, будь-я кі претензії до Армянської м іської Ради є безпідставними та не можуть бути розглянуті .

Суд, дослідивши матеріали с прави, оцінивши надані сторо нами докази в їх сукупності, в важає за необхідне у задовол енні позову відмовити.

Судом встановлено, що згідн о свідоцтва про право власно сті на житло від 10.01.1997 року квар тира АДРЕСА_1 належить на праві спільної сумісної влас ності ОСОБА_6 та членам йо го родини ОСОБА_1 та ОСОБ А_7 у рівних частках /а.с. 12/. Поз ивач проживає у вказаній ква ртирі разом із своїм чоловік ом ОСОБА_6, що підтверджує ться відповідною довідкою /а .с. 11/.

Згідно пояснень сторін, дог овір про надання послуг з утр имання будинку, споруд, прибу динкових територій, постачан ня холодної води та водовідв еденню між ОСОБА_1, ОСОБА _6 чи ОСОБА_7, як співвласн иками квартири АДРЕСА_1 та МВУ ЖКГ м. Армянська не уклада вся.

Законом України «Про житло во - комунальні послуги» пере дбачено, що відносини між уча сниками договірних відносин у сфері житлово - комунальних послуг здійснюються виключн о на договірних засадах. Отже , укладання договору між спож ивачем та організацією, що на дає комунальні послуги є обо в' язковим.

Враховуючи той факт, що між позивачем та МВУ ЖКГ м. Армянс ька письмового договору про надання послуг з утримання б удинку, споруд та прибудинко вої території укладено не бу ло, суд приходить до висновку , що у позивача відсутні будь-я кі правові підстави вимагати настання відповідальності М ВУ ЖКГ м. Армянська за ненадан ня чи неякісне, на її думку, на дання їй вказаних вище послу г.

Що стосується позовних вим ог позивача до Армянської мі ської Ради АР Крим, суд визнає їх безпідставними та вважає за необхідне зазначити, що по зивачем не надано суду належ ного обґрунтування неправом ірності або незаконності вст ановлених рішенням 2 сесії 5 ск ликання Армянської міської Р ади від 06.06.2006 року № 29 тарифів на послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкової т ериторії, не представлено ві дповідних доказів, що підтве рджували б її доводи.

Керуючись ст. ст. 10-11, 57-60, 62-64, ч. 1 ст . 146, 209, 212-215, 218 ЦПК України, Законом У країни «Про житлово - комунал ьні послуги», суд,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Місько го виробничого управління жи тлово - комунального господа рства м. Армянська та Армянсь кої міської Ради АР Крим про з меншення тарифів на комуналь ні послуги залишити без задо волення.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до А пеляційного суду АР Крим чер ез суд першої інстанції шлях ом подачі в 10-денний строк з дн я проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протяг ом 20 днів апеляційної скарги, або в порядку ч. 4 ст. 295 ЦУПК Укра їни.

СудАрмянський міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення04.12.2008
Оприлюднено11.10.2011
Номер документу18423705
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-25/2008

Рішення від 04.12.2008

Цивільне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Шестаковська Л. П.

Рішення від 04.12.2008

Цивільне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Шестаковська Л. П.

Ухвала від 14.01.2008

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Яковлєва М.С.

Рішення від 10.01.2008

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Губанова В.М.

Рішення від 09.01.2008

Цивільне

Березанський міський суд Київської області

Роздобудько О.М.

Рішення від 14.02.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Дюженко Л.А.

Рішення від 17.11.2008

Цивільне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Наумик О.О.

Ухвала від 01.10.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Компанієць О.В.

Ухвала від 03.06.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Компанієць О.В.

Ухвала від 05.05.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Компанієць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні