Ухвала
від 10.08.2011 по справі 2а-3385/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний а дміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Миколаї в, 54002

У Х В А Л А

про забезпечення доказі в

10.08.2011 р. № 2а-3385/11/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд, у скла ді судді Мороза А.О., за участю секретаря судового засіданн я Крикливенко І.С.,

представника позивача 1: ОСОБА_1, довіреність № 6661 від 15.09.08 р.,

представника позивача 2: О СОБА_2, довіреність б/н від 28.12 .10 р.,

представника відповідача 1: ОСОБА_3, довіреність б/н в ід 22.06.11 р.,

відповідача 2: ОСОБА_3, по свідчення № 001554 видане 20.09.05 р.,

представника відповідача 3: не прибув,

представника третьої особ и: ОСОБА_4, довіреність № 07 в ід 07.10.09 р.,

розглянувши у попередньо му судовому засіданні клопот ання позивачів про забезпече ння доказів

за адміністративним позов ом Позивача 1: ОСОБА_5, АДР ЕСА_1, 49000 Позивача 2: корпораці я "Кепітал Інвестментс Груп , Інк" в особі уповноваженог о представника ОСОБА_2, А ДРЕСА_2

до Відповідача 1: реєстраційн ої палата виконавчого коміте ту Миколаївської міської рад и, вул. Адміральська, 20, м. Микол аїв, 54001 Відповідача 2: державно го реєстратора виконавчого к омітету Миколаївської міськ ої ради ОСОБА_3, вул. Адміра льська, 20, м. Миколаїв, 54027 Відпов ідача 3: виконавчого комітету Дніпропетровської міської р ади, пр. К. Маркса, 75, м. Дніпропет ровськ, 49000

третя особа ТОВ "Українсько-американс ьке підприємство з іноземним и інвестиціями "Кепітал Інв естментс груп", пр. Газети Пр авда, 29, м. Дніпропетровськ, 49083

про зобов'язання вчинити дії

В С Т А Н О В И В:

21 квітня 2011 р. до суду з адміністративним позовом зв ернулись позивачі ОСОБА_5 та корпорація "Капітал Інвес т ментс Груп, Інк" до реєст раційної палати виконавчого комітету Миколаївської місь кої ради, державного реєстра тора виконавчого комітету Ми колаївської міської ради О СОБА_3 та виконавчого коміт ету Дніпропетровської міськ ої ради, третя особа ТОВ "Украї нсько-американське підприєм ство з іноземними інвестиція ми "Кепітал Інвестментс Гру п".

З метою забезпечення всебі чного та об'єктивного виріше ння справи протягом розумног о строку, судом призначено по переднє судове засідання.

Під час попереднього судов ого засідання позивачами под ана заява про забезпечення д оказів, у якій позивачі прося ть суд забезпечити докази шл яхом витребування з виконавч ого комітету Дніпропетровсь кої міської ради реєстраційн ої справи ТОВ "Українсько-аме риканське підприємство з іно земними інвестиціями "Кепіта л Інвестментс Груп", з мет ою огляду наявних у цій реєст раційній справі доказів.

У судовому засіданні позив ачами заява підтримана.

Відповідач 1, 2 проти задовол ення клопотання не заперечив .

Представник третьої особи з приводу клопотання зазнач ив, що відповідно до ст. 13 Закон України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців" можлив е витребування не всієї реєс траційної справи, а лише окре мих документів з неї.

Представник відповідача 3 у судове засідання не прибув, с удову повістку ним отримано 3 серпня, що вбачається з повід омлення про вручення поштово го відправлення (а. с. 148).

Вирішуючи клопотання пози вачів про забезпечення доказ ів, суд враховує наступне.

Відповідно до ст. 73 ч. 1 КАС Укр аїни, особи, які беруть участь у справі та обґрунтовано вва жають, що надання потрібних д оказів стане згодом неможлив им або ускладненим, мають пра во просити суд забезпечити ц і докази.

Статтею ст. 74 КАС України вст ановлено, що суд забезпечує д окази допитом свідків, призн аченням експертизи, витребув анням та оглядом письмових а бо речових доказів, у тому чис лі за місцем їх знаходження.

Згідно ст. 75 ч. 1 КАС України, у заяві про забезпечення доказ ів повинні бути зазначені до кази, які необхідно забезпеч ити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про т е, що надання потрібних доказ ів може стати неможливим або ускладненим, а також справа, д ля якої потрібні ці докази, аб о з якою метою потрібно їх заб езпечити.

Суд вважає, що у даному випа дку письмовим доказом є саме реєстраційна справа, а не її о кремі частини. Крім того, судо м враховується, що під час роз гляду справи може виникнути потреба огляду інших докумен тів, що знаходяться у реєстра ційній справі, а зважаючи на т ривалість процедури отриман ня реєстраційної справи, суд вважає за доцільне витребув ати реєстраційну справу.

З огляду на наведене, клопот ання позивачів є обґрунтован им, а оскільки реєстраційна с права містить докази, на які п озивачі посилаються в обґрун тування своїх вимог, суд вваж ає за потрібне дослідити ори гінал реєстраційної справи у судовому засіданні.

Згідно ст. 75 ч. 5, 6 КАС України, п итання про забезпечення дока зів вирішується ухвалою, яку може бути оскаржено. Оскарже ння ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її викона ння, а також не перешкоджає ро згляду справи. Про забезпече ння доказів або про відмову в забезпеченні доказів суд по становляє ухвалу. В ухвалі пр о забезпечення доказів визна чаються порядок і спосіб її в иконання.

Керуючись ст. 75 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву позивачів пр о забезпечення доказів задов ольнити.

2. Витребувати з виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради (пр. Газети Правд а, 29, м. Дніпропетровськ, 49083) реєс траційну справу ТОВ "Українс ько-американське підприємст во з іноземними інвестиціями "Кепітал Інвестментс гру п", ЄДРПОУ 33971829.

3. Оригінал реєстраційної сп рави надати на адресу суду (ву л. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002) не пізніше ніж за сім днів до поч атку судового засідання, яке відбудеться 21 жовтня 2011 р. о 12:00 г од. Разом з оригіналом реєстр аційної справи надати суду ї ї завірену копію.

Апеляційна скарга пода ється до адміністративного с уду апеляційної інстанції че рез суд першої інстанції, яки й ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвал у суду першої інстанції пода ється протягом п'яти днів з дн я проголошення ухвали. Якщо у хвалу було постановлено у пи сьмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржу є, апеляційна скарга подаєть ся протягом п'яти днів з дня от римання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії ухв али суду безпосередньо в суд і, то п'ятиденний строк на апел яційне оскарження ухвали суд у обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиде нного строку з моменту отрим ання суб'єктом владних повно важень повідомлення про можл ивість отримання копії ухвал и суду.

Апеляційна скарга, подана п ісля закінчення строків, уст ановлених цією статтею, зали шається без розгляду, якщо су д апеляційної інстанції за з аявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновленн я строку, про що постановляєт ься ухвала.

Суддя М ороз А. О.

Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено02.12.2011
Номер документу19382183
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —2а-3385/11/1470

Ухвала від 15.05.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 15.05.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 29.03.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Постанова від 16.01.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 21.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 21.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 11.07.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні