Ухвала
від 12.12.2011 по справі 5021/2817/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.12.11 Справа №5021/2817/2011.

Господарський суд Сумс ької області у складі:

судді Лущик М.С.

за участю секретаря судово го засідання: Душиної М.М.

за позовом Товариства з об меженою відповідальністю «К омп Мюзік Паблішинг»,

м. Київ,

до відповідачів: 1.Об' єднан ня професіональних футбольн их клубів України

«Прем' єр-ліга», м. Київ,

2. Товариства з обме женою відповідальністю «М едіа Спорт

Промоушен», м. Київ

про стягнення 230400 грн. компе нсації за порушення авторськ ого права

За участю представників ст орін:

від позивача: Семен ович С.В.,

від відповідачів: 1. Натя глий П.М.,

2. не з' яв ився

Суть спору: позивач про сить суд стягнути з відповід ача-1 компенсацію за порушенн я авторського права у розмір і 153600 грн., стягнути з відповіда ча-2 компенсацію за порушення авторського права у розмірі 76800 грн., та накласти на відпові дачів штраф у розмірі 10% від су ми, присудженої судом на кори сть позивача, в доход Державн ого бюджету України. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в ідповідачем-1 здійснено публ ічне виконання твору «We are the champions» (автор: Freddie Mercury) під час футбольно го матчу за Суперкубок Украї ни, який відбувся 11.07.2009р. між ФК « Динамо» та ФК «Ворскла» на ст адіоні «Ювілейний” у м. Суми, б ез дозволу позивача, як власн ика виключних майнових автор ських прав на твір. Діями відп овідача-2 було створено загро зу порушення авторських прав позивача на вказаний твір, ос кільки відповідач-2 не надав А ТЗТ «Українська незалежна ТВ -Корпорація» на виконання ум ов укладеного договору від 25.0 6.2009р. інформацію про музичні тв ори, які будуть використовув атись під час трансляції мат чу 11.07.2009р. між ФК «Динамо» та ФК « Ворскла» на стадіоні «Ювілей ний” у м. Суми.

Відповідач-1 надав відзив на позовну заяву № 735 від 23.11.11р., в якому просить суд відмовити в задоволенні позовних вимо г, посилаючись на те, що ОПФКУ «Прем' єр-Ліга» є неналежним відповідачем у справі, оскіл ьки проведення матчів, в тому числі і за Суперкубок Україн и, виконується маркетинговим партнером ОПФКУ «Прем' єр-Л іга» - ТОВ «Прем' єр-Ліга» н а підставі Постанови засідан ня Дирекції ПЛ № 10 від 19.08.2008р. В св ою чергу, ТОВ «Прем' єр-Ліга» 03.07.2009року уклало договір № 03/07/09/19 з ПП «АБ-Креатив», предметом як ого стали зобов' язання оста ннього з комплексної організ ації і режисерсько-постаново чним роботам при проведенні матчу за Суперкубок України з футболу 11.07.2009р. в м. Суми на стад іоні «Ювілейний».

Відповідач-2 у відзиві на позовну заяву вказує на те , що відповідно до умов догово ру № 2-uan/2009 від 25.06.2009р. з АТЗТ «Украї нська незалежна ТВ-Корпораці я» були передані права на тел евізійну трансляцію матчу. В ідповідач-2 не має жодного від ношення до процесу організац ії матчу та не відповідає за м узичні твори, що лунають на ст адіоні «Ювілейний». Відповід ач-2 мав надати АТЗТ «Українсь ка незалежна ТВ-Корпорація» інформацію про склад команд, суддів, тощо.

Розглянувши матеріали спр ави суд встановив:

На виконання ухвали су ду від 28.11.2011 року відповідача-2 н адав клопотання, згідно яког о просить суд долучити до мат еріалів справи належним чино м засвідчену копію договору № 15 від 20.05.2009 року, та провести су дове засідання без представн ика відповідача-2, у зв' язку з неможливістю його присутнос ті за виробничою необхідніст ю.

Представник позивача надав заперечення на відзив відповідача-2 та письмове поя снення.

Суд, розглянувши надан і позивачем та відповідачем- 2 документи, долучає їх до мате ріалів справи.

У судовому засіданні представник позивача подав клопотання про заміну ненале жного відповідача та уточнен ня позовних вимог, згідно яко го просить суд замінити перв існого відповідача-1 - Об' є днання професіональних футб ольних клубів України «Прем' єр-ліга» на належного відпов ідача - Товариство з обмеже ною відповідальністю «Прем' єр-ліга», оскільки надані від повідачем-1 документи підтве рджують, що право на організа цію матчу мав відповідач-1 та Т ОВ «Прем' єр-ліга», а той факт , що ТОВ «Прем' єр-ліга» реал ізувало своє право підтвердж ується листом ВАТ «Спартак» № 54 від 01.06.2011 року. У поданому кло потанні позивач також уточню є позовні вимоги шляхом викл адення їх у наступній редакц ії: 1. Стягнути з ТОВ «Прем' єр -ліга» компенсацію за поруше ння авторського права у розм ірі 153600 грн.; 2. Накласти на ТОВ «П рем' єр-ліга» на користь Дер жавного бюджету України штра ф у розмірі 10% від суми, присудж еної судом на користь позива ча; 3. Стягнути з ТОВ «Медіа С порт Промоушен» компенсац ію за порушення авторського права у розмірі 76800 грн.; 4. Наклас ти на ТОВ «Медіа Спорт Про моушен» на користь Державног о бюджету України штраф у роз мірі 10% від суми, присудженої с удом на користь позивача. Раз ом з вищевказаним клопотання м представником позивача под ано клопотання про витребува ння у ТОВ «Прем' єр-ліга» нал ежним чином завірену копію д оговору № 9ОП від 25.06.2009 року, на пі дставі якого проводився матч , та оригінал для огляду в судо вому засіданні.

Представник відповіда ча-1 проти вищевказаного клоп отання позивача про заміну п ервісного відповідача запер ечив.

Крім цього, представни к позивача подав клопотання про залучення до участі у спр аві в якості відповідача - П риватне підприємство «АБ-Кре атив», враховуючи те, що відпо відно до договору між ТОВ «Пр ем' єр-ліга» та ПП «АБ-Креати в» № 03/07/09/19, саме ПП «АБ-Креатив» з дійснювало організацію уроч истостей Матчу, підчас якого був використаний Твір.

Як вбачається з матер іалів справи, на підставі Пос танови засідання Дирекції ПЛ № 10 від 19.08.2008р. маркетинговим пар тнером Об' єднання професіо нальних футбольних клубів Ук раїни «Прем' єр-ліга» призна чено Товариство з обмеженою відповідальністю «Прем' єр -ліга» з наданням повноважен ь: реалізація комерційних (лі цензійних та рекламних) та ін ших прав ПЛ та її Учасників; ор ганізація трансляцій матчів змагань серед команд клубів ПЛ, в тому числі Суперкубок Ук раїни; проведення урочистост ей, пов' язаних з проведення м матчів змагань серед коман д клубів ПЛ.

Згідно договору № 03/07/09/19 в ід 03.07.2009 року, укладеного між ПП «АБ-Креатив» та ТОВ «Прем' є р-ліга» (замовник), ПП «АБ-Креа тив» прийняв зобов' язання з комплексної організації і р ежисерсько-постановочним ро ботам при проведенні матчу з а Суперкубок України з футбо лу 11.07.2009р. в м. Суми на стадіоні «Ю вілейний».

Таким чином, суд врахо вуючи наявність правових дог овірних відносин між ТОВ «Пр ем' єр-ліга» та ПП «АБ-Креати в» на підставі Постанови зас ідання Дирекції Прем' єр-ліг и № 10 від 19.08.2008р., вважає за доціль не не замінити відповідача-1 н а ТОВ «Прем' єр-ліга», а залуч ити до участі у справі в якост і відповідача-3 - ТОВ «Прем' єр-ліга» та в якості відповід ача-4 - ПП «АБ-Креатив».

Відповідно до ст. 24 ГПК України, господарський суд з а наявністю достатніх підста в має право до прийняття ріше ння залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціат ивою до участі у справі іншог о відповідача. Про залучення іншого відповідача виносить ся ухвала, і розгляд справи по чинається заново.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд відкладає в межа х строків, встановлених ст. 69 Г осподарського процесуально го кодексу України, розгляд с прави, коли за якихось обстав ин спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні , зокрема, необхідності витре бування нових доказів, залуч ення до участі у справі іншог о відповідача.

На підставі вищевикл аденого та враховуючи клопот ання позивача про витребуван ня договору № 9ОП від 25.06.2009 року, с уд вважає за доцільне відкла сти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 24, 77, 86 Го сподарського процесуальног о кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі в якості відповідача - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Прем' єр-лі га» (01601, м. Київ, Печерський райо н, вул. Червоноармійська, буд. 23-Б, код 36086648).

2. Залучити до участі у справі в якості відповідача - Приватне підприємство «АБ -Креатив» (м. Київ, вул.. Каблу кова, буд. 13, кв. 12, код 33144591).

3. Відкласти розгляд сп рави на 22.12.2011р. на 10 год. 10 хв. Засід ання відбудеться в приміщенн і господарського суду за адр есою: м. Суми, проспект Т.Г.Шевч енка, 18/1, кім. 113-114.

4. Зобов' язати позива ча надіслати залученим відпо відачам позовну заяву з дода ними до неї документами відп овідно до вимог ч. 1 ст. 56 ГПК Укр аїни, докази надсилання нада ти суду.

5. Зобов' язати відпов ідача - Товариство з обмеже ною відповідальністю «Прем' єр-ліга» надати відзив на поз овну заяву з правовим обґрун туванням своєї позиції по сп раві, належним чином завірен у копію договору про надання послуг № 9ОП від 25.06.2009 року, уклад еного з ВАТ «Спартак», оригін ал для огляду в судовому засі данні, довідку про включення до ЄДРПОУ станом на час винес ення ухвали, свідоцтво про де ржавну реєстрацію (перереєст рацію) юридичної особи.

6. Зобов' язати відпов ідача - Приватне підприємст во «АБ-Креатив» надати відзи в на позовну заяву з правовим обґрунтуванням своєї позиці ї по справі, довідку про включ ення до ЄДРПОУ станом на час в инесення ухвали, свідоцтво п ро державну реєстрацію (пере реєстрацію) юридичної особи.

7. Представникам сторі н для участі в засіданні суду мати належні повноваження т а документ, що посвідчує особ у.

8. Попередити сторони, я кщо відзив на позовну заяву т а витребувані господарським судом документи не подано, сп раву може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами (с т. 75 Господарського процесуал ьного кодексу України).

9. Попередити сторони п ро наслідки невиконання вимо г ухвали суду у відповідност і зі ст. 83 ГПК України (стягненн я штрафу).

Суддя М.С. Лущик

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19983933
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5021/2817/2011

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Істоміна О.А.

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Істоміна О.А.

Постанова від 12.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Львов Б. Ю.

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Львов Б. Ю.

Постанова від 17.04.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Істоміна О.А.

Рішення від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик Марія Сергіївна

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик Марія Сергіївна

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик Марія Сергіївна

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик Марія Сергіївна

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик Марія Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні