Ухвала
від 24.01.2012 по справі 9/175
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

9/175

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  9/175

24.01.12

За позовом          Головного управління капітального будівництва виконавчого органу Київської

                       міської ради (КМДА)

до                    1) Публічного акціонерного товариства "Київметробуд"

                        2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Юджин"

Треті особи без          1) Головне фінансове управління міста Києва

самостійних вимог          2) Головне управління Державного казначейства України в м. Києві

на стороні позивача3) Київська міська державна адміністрація

                                   4) Комунальне підприємство "Київекспертиза"

про                              зобов'язання укласти додаткову угоду

                                                                                          Суддя Бондаренко Г.П.

Представники сторін: не викликались.

                    

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Головне управління капітального будівництва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) (далі по тексту - позивач) звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства "Київметробуд" (далі по тексту –відповідач-1), Товариства з обмеженою відповідальністю “Юджин” (далі по тексту –відповідач-2), в якій просить суд зобов'язати відповідача-1 та відповідача-2 укласти з позивачем додаткову угоду №3 до Договору  № 1/001 від 31 липня 2008 року у редакції наведеній позивачем.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.06.2011 року позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 9/175, розгляд справи призначено на 14.07.2011 року, у відповідності до ст. 27 ГПК України залучено до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Головне фінансове управління міста Києва виконавчий орган Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головне управління Державного казначейства України в місті Києві та Київську міську державну адміністрацію.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.07.2011 року суд призначив у даній справі судову будівельно-економічну експертизу, проведення якої доручив Київському науково-дослідному інституту судових експертиз, зупинив провадження у справі до надання висновків судово-технічної експертизи, призначеної у справі, витрати по оплаті вартості проведеного дослідження покладеного на  ПАТ  "Київметробуд", матеріали справи направлено до експертної установи.

11.10.2011 року через відділ канцелярії Господарського суду міста Києва листом №7192/11-15 від 04.10.2011р. Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз повернуто матеріали справи №9/175, у зв'язку з непроведенням попередньої оплати за проведення експертизи та ненаданням додаткових матеріалів по справі.

В зв'язку з усуненням обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, ухвалою від 13.10.2011 року провадження у справі 9/175  було поновлено у відповідності до ст. 79 ГПК України, розгляд справи призначено на 03.11.2011 року.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.12.2011 року у даній справі призначено комплексну судову будівельно-економічну експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз, матеріали справи №9/175 направлено до експертної установи.

16.01.2012 року через відділ канцелярії Господарського суду міста Києва Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз направлено лист №40251/252/12-42 від 13.01.2012р. (зареєстрований за вх. №06-17.2/36) разом з клопотання експерта Пасько Р.М. про надання матеріалів, необхідних для проведення експертизи та забезпечення натурного обстеження об'єкта дослідження, в якому просить:

1) надати документацію щодо виконання робіт з демонтажу наземної частини об'єкта незавершеного будівництва офісно-ділового та торговельно-розважального центру на Троїцькій площі у м. Києві поблизу НСК "Олімпійський" згідно договору підряду від 31.07.2008 року за №1/001:

- проектно-кошторисну документацію;

- акти виходу матеріалів від розбирання;

- загальний журнал робіт;

- журнал авторського нагляду;

- звіти про витрати основних матеріалів у будівництві в співставленні з виробничими нормами (форма М-29);

- дані бухгалтерського обліку «звіти про рух матеріальних цінностей»(форма М-19);

- машинно-зміні рапорти та калькуляції вартості машино-години експлуатації машин та механізмів задіяних на об'єкті;

- довідку про відстань перевезення сміття;

- талони на прийняття кількості сміття на сміттєзвалище.

2) забезпечити прибуття експертної комісії (з експертної установи), безперешкодний доступ до об'єкта дослідження (об'єкт незавершеного будівництва офісно-ділового та торговельно-розважального центру на Троїцькій площі у м. Києві поблизу НСК "Олімпійський"), а також належні умови праці для проведення натурного обстеження, яке відбудеться 25.01.2012 року з 10:00 години.

Разом з тим, пунктом 7 резолютивної частини ухвали Господарського суду міста Києва від 01.12.2011 року зобов'язано Публічне акціонерне товариство "Київметробуд" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Юджин" надати для проведення експертизи документи зазначені в клопотанні експерта. Пунктами 4, 5 резолютивної частини ухвали Господарського суду міста Києва від 01.12.2011 року зобов'язано сторін у справі надавати на вимогу експертів всі необхідні для проведення експертизи об'єкти експертизи, документи, рахунки-фактури, пояснення тощо, а також забезпечувати та всіляко сприяти проведенню експертизи та забезпечити експертам можливість дослідження об'єкта незавершеного будівництва на Троїцькій площі перед НСК "Олімпійський".

Відповідно до ч. ч. 1-4 ст. 31 ГПК України в судовому процесі може брати участь судовий експерт. Права, обов'язки та відповідальність судового експерта визначаються цим Кодексом та Законом України “Про судову експертизу”. Судовий експерт зобов'язаний за ухвалою господарського суду з'явитись на його виклик і дати мотивований висновок щодо поставлених йому питань. Висновок робиться у письмовій формі. Судовий експерт, оскільки це необхідно для дачі висновку, має право знайомитися з матеріалами справи, брати участь в огляді та дослідженні доказів, просити господарський суд про надання йому додаткових матеріалів.

Виходячи з вищенаведеного та враховуючи те, що для проведення експертизи у даній справі та складання висновку експертизи необхідно надати додаткові документи та матеріали, забезпечити проведення натурного обстеження об'єкта дослідження, суд вважає за необхідне задовольнити подане експертом клопотання.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 31, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Київметробуд" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Юджин" надати додаткові матеріали для проведення судової експертизи, а саме:

надати документацію щодо виконання робіт з демонтажу наземної частини об'єкта незавершеного будівництва офісно-ділового та торговельно-розважального центру на Троїцькій площі у м. Києві поблизу НСК "Олімпійський" згідно договору підряду від 31.07.2008 року за №1/001:

- проектно-кошторисну документацію;

- акти виходу матеріалів від розбирання;

- загальний журнал робіт;

- журнал авторського нагляду;

- звіти про витрати основних матеріалів у будівництві в співставленні з виробничими нормами (форма М-29);

- дані бухгалтерського обліку «звіти про рух матеріальних цінностей»(форма М-19);

- машинно-зміні рапорти та калькуляції вартості машино-години експлуатації машин та механізмів задіяних на об'єкті;

- довідку про відстань перевезення сміття;

- талони на прийняття кількості сміття на сміттєзвалище.

2. Зобов'язати  сторони у справі забезпечити прибуття експертної комісії (з експертної установи), безперешкодний доступ до об'єкта дослідження (об'єкт незавершеного будівництва офісно-ділового та торговельно-розважального центру на Троїцькій площі у м. Києві поблизу НСК "Олімпійський"), а також належні умови праці для проведення натурного обстеження, яке відбудеться 25.01.2012 року з 10:00 години.

3. Копію ухвали надіслати сторонам та Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

  Суддя                                                                                     Г.П. Бондаренко

          

Дата ухвалення рішення24.01.2012
Оприлюднено06.02.2012
Номер документу21211037
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/175

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Алексєєв М.В.

Ухвала від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Данко Л.С.

Ухвала від 18.01.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Постанова від 13.07.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Постанова від 30.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Рішення від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні