Ухвала
від 16.02.2012 по справі 7/45-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.02.12

Справа №7/45-10.

Господарський суд Сумсько ї області у складі судді Горд ієнко М.І.., секретаря судового засідання Закутайло М.С., розг лянувши у відкритому судовом у засіданні в приміщенні гос подарського суду Сумської об ласті матеріали справи № 7/45-10, п орушеної за заявою кредитора - Державної податкової інс пекції в м. Суми до боржника - Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ( 40000, АДРЕСА_1,код НОМЕР_1 ) про визнання його б анкрутом,-

в судовому засіданні прису тні:

Від кредитора: ДПІ в м. Суми - Мельниченко І.З.

Ліквідатор - Солдат кін І.В.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду від 18.05.2010 р. порушено провад ження у справі № 7/45-10 про визна ння ФОП ОСОБА_1 банкрутом відповідно ст. 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом».

Постановою Господарського суду Сумської області від 31.05.2 010 р. по справі № 7/45-10 боржника ФОП ОСОБА_1 визнано банкрутом , відкрито ліквідаційну проц едуру та призначено ліквідат ором банкрута арбітражного к еруючого Закорко В.В.

Ухвалою суду від 03.10.2011 року пр ипинено повноваження ліквід атора Закорко В.В. по спра ві № 7/45-10, призначено ліквідато ром банкрута арбітражного ке руючого Солдаткіна І.В.

Відповідно до ст. 32 Закону України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” ліквідатор Солдаткін І.В. подав до суду звіт та ліквід аційний баланс фізичної особ и-підприємця ОСОБА_1М

Розглянувши звіт ліквідат ора та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено, що ліквідатором були вчинен і всі необхідні дії для пошук у, виявлення та повернення ма йнових активів банкрута з ме тою включення їх до складу лі квідаційної маси для погашен ня вимог кредиторів.

Майна, яке підлягає включ енню до ліквідаційної маси у банкрута не виявлено, що підт верджено відповідними довід ками. Бухгалтерська документ ація, печатка та штамп банкру та ліквідатору не передавали сь.

Відповідно до поданого лік відатором уточненого реєстр у вимог кредиторів включені вимоги наступних кредиторі в:

- Державна податкова інспек ція в м. Суми - 7 706,60 грн.

В зв' язку з відсутністю ма йнових активів банкрута, вим оги кредитора: ДПІ в м. Суми - з алишились непогашеними.

Згідно наданих до звіту док ументів, зокрема: довідки КП « Сумське міське бюро технічно ї інвентаризації» від 15.12.2011 рок у за боржником ФОП ОСОБА_5 зареєстрована частка нерух омого майна за адресою АДРЕ СА_2;

листа УДАІ УМВС України в Су мській області № 10/5886 від 26.10.2011 р. т ранспортні засоби не зареєст ровані; листа Управління дер жкомзему у м. Суми № 4500/01-37 від 18.11.2011 р. право власності та право ко ристування на земельні ділян ки не зареєстровано.

Заслухавши пояснення лікв ідатора суд дійшов висновку що ліквідатором прийняті всі належні законні міри по пошу ку та можливості реалізації майна, з огляду на наступне:

Відповідно до ст. 4 Житловог о Кодексу України житловий ф онду включає жилі будинки (ча стини будинків), квартири, що н алежать громадянам на праві приватної власності.

Згідно ч. 7 ст. 48 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” продаж у підлягає все майно громадя нина - підприємця, за вийнятко м майна, що не включається до с кладу ліквідаційної маси згі дно з цим Законом.

Статтею 26 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом» усі види м айнових активів (майно та май нові права) банкрута, які нале жать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття лі квідаційної процедури та вия влені в ході ліквідаційної п роцедури, включаються до скл аду ліквідаційної маси, за ви нятком об'єктів житлового фо нду, в тому

числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єк тів комунальної інфраструкт ури, які в разі банкрутства пі дприємства передаються в пор ядку, встановленому законода вством, до комунальної власн ості відповідних територіал ьних громад без додаткових у мов і фінансуються в установ леному порядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 Житлов ого Кодексу України ніхто не може бути виселений із займа ного житлового приміщення аб о обмежений у праві користув ання жилим приміщенням інакш е як з підстав і порядку, перед баченому законом.

Закон України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” не містить приписів що до порядку звільнення майна фізичною особою, порядку вис елення фізичної особи або об меження права користування ж итлом в випадку продажу майн а для задоволення вимог кред иторів.

Таким чином дії ліквідатор а банкрута по продажу житла в т. ч. його частини протирічили б насамперед положенню ст. 41 К онституції України та вказа ним нормам Законів.

На підставі викладеного, зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута підлягаю ть затвердженню судом, підпр иємницька діяльність фізичн ої особи підприємця - припине нню, провадження у справі так ож підлягає припиненню.

Керуючись ст. 32, 40 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, су д,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс банкрута - ОСОБА_1 ( 40000, А ДРЕСА_1,код НОМЕР_1 )

2. Припинити підприємниць ку діяльність ОСОБА_1 ( 40000, АДРЕСА_1,код НОМЕР_1 ).

3. Провадження у справі при пинити.

4. Ухвалу надіслати: кредито рам, банкруту, державному реє стратору для припинення держ авної реєстрації, органу дер жавної статистики для виключ ення юридичної особи з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців України, ліквідатор у, Головному управлінню юсти ції у Сумській області Мініс терства юстиції України, ВДВ С Сумського міського управл іння юстиції.

СУДДЯ М.І.ГОРДІЄНКО

Дата ухвалення рішення16.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21437680
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання його б анкрутом,- в судовому засіданні прису тні: Від кредитора: ДПІ в м. Суми - Мельниченко І.З. Ліквідатор - Солдат кін І.В

Судовий реєстр по справі —7/45-10

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 05.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні