Вирок
від 01.02.2012 по справі 1-149/2011
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-149/2011

В И Р О К

Іменем України

01 лютого 2012 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у склад і:

головуючої судді - Ощинс ької Ю.О.,

за участі секретаря - Мотр оненко І.Ю.,

прокурора - Алещенко Н.П.,

захисника підсудного ОСО БА_1 - адвоката ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у залі суд у м. Пирятин кримінальну спра ву за обвинуваченням

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДР ЕСА_1 українця, громадянина України, освіта неповна се редня, не одруженого, утрим анців не має, працюючого різн оробочим у ТОВ «Довіра»с. Гур бинці, Пирятинського району, Полтавської області, такого , що має судимість:

- 21.05.2008 року Варвинським ра йонним судом Чернігівської о бласті за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 342 КК Укра їни до двох років обмеження в олі в порядку ст. 75 КК України з вільнений від відбування пок арання з іспитовим строком о дин рік,

у скоєнні злочину, перед баченого ч. 3 ст. 185 КК України,

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ _4, уродженця с Стрільники , Прилуцького району, Чернігі вської області, мешканця АДРЕСА_1 українця, громадян ина України, освіта неповна середня, не одруженого, утр иманців не має, тимчасово не п рацюючого, такого, що не має су димостей,

у скоєнні злочину, передба ченого ч. 3 ст. 185 КК України,

у с т а н о в и в :

28 червня 2011 року близько 22 год. 30 хв. у АДРЕСА_1 підсуд ний ОСОБА_3 за попередньою змовою та спільно з ОСОБА_1 , з метою крадіжки чужого майн а, прийшли на подвір' я гр. О СОБА_4, звідки таємно викрал и 35 кг., металобрухту, після чог о продовжуючи свою злочинну діяльність ОСОБА_1 шляхо м пошкодження вікна будинку проник у середину, звідки спі льно з ОСОБА_3 викрали чав ун ємкістю 12 л., чавун ємкістю 3 л., дві каструлі ємкістю по 6 л. кожна, чим спричинили останн ій матеріальну шкоду на зага льну суму 302 грн. 59 коп.

У судовому засіданні підсу дний ОСОБА_3 свою вину у ск оєнні злочину визнав повніст ю, щиро розкаявся, просив суво ро не наказувати пояснюючи т е, що він разом із ОСОБА_1 вч инили крадіжку з подвір' я т а будинку гр. ОСОБА_4, знаюч и що остання там не проживає.

У судовому засіданні підсу дній ОСОБА_1 свою вину у ск оєнні злочину визнав повніст ю. Не заперечує вчинення ним к радіжки разом із ОСОБА_3 у АДРЕСА_1 з подвір' я гр. ОСОБА_4, скориставшись відс утністю останньої, як про це з азначено вище, щиро розкаявс я, просить суворо не наказува ти.

У відповідності до ст. 299 КПК України за згодою учасників процесу судом визнано недоці льним дослідження доказів по справі відносно тих фактичн их обставин справи, які ніким не спростовуються. При цьому судом з' ясовано, чи правиль но підсудний розуміє зміст ц их обставин, чи не має сумніві в у добровільності та істинн ості їх позиції, а також роз' яснено йому, що у такому випад ку він буде позбавлений прав а оспорювати ці фактичні обс тавини справи в апеляційному порядку.

Суд обмежив дослідження фа ктичних обставин справи допи том підсудного та дослідженн ям матеріалів кримінальної с прави, які характеризують йо го особу.

Показання підсудних є дост овірними, узгоджуються з мат еріалами справи.

За таких обставин вина ОС ОБА_3 у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчине не за попередньою змовою гру пою осіб, що поєднане з проник ненням у житло доведена і він підлягає відповідальності з а ч. 3 ст. 185 КК України.

Вина ОСОБА_1 у таємному в икраденні чужого майна (крад іжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, що поєдна не з проникненням у житло так ож доведена і він підлягає ві дповідальності за ч. 3 ст. 185 КК У країни.

При призначенні підсудним міри покарання враховується ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про осіб винних , обставини справи, що пом' як шують і обтяжують покарання.

Судом досліджені характер изуючі дані про осіб підсудн их.

Як особа, ОСОБА_3, ІНФОР МАЦІЯ_1, осудний, холостий, пр ацездатний, займається суспі льно-корисною працею, працює різноробочим у ТОВ «Довіра» с. Гурбинці, Пирятинського ра йону, Полтавської області, із сусідами підтримує добрі ст осунки, займається домашнім господарством, має постійне місце проживання, за місцем п роживання та роботи характер изується позитивно, адмініст ративною комісією Давидівсь кої сільської ради Пирятинсь кого району Полтавської обла сті та до адміністративної в ідповідальності не притягув ався, разом з тим притягувавс я органами внутрішніх справ до кримінальної відповідаль ності. Проживає разом з брато м та бабусею, 1928 року народже ння. (а.с. 112-118, 122, 124, 126, 135-137) Перебуває на обліку у Пирятинському РВ К як військовозобов' язаний . (а.с. 131)

Згідно довідок від 18.08.2011 року виданих поліклінічним відді ленням Пирятинської централ ьної районної лікарні Полтав ської області, ОСОБА_3 на “ Д” обліку та на диспансерном у обліку у наркологічному ка бінеті не потребує. Відповід но до медичного висновку лік ування від алкоголізму та на ркоманії не потребує. (а.с. 143-145)

Як особа, ОСОБА_1, ІНФОР МАЦІЯ_4, осудний, холостий, пр ацездатний, в останні роки оф іційно не працював, на обліку як безробітний не перебуває , займається суспільно-корис ною працею по найму, із сусіда ми підтримує добрі стосунки, займається домашнім господа рством, проживає з матір' ю і нвалідом І «Б»групи загально го захворювання, яка відпові дно до висновку МСЕК потребу є постійного стороннього дог ляду, має постійне місце прож ивання, за місцем проживання характеризується позитивно , адміністративною комісією Давидівської сільської ради Пирятинського району Полтав ської області та органами вн утрішніх справ до адміністра тивної та кримінальної відпо відальності не притягувався , - про свідчать дані: його пока зань, паспорту, довідок, харак теристики, повідомлень, висн овку судово-психіатричної ек спертизи. Навчався в Удайців ській спеціальній загальноо світній школі-інтернат І-ІІ с тупеню Прилуцького району, Ч ернігівської області. Прожив ає разом з матір' ю та братом . (а.с. 107-111, 119-121, 123, 125, 127, 132-134) На обліку у Пи рятинському РВК як призовник не перебуває. (а.с. 129-130)

Згідно довідок виданих пол іклінічним відділенням Пиря тинської центральної районн ої лікарні Полтавської облас ті, ОСОБА_1 на “Д” обліку та на диспансерному обліку у на ркологічному кабінеті не пот ребує. Відповідно до медично го висновку лікування від ал коголізму та наркоманії не п отребує. (а.с. 138, 140-142)

Обставинами, що пом' якшую ть покарання підсудних, суд в изнає з' явлення із зізнання м, щире каяття, часткове відшк одування завданих збитків, к рім того наявність у ОСОБА_ 1 хворої матері похилого ві ку.

Обставинами, що обтяжують п окарання підсудних, суд визн ає вчинення злочину особами, що перебували в стані алкого льного сп' яніння.

З вищевказаних обставин, су д приходить до переконання, щ о підсудні можуть бути звіль нені від відбування покаранн я з випробовуванням, оскільк и враховуючи тяжкість злочин у, обставини справи, вказані д ані про особу підсудних, їх ма йновий стан, які щиро розкаял ися, крім того частково відшк одували завдані збитки, про м ожливість їх виправлення без відбування покарання і уваж ає за можливе застосувати ві дносноних ст. 75 КК України.

Долю речових доказів суд ви рішує у відповідності з вимо гами ст.ст. 80, 81 КПК України.

Судові витрати по справі ві дсутні. Цивільний позов не за явлено.

Запобіжний захід у відноше нні ОСОБА_3 до набрання ви роком законної сили повинен бути залишений попередній - підписка про невиїзд.

Запобіжний захід у відноше нні ОСОБА_1 до набрання ви роком законної сили повинен бути залишений попередній - підписка про невиїзд.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Укра їни, с у д -

п о с т а н о в и в:

ОСОБА_3 визнати винн им у вчиненні злочину, передб аченого ч. 3 ст. 185 КК України, та п ризначити покарання у виді п озбавлення волі строком три роки.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_3 від відбу вання покарання з випробуван ням з іспитовим строком один рік та з покладенням відпові дно до ст. 76 КК України обов' я зку не виїжджати за межі Укра їни на постійне проживання б ез дозволу органів криміналь но-виконавчої системи та пер іодично з' являтися в ці орг ани для реєстрації.

Запобіжний захід до набран ня вироком законної сили від носно засудженого ОСОБА_3 залишити попередній - підп иска про невиїзд.

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбач еного ч. 3 ст. 185 КК України, та при значити покарання у виді поз бавлення волі строком три ро ки.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_1 від відбу вання покарання з випробуван ням з іспитовим строком один рік та з покладенням відпові дно до ст. 76 КК України обов' я зку не виїжджати за межі Укра їни на постійне проживання б ез дозволу органів криміналь но-виконавчої системи та пер іодично з' являтися в ці орг ани для реєстрації.

Запобіжний захід до набран ня вироком законної сили від носно засудженого ОСОБА_ 1 залишити попередній - під писка про невиїзд.

Речові докази по справі: ал юмінієвий чавун ємкістю 12 л. - залишити ОСОБА_4, як власн ику.

Вирок може бути оскаржено в апеляційний суд Полтавської області через Пирятинський районний суд Полтавської обл асті протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Суддя -

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено15.03.2012
Номер документу21514710
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-149/2011

Ухвала від 20.09.2011

Кримінальне

Новопсковський районний суд Луганської області

Потапенко Р. Р.

Вирок від 31.08.2011

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Вирок від 04.08.2011

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Вирок від 08.11.2011

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Падалка В. О.

Постанова від 26.10.2011

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Падалка В. О.

Вирок від 29.12.2012

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кунцік О. С.

Вирок від 27.06.2012

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Апалькова О. М.

Вирок від 20.07.2011

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Вирок від 01.02.2012

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Вирок від 20.07.2011

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні