Ухвала
від 27.07.2011 по справі 39/77
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

27.07.11 р. С права № 39/77

Господарський суд Донец ької області у складі судді М орщагіної Н.С.

при секретарі Кундель В.Г.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні господарс ького суду справу

за позовом: Товариства з обм еженою відповідальністю “До н Актив”, м. Донецьк

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Кирпичный завод “Альтком” , смт Очеретине

про стягнення 10338,31грн.

За участю представників ст орін:

від позивача: ОСОБА_1 - з а довіреністю;

від відповідача: не з' явив ся;

в судовому засіданні прису тня фізична особа: Волкова Є.С .

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Товариство з обмеж еною відповідальністю “Дон А ктив”, м. Донецьк, звернувся до господарського суду Донецьк ої області з позовом до відпо відача, Товариства з обмежен ою відповідальністю “Кирпич ный завод “Альтком”, смт Очер етине, про стягнення 10338,31грн.

04.07.2011 р. представником відпов ідача через канцелярію суду було надано копії документі в, які підтверджують правови й статус Товариства, з яких вб ачається, що 22.02.2011 р. державним р еєстратором Ясинуватської р айонної державної адміністр ації проведено державну реєс трацію змін до установчих до кументів Товариства, у зв' я зку з проведеною зміною його найменування з Товариства з обмеженою відповідальністю “Кирпичный завод “Альтком”, смт Очеретине на Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Завод КБМ», смт Очеретине т а видане свідоцтво про держа вну реєстрацію серії А01 № 340976.

Відповідно до ч.1, 3 ст.90 Цивіль ного кодексу України юридичн а особа повинна мати своє най менування, яке містить інфор мацію про організаційно-прав ову форму. Найменування юрид ичної особи вказується в її у становчих документах і вноси ться до Єдиного державного р еєстру.

Згідно із ч.3 ст.4 Закону Украї ни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців” зміни до ус тановчих документів юридичн ої особи, а також зміна прізви ща та/або імені, та/або по бать кові (далі - імені) або місця пр оживання фізичної особи - під приємця підлягають обов'язко вій державній реєстрації шля хом внесення відповідних змі н до записів Єдиного державн ого реєстру в порядку, встано вленому цим Законом.

Державна реєстрація юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців, за визначенням ч. 1 ст. 4 названого Закону, це за свідчення факту створення аб о припинення юридичної особи , засвідчення факту набуття а бо позбавлення статусу підпр иємця фізичною особою, а тако ж вчинення інших реєстраційн их дій, які передбачені цим За коном, шляхом внесення відпо відних записів до Єдиного де ржавного реєстру.

Як свідчать надані до матер іалів справи документи 22.02.2011 р. державним реєстратором Ясин уватської районної державно ї адміністрації було проведе но держану реєстрацію змін д о установчих документів відп овідача, зокрема, щодо зміни й ого найменування, внаслідок чого, Товариству з обмеженою відповідальністю «Завод КБМ » видане нове свідоцтво про д ержавну реєстрацію юридично ї особи (серія серії А01 № 340976).

При цьому, суд приймає до ув аги, що зміна найменування ст орони не є правонаступництво м, оскільки підстави для змін и сторони її правонаступнико м, передбачені ст.25 Господарсь кого процесуального кодексу України, відсутні.

Якщо після порушення прова дження у справі найменування сторони змінилося і цю зміну зареєстровано в установлено му порядку, сторона повинна у відповідності до вимог ст.ст .4-3, 33 Господарського процесуал ьного кодексу України подати суду відповідні докази, які п ідтверджують зміну найменув ання юридичної особи. Суд, з ур ахуванням змісту наданих док ументів, зазначає про зміну н айменування в рішення або в у хвалі.

Виходячи з викладеного, а та кож приймаючи до уваги зміст наданих відповідачем до мат еріалів справи документів, с уд дійшов висновку про необх ідність зміни найменування Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Кирпичный завод “Альтком”, смт Очеретине на Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Завод КБМ», смт О черетине.

Керуючись ст. 86 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

Змінити найменування відп овідача по справі № 39/77 з Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Кирпичный завод “Альт ком”, смт Очеретине на Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Завод КБМ», смт Очерет ине.

Суддя Морщагіна Н.С.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21678917
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —39/77

Рішення від 23.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Рішення від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 03.03.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні