Ухвала
від 29.03.2012 по справі 10/26/93/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29 березня 2012 року Справа № 04/10/26/93/2011

Господарський суд Ч еркаської області в складі г оловуючого судді - Гури І.І., пр и секретарі - Мирошниченко Б.В ., за участю ліквідатора Кап лі С.В.

представників кредиторі в:

- Фізичної особи-під приємця ОСОБА_2 - ОСОБА _3 за довіреністю

- ПАТ "УкрСиббанк" - ОСОБА _4 за довіреністю,

ТОВ "Трак-Авторитет-Донецьк " - ОСОБА_5 за довіреністю, ОСОБА_6 за довіреністю,

- ПАТ "Універсал Банк" - ОС ОБА_7 за довіреністю,

- ВАТ "Черкаське спеціалізо ване автотранспортне підпри ємство 2301" - ОСОБА_8 за дові реністю.

Черкаський міський цент р зайнятості - ОСОБА_9 за д овіреністю,

розглянувши скаргу ПАТ "У крСиббанк" на дії державного виконавця Центрального відд ілу ДВС Черкаського міського управління юстиції Фесенк о Ю.М. у справі за заявою ініц іюючого кредитора фізичної о соби-підприємця ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відп овідальністю "Корпорація Спе цторг" про визнання його банк рутом, -

ВСТАНОВИВ:

28 листопада 2011 року ПАТ "Ук рСиббанк" подало до господар ського суду скаргу на дії дер жавного виконавця Центральн ого відділу ДВС Черкаського міського управління юстиції Фесенко Ю.М., у якій просит ь суд:

- закрити виконавче провадж ення № ВП 29898167 щодо примусового виконання ухвали господарсь кого суду Черкаської області від 28.10.2011 року у справі;

- зобов' язати арбітражног о керуючого-ліквідатора борж ника Каплю СВ. особисто за місцем відкриття кожного ра хунку подати до АТ «УкрСибба нк»наступні документи, необх ідні для закриття рахунків я к боржника так і її філій:

1. належним чином засвідчені картки із зразками підписів та відбитками печаток філій боржника, із відбитками печа ток кожної філії та зазначен ням її вірного найменування;

2. належним чином оформлені заяви на закриття рахунків я к боржника так і ого філій, під писані особисто каплею С.В. за вірені печатками кожної філі ї. Із зазначенням вірного най менування кожної філії боржн ика;

3. копію паспорта та ідент ифікаційного коду засвідчен их особисто Каплею С.В. в п рисутності відповідального працівника банку.

Дана скарга мотивована т им, що 17 листопада 2011 року поста новою Державного виконавця Ц ентрального відділу державн ої виконавчої служби Черкась кого міського управління юст иції Фесенко Ю.М. відкрито виконавче провадження № ВП 298 98167 щодо примусового виконанн я ухвали Господарського суду Черкаської області від 28.10.2011 р. по справі № 10/26/93/2011; AT «УкрСиббанк »вважає відкриття виконавчо го провадження № ВП 29898167 - незако нним, та просить суд скасуват и його відкриття через насту пні підстави: ухвалу господа рського суду Черкаської обла сті від 28.10.2011р., на підставі якої було відкрите виконавче про вадження № ВП 29898167 було надісла но на адресу AT «УкрСиббанк»вж е після спливу встановленого Законом строку на її апеляці йне оскарження - 09.11.2011 року; таки м чином AT «УкрСиббанк»був поз бавлений права на апеляційне оскарження ухвали від 28.10.2011 p., що призвело до набуття нею чинн ості та відкриття виконавчог о провадження № 10/26/93/2011; виконавч е провадження щодо примусово го виконання ухвали № 10/26/93/2011 від 28.10.2011 p. AT «УкрСиббанк»вважає нез аконним; ухвалою від 28.10.2011 р. Гос подарський суд Черкаської об ласті зобов'язав AT «УкрСиббан к»: закрити всі поточні рахун ки (за переліком згідно подан ої ліквідатором заяви від 10.08.20 11 p.); залишки грошових коштів пе рерахувати на основний (лікв ідаційний) рахунок; AT «УкрСибб анк»вважає таку ухвалу Госпо дасркого суду винесеною із п орушенням норм матеріальног о права, та такою, яка винесена без з'ясування судом порядку закриття поточних рахунків клієнтів.AT «УкрСиббанк»не ма є законних підстав для закри ття рахунків, оскільки це при зведе до порушення норм діюч ого законодавств.

Листом від 01.12.2011 № 10/26/93/2011/ 20169/2011 суддя повідомив ПАТ "УкрСи ббанк", що дана скарга буде роз глянута після повернення спр ави до місцевого господарськ ого суду.

Після надходження сп рави та автоматичного розпод ілу, ухвалою від 02.03.2012 року спра ва прийнята до свого провадж ення суддею Гурою І.І.

Ухвалою суду від 05 березня 2012 року розгляд скарги призна чено на 15 березня 2011 року .

Судове засідання у признач ений час не відбулось у зв' я зку з відсутністю головуючог о судді з поважних причин. 15 бе резня 2012 року до суду надійшло клопотання представника ПАТ "УкрСиббанк", у якому він прос ить зупинити провадження у с праві № 04/10/26/93/2011 відносно розгля ду скарги АТ "УкрСиббанк" на ді ї державного виконавця Центр ального відділу ДВС Черкаськ ого міського управління юсти ції Фесенко Ю.М., до розгля ду Київським апеляційним гос подарським судом пов'язаної із нею скарги АТ "УкрСиббанк" н а ухвалу господарського суду Черкаської області від 28.10.2011 ро ку.

Ухвалою суду від 16 березня року призначено розгляд кло потання та скарги у судовому засіданні на 29 березня 2012 року , викликано в засідання учасн иків процесу та державного в иконавця, зобов'язано подати до дня судового засідання: П АТ "УкрСиббанк":1. Докази напра влення скарги Центральному в ідділу ДВС Черкаського міськ ого управління юстиції та ін шим особам, оскільки дані док ази вказані в додатках до ска рги, однак відсутні фактично ; 2. Докази в підтвердження дов одів, викладених у скарзі;

Центральний відділ ДВС Че ркаського міського управлін ня юстиції: 1.Матеріали викона вчого провадження; 2. Письмови й відзив на скаргу за наявнос ті заперечень; 3. Докази в спро стування скарги за наявності заперечень.

До початку судового засід ання надійшло клопотання ПАТ «УкрСиббанк»про витребуван ня доказів, у якому він просит ь витребувати від ліквідато ра боржника наступні докази: відповідь Національного бан ку України на звернення Кап лі С.В., відповідь Управлінн я Національного банку Україн и в черкаській області на зве рнення Каплі С.В. клопотан ня мотивоване тим, що скарга на дії державного виконавця стосується примусового закр иття рахунків боржника, стяг увачем за виконавчим докумен том є ліквідатор боржника, по рядок закриття поточних раху нків суб' єктів господарюва ння в Україні встановлений І нструкцією «Про порядок від криття, використання і закри ття рахунків у національній та іноземних валютах»; відно сини, які виникли між Капле ю С.В. та ПАТ «УкрСиббанк»з п риводу закриття рахунків бор жника вже розглядались націо нальним банком України, ПАТ« Укрсиббанк»вважає, що відпов іді Національного банку Укра їни надіслані Каплі С.В. н а його звернення, матимуть зн ачення для розгляду скарги н а дії державного виконавця.

Державний виконавець не з ' явився, відзив на скаргу не подав, не повідомивши про при чини, хоча був належним чином повідомлений про дату та час судового засідання, що підтв ерджується повідомленням пр о вручення поштового відправ лення.

У судовому засіданні пр едставник ПАТ "УкрСиббан к" щодо поданого ним клопотан ня клопотаня, у якому він про сив зупинити провадження у с праві № 04/10/26/93/2011 відносно розгля ду скарги ПАТ "УкрСиббанк" на д ії державного виконавця Цент рального відділу ДВС Черкась кого міського управління юст иції Фесенко Ю.М., до розгл яду Київським апеляційним го сподарським судом пов'язаної із нею скарги ПАТ "УкрСиббанк " на ухвалу господарського су ду Черкаської області від 28.10.20 11 року, послався на розсуд суд у, пояснивши, що ухвала апеляц ійного суду є, однак суд не роз глянув скаргу ПАТ "УкрСиббан к" по суті.

Суд, розглянувши клопотанн я представника ПАТ "УкрСибба нк", заслухавши його думку, вва жає клопотання безпідставн им та не підлягаючим задовол енню з огляду на те, що ухвалою Київського апеляційного гос подарського суду від 21.03.2012 рок у відмовлено ПАТ «УкрСиббан к»у відновленні пропущеног о строку для подання апеляці йної скарги; апеляційну скар гу ПАТ «УкрСиббанк»на ухвалу господарського суду Черкась кої області від 28.10.2011 у справі № 10/26/93/2011 повернуто заявнику без розгляду, матеріали справи п овернуто до господарського с уду Черкаської області.

У судовому засіданні:

- представник ПАТ "УкрСибб анк" просить відкласти розгл яд скарги на дії державного в иконавця у зв' язку з неявко ю державного виконавця мате ріалами виконавчого провадж ення та подачею ПАТ «УкрСибб анк» до початку судового зас ідання клопотання про витреб ування доказів, яке стосуєть ся скарги на дії державного в иконавця; клопотання про вит ребування доказів підтримав ;

- ліквідатор вважав за можли ве розгляд скарги без явки де ржавного виконавця; клопотан ня про витребування доказів вважав таким, що не відносить ся до розгляду скарги на дії д ержавного виконавця; окремо по клопотанню про витребува ння доказів зазначив, що звер тався до Національного банку України, банк не відповів по с уті, звернувся до суду, ухвало ю суду закрито всі рахунки, у хвалено перерахувати кошти н а один рахунок, була апеляцій на скарга на діну ухвалу, в які й відмовлено.

- представник ФОП ОСОБ А_2 вважав можливим розгляд скарги без державного викон авця та на його думку у даній с карзі не оскаржуються дії ви конавця, не вказано жодно ї дії, яка є порушенням, Просив відмовити у скарзі.

- представник "Трак-Авто ритет-Донецьк" вважав, що скар га не конкретизована, просив відмовити у даній скарзі.

Інші учасники проце су не висловили свою думку по скарзі.

Неявка представника орга ну державної виконавчої служ би в судове засідання не є пер ешкодою для розгляду скарги згідно ст. 121-2 ГПК України.

Заслухавши пояснення учас ників процесу, розглянувши к лопотання ПАТ "УкрСиббанк пр о витребування доказів, розг лянувши скаргу ПАТ "УкрСибба нк" на дії державного виконав ця, дослідивши матеріали спр ави, суд вважає клопотання пр о витребування доказів не об ґрунтованим та не підтвердже ним доказами, а тому не підляг аючим задоволенню.

Скарга на дії державного ви конавця не підлягаюча задово лення, з огляду на наступне.

Згідно ст.4-5 ГПК України госп одарські суди здійснюють пра восуддя шляхом прийняття обо в' язкових до виконання на у сій території України рішень , ухвал, постанов.

Скаржник просить закрити виконавче провадження № ВП 298 98167 щодо примусового виконанн я ухвали господарського суду Черкаської області від 28.10.2011 ро ку у справі, що суперечить нор мам Закону.

З огляду на викладене, суд в ідмовляє у задоволенні скарг и.

Керуючись ст. ст.22, 86, 121-2 ГПК Ук раїни суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні к лопотанні ПАТ "УкрСиббанк"пр о зупинення провадження у с праві № 04/10/26/93/2011 відносно розгля ду скарги АТ "УкрСиббанк" на ді ї державного виконавця Центр ального відділу ДВС Черкаськ ого міського управління юсти ції Фесенко Ю.М.

Відмовити у задоволенні к лопотання ПАТ "УкрСиббанк" пр о витребування доказів.

Відмовити ПАТ "УкрСиббанк" у задоволенні скарги на дії де ржавного виконавця Централь ного відділу ДВС Черкаського міського управління юстиції Фесенко Ю.М.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду через го сподарський суд Черкаської о бласті протягом п'яти днів.

Суддя І.І. Гура

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення29.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22257956
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/26/93/2011

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 30.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 30.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні