Ухвала
від 02.04.2012 по справі 6/407
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД УКРАЇНИ

УХВАЛА

"02" квітня 2012 р. Справа № 6/407

Вищий господарський суд У країни у складі колегії судд ів:

головуючого

суддів: Запорощенка М.Д.,

Акулової Н.В., Владимире нко С.В.

розглянувши касаційну ск аргу товариства з обмеженою ві дповідальністю "Гайсинське м іжгосподарське підприємств о "Райміжгоспшляхбуд", м. Київ,

на постанову Київського апеляційного г осподарського суду від 01.02.2012 ро ку

та рішення господарського суду міста Києва від 17.11.2011 року

у справі № 6/407 господарського суду мі ста Києва

за позовом ОСОБА_4, с. Станишівка, Жит омирська обл.

до 1) товариства з обмеженою ві дповідальністю "Гайсинське м іжгосподарське підприємств о "Райміжгоспшляхбуд", м. Київ,

2) ОСОБА_5, м. Київ

за участю третьої особи, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору на сторон і відповідача-1 Солом'янської районної в місті Києві державної адмі ністрації, м. Київ

про визнання незаконними ріше нь загальних зборів засновни ків,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмежено ю відповідальністю "Гайсинсь ке міжгосподарське підприєм ство "Райміжгоспшляхбуд" зве рнулося до Вищого господарсь кого суду України з касаційн ою скаргою на постанову Київ ського апеляційного господа рського суду від 01.02.2012 року та р ішення господарського суду м іста Києва від 17.11.2011 року у спра ві № 6/407.

Перевіривши матеріали ка саційної скарги, колегія суд дів дійшла висновку, що подан а касаційна скарга не відпов ідає вимогам розділу ХІІ1 Гос подарського процесуального кодексу України та підлягає поверненню з наступних підс тав.

Частинами першою і другою статті 1117 Господарського про цесуального кодексу Україн и встановлено, що переглядаю чи у касаційному порядку суд ові рішення, касаційна інста нція на підставі встановлени х фактичних обставин справи перевіряє застосування судо м першої чи апеляційної інст анції норм матеріального і п роцесуального права; касацій на інстанція не має права вст ановлювати або вважати довед еними обставини, що не були вс тановлені у рішенні або пост анові господарського суду чи відхилені ним, вирішувати пи тання про достовірність того чи іншого доказу, про переваг у одних доказів над іншими, зб ирати нові докази або додатк ово перевіряти докази.

Відповідно до п. 4 частини пе ршої ст. 111 Господарського про цесуального кодексу України касаційна скарга подається у письмовій формі і повинна м істити вимоги особи, що подал а скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріаль ного чи процесуального права .

Зазначення суті порушення або неправильного застосува ння норм матеріального чи пр оцесуального права полягає в тому, що скаржник повинен у ка саційній скарзі указати, які саме норми порушено чи засто совано неправильно, і в чому с аме полягає це порушення або неправильне застосування.

Всупереч вимог, викладених у п. 4 частини першої ст. 111 Госп одарського процесуального к одексу України, касаційна ск арга товариства з обмеженою відповідальністю "Гайсинськ е міжгосподарське підприємс тво "Райміжгоспшляхбуд" міст ить лише загальні посилання на норми матеріального та пр оцесуального права, без зазн ачення того, які саме норми ма теріального і процесуальног о права було порушено чи заст осовано неправильно і в чому саме полягає це порушення аб о неправильне застосування.

Доводи касаційної скарги і дентичні доводам апеляційно ї скарги по цій справі стосую ться виключно питань, пов' я заних з установленням обстав ин справи та оцінкою доказів у ній, тобто питань, розгляд т а вирішення яких з урахуванн ям наведених приписів статті 1117 Господарського процесуаль ного кодексу України перебув ають поза межами перегляду с прави в касаційній інстанції .

П. 6 частини першої ст. 1113 Госп одарського процесуального к одексу України визначено, що касаційна скарга не приймає ться до розгляду і повертаєт ься судом, якщо у скарзі не заз начено суті порушення або не правильного застосування но рм матеріального чи процесуа льного права.

За таких обставин касаційн а скарга не може бути прийнят а до розгляду Вищим господа рським судом України і підля гає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 86, 111, п. 6 ч. 1 ст. 1113 Гос подарського процесуального кодексу України, Вищий госпо дарський суд України, -

У Х В А Л И В:

Касаційну товариства з обмеженою відповідальніст ю "Гайсинське міжгосподарськ е підприємство "Райміжгоспшл яхбуд", м. Київ на постанову Ки ївського апеляційного госпо дарського суду від 01.02.2012 року та рішення господарського суду міста Києва від 17.11.2011 року у спр аві № 6/407 повернути скаржнику (з доданими до неї документами ).

Справу № 6/407 по вернути до господарського су ду міста Києва.

Головуючий суддя М.Д. Запорощенко

Судді: Н.В. Акулова

С.В. Владимир енко

Дата ухвалення рішення02.04.2012
Оприлюднено05.04.2012
Номер документу22355830
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/407

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Постанова від 03.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Ухвала від 11.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Ухвала від 11.04.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Тищик Ірина Валентинівна

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні