Рішення
від 26.06.2008 по справі 26/214
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

26/214

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа №  26/214

26.06.08 р.

За позовом           Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва    До                     Товариства з обмеженою відповідальністю “Ф Е Дистриб‘юшн ”

Третя особа  Голосіївська районна у м. Києві державна адміністрація     

Про                      скасування (припинення) державної реєстрації                 

                                                                                             Суддя Пінчук В.І.

Представники:

від позивача           Шейко О.І. держ. под. інсп.-юр.          

від відповідача               не з'явився

від третьої особи   не з'явився

Рішення прийняте 26.06.2008 р., оскільки у судовому засіданні 05.06.2008 р. розгляд справи відкладався відповідно до п. 1 ст. 77 ГПК України.

Обставини справи:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою про скасування (припинення) підприємницької діяльності відповідача.

Позовні вимоги мотивовані тим, що ТОВ “Ф Е Дистриб‘юшн”                        в лютому 2008 р. подало до ДПІ у Голосіївському районі м. Києва декларацію з податку на прибуток підприємства за 2007 рік, в якій зазначено, що об'єкт оподаткування дорівнює –(- 672 209 грн.)

Як стверджує позивач, зазначене свідчить про те, що у 2007 році товариство працювало збитково в порушення вимог чинного законодавства і зокрема відповідач порушує вимоги п. 2.1 розділу 2 свого Статуту, оскільки здійснює збиткову діяльність і тим самим, порушує норми діючого законодавства.

Позивач, посилаючись на ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” вважає підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством –провадження відповідачем діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом.   

Представники відповідача та третьої особи у судове засідання не з'явились і відповідач відзив на позовну заяву суду не надав.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, суд-

ВСТАНОВИВ:   

Товариство з обмеженою відповідальністю “Ф.Е Дистриб‘юшн ” 25.11.2004р. було зареєстроване Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією.

На податковий облік зазначене товариство взято Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва 14.12.2004 р.

Позивач просить суд (скасувати) припинити підприємницьку діяльність відповідача, оскільки останній у декларації з податку на прибуток за 20007 рік зазначив, що об'єкт оподаткування дорівнює –(-672 209 грн.), що, на думку позивача, є порушенням вимог чинного законодавства так, як ТОВ                       “Ф.Е Дистриб‘юшн ” у 2007 році працювало збитково.

Разом з тим, суд вважає позовні вимоги позивача такими, що не підлягають задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закон України, на яку посилається позивач, однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом.

Разом з тим, відповідно до ст. 218 Господарського кодексу України, підставою господарсько-правової відповідальності учасника господарських відносин є вчинене ним правопорушення у сфері господарювання. Учасник господарських відносин відповідає за невиконання або неналежне виконання господарського зобов'язання чи порушення правил здійснення господарської діяльності, якщо не доведе, що ним вжито усіх залежних від нього заходів для недопущення господарського правопорушення.

У ч. 1 ст. 238 вказаного кодексу зазначено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Натомість, всупереч вимогам ст. 33 ГПК України у позивача відсутні докази стосовно порушення відповідачем правил здійснення господарської діяльності, а також здійснення відповідачем діяльності, що суперечить установчим документам або здійснення відповідачем діяльності, що заборонена законом.

Суд вважає посилання позивача на ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців“ та на ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” безпідставним.

Відповідач своєчасно подає до позивача декларації з податку на прибуток, що не заперечується у судовому засіданні представником позивача.

    

З урахуванням викладеного, керуючись ст.ст. 33, 49 82-85  ГПК України,  суд-

В И Р І Ш И В:

           В позові відмовити.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

СуддяВ.І.Пінчук

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.06.2008
Оприлюднено18.11.2008
Номер документу2321733
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/214

Рішення від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лилак Т.Д.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лилак Т.Д.

Ухвала від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лилак Т.Д.

Рішення від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Постанова від 08.12.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лашин В.В.

Ухвала від 23.10.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

Рішення від 23.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Рішення від 26.06.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні