Ухвала
від 13.04.2012 по справі 46/571-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/571-б 13.04.2012

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" ДоВідкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" (ідентифікаційний код 04012359) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 -представник за довіреністю від 04.01.2012 р. Від боржника ОСОБА_2- представник за довіреністю від 28.03.2012 р. Присутні Шевченко В.М. - арбітражний керуючий

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебувала справа № 46/571-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій".

18.04.2011 р. у вказаній справі розглянуто реєстр вимог кредиторів та винесено ухвалу попереднього засідання, згідно з якою кредиторами боржника було визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" на суму 818 506,00 грн. (85,00 грн. -перша черга, 810 000,00 грн. -четверта черга та 8 421,00 грн. -шоста черга).

20.05.2011 р. у справі № 46/571-б винесено постанову про визнання Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру щодо нього з відповідними процесуальними наслідками, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Шевченка В.М.

Ухвалою від 22.06.2011 р. провадження у справі № 46/571-б було припинено відповідно до ч. 6 ст. 38 та п. 5 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв'язку з затвердженням мирової угоди від 30.05.2011 р.

У квітні 2012 року від Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" до суду надійшла заява № 143 від 02.04.2012 р. про розірвання мирової угоди у зв'язку з невиконанням боржником її умов, для розгляду якої ухвалою від 09.04.2012 р. на 13.04.2012 р. було призначено судове засідання.

Станом на час розгляду справи від арбітражного керуючого Микитьона В.В. надійшла заява про участь у справі № 46/571-б в якості ліквідатора банкрута з копією свідоцтва арбітражного керуючого Інституту розвитку арбітражного керування, копією ліцензії Державного департаменту з питань банкрутства, копією диплома про здобуття вищої освіти за спеціальністю "Правознавство", копією посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

За наслідками судового засідання ухвалою суду від 13.04.2012 р. було розірвано мирову угоду від 30.05.2011 р., укладену у справі № 46/571-б між Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" та Відкритим акціонерним товариством "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", та поновлено провадження у справі.

Крім того, у судовому засіданні 13.04.2012 р. вирішувалося питання про призначення нового ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", адже ухвалою суду від 22.06.2011 р. про затвердження мирової угоди провадження у справі було припинено та відповідно припинено повноваження ліквідатора банкрута -арбітражного керуючого Шевченка Валерія Михайловича.

Присутній в засіданні представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" клопотав про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Шевченка В.М., який вже виконував обов'язки ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" раніше. На момент розгляду судом питання про призначення такого обов'язкового учасника провадження у справі як ліквідатора боржника в судовому засіданні був присутній арбітражний керуючий Шевченко В.М., який на час проведення судового засідання у справі не подав до суду заяву якого про участь у справі.

Вирішуючи питання про призначення у справі № 46/571-б ліквідатора банкрута у зв'язку з поновленням провадження у ній, суд враховує те, що як вбачається з матеріалів справи, в травні 2011 р. голова комітету кредиторів та ліквідатор Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів конструкцій" звернулися до суду із спільним клопотанням про затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі 46/571-б ухвалою суду від 22.06.2011 р.

Як слідує з поданого ліквідатором протоколу зборів комітету кредиторів від 30.05.2011 р., на яких було погоджено умови розробленої ліквідатором мирової угоди та підписано її текст, ліквідатор банкрута Шевченко В.М. при визначенні можливості відновлення платоспроможності боржника та погашення заборгованості перед кредитором шляхом укладення мирової угоди посилався на отримані повідомлення від двох потенційних контрагентів боржника щодо співробітництва в майбутньому. Таким чином, опираючись на вказані підстави можливості відновлення фінансово-господарської діяльності боржника за рахунок майбутньої співпраці з двома підприємствами, ліквідатором банкрута Шевченком В.М. не було належним чином досліджено фінансовий стан Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" та реальні можливості його оздоровлення та погашення ним вимог кредиторів шляхом укладення мирової угоди, що у подальшому призвело до звернення Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" до суду із заявою про розірвання мирової угоди у зв'язку з невиконанням боржником її умов через відсутність обігових коштів на підприємстві.

Крім того, заяву про участь у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" через відділ діловодства суду було отримано від арбітражного керуючого Микитьона В.В.

Відповідно до ч. 3 ст. 3-1 Закону арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

Обставин, передбачених ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо всіх вищевказаних кандидатур, в ході судового засідання достеменно встановлено не було. При визначенні кандидатури ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" суд керується приписами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", виходячи з норм якого остаточне рішення з указаного питання приймається саме судом.

Вирішуючи питання про призначення у даній справі ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", суд проаналізував кандидатуру кожного арбітражного керуючого щодо призначення його ліквідатором боржника на предмет освіти, досвідченості та наявності всіх можливостей для повноцінного присвячення своєї господарської та професійної діяльності саме виконанню функцій ліквідатора даного боржника. При цьому, розглядаючи кандидатуру арбітражного керуючого Шевченка В.М., суд враховує неналежне виконання ним обов'язків ліквідатора у справі № 46/571-б щодо дослідження фінансово-господарського стану Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" та реальних можливостей його оздоровлення та погашення ним вимог кредиторів, що в результаті призвело до розірвання укладеної в ліквідаційній процедурі мирової угоди.

Розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого Микитьона В.В., судом встановлено наявність у нього вищої освіти за спеціальністю "Правознавство", наявність необхідних технічних та організаційних можливостей виконання обов'язків ліквідатора, як то кваліфікованих помічників, власного автотранспорту, необхідних технічних засобів. Крім того, арбітражний керуючий Микитьон В.В. має невелику завантаженість, що сприятиме достатньому приділенню часу для виконання ним обов'язків ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій".

Виходячи з вказаного, арбітражний керуючий Микитьон В.В. відповідає всім вимогам, які ставляться законодавством до кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора) та його призначення ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" не порушує прав та законних інтересів сторін у справі.

Крім цього, з метою дотримання принципу об'єктивності та незаінтересованості, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором банкрута особу, яка є незалежною від жодної із сторін у справі.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає за належне призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" арбітражного керуючого Микитьона В.В.

Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" арбітражного керуючого Микитьона Віктора Васильовича (ліцензія серії НОМЕР_2 від 12.02.2009 р., місце проживання: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса для листування: АДРЕСА_2).

2. Зобов'язати ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" у п'ятиденний строк з дня отримання даної ухвали подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про поновлення провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", докази чого надати суду.

3. Зобов'язати ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" у встановлений законом строк надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

4. Копію ухвали направити сторонам, ліквідатору, державному реєстратору за місцезнаходженням для виконання в порядку Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", міському управлінню статистики, органу Державної виконавчої служби та податковій інспекції за місцезнаходженням боржника.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення13.04.2012
Оприлюднено27.04.2012
Номер документу23553409
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/571-б

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 31.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 01.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Постанова від 05.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні