Постанова
від 04.11.2008 по справі 7/166-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/166-Б

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

          

Від "04" листопада 2008 р. Справа № 7/166-Б.

Суддя Кудряшова Ю.В.

Розглянувши заяву Голови ліквідаційної комісії Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів)

про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів)

Присутні:

від кредиторів:

від боржника: Корнієв С. Б. - дор. від 02.10.08

Прийняли участь: Воловик С. В. - арбітражний керуючий; Грицай С. О. - арбітражний керуючий, Шпірук Л. П. - начальник юридичного відділу Бердичівської ОДПІ; Ткачук І. С. - головний спеціаліст - юрисконсульт Управління Пенсійного фонду України в м. Бердичеві

Розглянувши матеріали справи про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів), заслухавши представників сторін та арбітражних керуючих, - господарський суд

 

ВСТАНОВИВ:

- "14" жовтня 2008р. за заявою голови ліквідаційної комісії Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів) господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом  Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів)  в зв'язку з неспроможністю боржника погасити заборгованість перед кредиторами, оскільки  майна  підприємства недостатньо для задоволення визнаних боржником вимог кредиторів;

- 16.04.08 загальними зборами акціонерів прийнято рішення про ліквідацію Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів) та призначено ліквідаційну комісію для проведення ліквідації вказаного підприємства, про що свідчить протокол №1/08 від 16.04.08 (а.с.8-10). Головою ліквідаційної комісії Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів) призначено Черкашина Кирила Ігоровича;

- в процесі здійснення ліквідаційної процедури, ліквідаційною комісією встановлено недостатність активів підприємства для задоволення вимог кредиторів, про що свідчить баланс станом на 30.06.08 (а.с. 11-12),  звіт про фінансові результати за перше півріччя 2008р. (а.с.13-14);

- як вбачається з матеріалів справи, сума кредиторської заборгованості, що визнана ліквідаційною комісією становить у розмірі 43188,5 тис. грн. основного боргу, про що свідчать  відповідні довідки від 02.10.08 (а.с.15,16); заборгованість по сплаті заробітної плати становить у сумі 35,4 тис. грн., згідно довідки  від 02.10.08 (а.с.17);  

- розмір дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги  становить у сумі 8931,5 тис. грн.; розмір дебіторської заборгованості за розрахунками з бюджетом становить у сумі 756,8 тис. грн., про що свідчить довідка від 02.10.08 (а.с.18);

- згідно довідки від 02.10.08 (а.с. 19), боржником вказано на наявність розрахункових рахунків, з залишком на одному з них у сумі 30209,0 тис. грн.;

- 27.08.08 ліквідаційною комісією Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів)   прийнято рішення про  звернення до господарського суду Житомирської області з заявою про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів)  у зв'язку з недостатністю майна  підприємства - боржника для задоволення вимог кредиторів в процесі провадження ліквідаційної процедури, про що свідчить протокол № 1  (а.с. 6).

Згідно ч.1 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможностіборжника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно ч. 2 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

В судовому засіданні представником боржника заявлено клопотання про покладення обов'язків ліквідатора підприємства-боржника на арбітражного керуючого Грицай С. О., про що свідчить відповідне клопотання від 02.10.08  (а.с.97). Заява  арбітражного керуючого від 01.09.07 на участь у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів) міститься в матеріалах справи (а.с.98).

В судовому засіданні арбітражним керуючим Воловиком Сергієм Володимировичем подано заяву про участь у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів).

Пропозиції від Житомирського обласного сектору з питань банкрутства стосовно призначення певної кандидатури арбітражного керуючого у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м. Бердичів) до суду не надходили; в матеріалах справи відсутні інші заяви арбітражних керуючих на участь у справі про банкрутство.

Представник Бердичівської об"єднаної державної податкової інспекції повідомив суд, що має  вимоги до боржника, які будуть заявлені у встановлений термін але, арбітражний керуючий Грицай С.О. вже приймала участь як арбітражний керуючий під час розгляду справи про банкрутство ЗАТ "Бердичів-Холод"№7/68-Б. У вказаній справі арбітражним керучим Грицай С.О. було допущено недоліки у роботі, одним з яких було те,що під час  провадження у справі про банкрутство в процедурі ліквідаціі ЗАТ "Бердичів-Холод"не було закрито рахунки  підприємства. З вказаних підстав винесено ухвалу господарського суду Житомирської області від 22.08.08 у справі 7/68-Б, якою було зобов'язано ліквідатора банкрута Грицай С. О. використовувати при проведенні ліквідаційної процедури Закритого акціонерного товариства "Бердичів-холод" (м.Бердичів)  тільки один основний рахунок боржника в банківський установі та   закрити інші рахунки, які виявлені при проведенні ліквідаційної процедури банкрута. Оскільки Бердичівська ОДПІ.  

З огляду на викладене, стосовно призначення арбітражного керуючого у справі про бакрутство боржника господарський суд вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до ч.1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспоможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Зважаючи на приписи ст. ст. 2, 13, 17, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", боржник не наділений правом надавати пропозиції щодо  кандидатури арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство, який відповідає вимогам, передбаченим цим Законом.

Як зазначено у постанові ВГСУ від 17.10.2006 р. у справі № 6/60-06, прийняття остаточного рішення при конкуренції кандидатур, залишається за господарським судом. Крім того, у даній постанові також вказується, що при виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах.

Згідно заяви арбітражного керуючого Воловика Сергія Володимировича на участь у справі про банкрутство ВАТ "Агромаш" вбачається великий досвід роботи. Докази неналежного здійснення ним своїх повноважень при участі в справах про банкрутство відсутні.  

Отже,  враховуючи викладене та зважаючи на повідомлення представника Бердичівської об"єднаної державної податкової інспекцнії, а також  те, що боржник  неспроможний ліквідувати заборгованість перед кредиторами, господарський суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором підприємства-боржника арбітражного керуючого Воловика Сергія Володимировича, ліцензія серії АА № 779353 від 08.11.04.   

 

Враховуючи викладене, керуючись ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",  - господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Відкрите акціонерне товариство "Агромаш" (м.Бердичів), що зареєстроване виконавчим комітетом Бердичівської міської ради Житомирської області,рішення від  09.08.04, юридична адреса: Житомирська область, м. Бердичів, вул.Низгірецька, буд. 16, ідентифікаційний код 13554349.     

2. Відкрити ліквідаційну процедуру у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів).

3. Призначити ліквідатором у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів) арбітражного керуючого Воловика Сергія Володимировача, ліцензія серії АА № 779353 від 08.11.04, місце проживання: Сумська область, м. Суми, вул. Леваневського, буд. 16, кв. 36, ідентифікаційний номер 2989108637.  

4. Зобов'язати заявника - Ліквідаційну комісію Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів)  надати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України оголошення про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів), відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатором  підприємства-боржника арбітражного керуючого Воловика С. В.

5. Заявнику  або  ліквідатору надати суду докази звернення до офіційного друкованого органу щодо вміщення оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого Воловика С. В. забезпечити виконання повноважень ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Агромаш" (м.Бердичів)  в порядку,  визначеному ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та належне виконання заходів, передбачених ст. 29 –31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

7. Зобов'язати ліквідатора за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", подати до господарського суду ліквідаційний баланс банкрута, остаточний звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього  обов'язків.   

8. Призначити насутпне засідання суду для звіту ліквідатора на "03" лютого 2008 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 409.

9. Зобов"язати ліквідатора Воловика С. В. надати суду звіт про проведену роботу погоджений на засіданні комітету кредиторів. Докази погодження надати суду.

10. В засідання суду викликати ліквідатора та представників комітетукредиторів.

Суддя                                                                              Кудряшова Ю.В.    

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - голові ліквідкомісії боржника

3 - ліквідатору Воловику С. В. (м. Суми, вул. Леваневського, буд. 16,кв. 36)

4 - Житомир. обл. сектору з п. б.

5 - ВДВС Бердичівського МУЮ

6 -ДР Бердичівської МР

Дата ухвалення рішення04.11.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2370119
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/166-б

Ухвала від 17.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 23.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 31.10.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 07.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Постанова від 04.11.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні