Ухвала
від 19.11.2008 по справі 6/221
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/221

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

19.11.08                                                                                 Справа № 6/221

          Суддя    Василенко Т.А., розглянувши матеріали  за позовом

Товариства  з обмеженою відповідальністю “Стандарт –С”, м. Донецьк

до ВП “Управління по забезпеченню та збуту продукції” ВАТ “Лисичанськвугілля”,

м. Лисичанськ Луганської області

про стягнення 36 700 грн. 74 коп.

        Позивач просить суд прийняти заходи щодо забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно і розрахункові рахунки відповідача.

Згідно ст. 66 ГПК України забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Відповідно до п.3 Роз'яснення Вищого господарського суду від 23.08.1994р. №02-5/611 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову»Умовою  застосування  заходів  до  забезпечення  позову  є достатньо обґрунтоване припущення,  що майно (в тому числі грошові суми, цінні   папери   тощо),   яке  є  у  відповідача  на  момент пред'явлення позову  до  нього,  може  зникнути,   зменшитись   за кількістю або  погіршитись  за якістю на момент виконання рішення.

       Так, позивачем не наведено обґрунтування та не надано докази про те, що невжиття заявлених заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду у даній справі.

        За таких обставин, вимога позивача про вжиття заходів для забезпечення позову  задоволенню не підлягає.    

       Суд визнав підстави достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду і керуючись статтями   61, 64-68 Господарського  процесуального кодексу України,

у х в а л и в :

1.          Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2.          Клопотання позивача про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно і розрахункові рахунки відповідача залишити без задоволення.

3.Розгляд справи призначити на 04.12.08 о 10  год.  40  хв.

4.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду в кімнаті № 319.

5.Зобов'язати  позивача надати: довідку Управління Державного казначейства у м. Луганськ, підтверджуючу перерахування держмита за платіжним дорученням № 303 від 13.11.08 на суму 370 грн. 00 до державного бюджету України, згідно з п.14 Інструкції “Про порядок обчислення та справляння державного мита“;   заперечення  на відзив  відповідача, документальне і нормативне  обґрунтування викладених доводів; оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, для огляду у засіданні; на час розгляду справи надати довідку Головного управління статистики у Луганській області про внесення відповідача до ЄДРПОУ; провести за своєю ініціативою звірення розрахунків за ціною позову разом з відповідачем на день слухання справи, за  результатами  звірення   скласти акт, підписаний повноважними представниками сторін акт звірення у належній формі подати господарському суду.

             6.Зобов'язати відповідача надати: відзив на позовну заяву, докази його надсилання позивачу,   документальне підтвердження викладених у відзиві доводів, оригінал договору від 20.03.06 № 20/03-06 для огляду у засіданні, належним чином завірені копії до справи; у разі погашення заборгованості подати оригінали платіжних документів для огляду, копії до справи,  документи у підтвердження правового статусу, довідку про включення до ЄДРПОУ на час розгляду справи (оригінал –для огляду у судовому засідання, належним чином посвідчені копії –до матеріалів справи); при наявності  заперечень по справі –документальне підтвердження, прийняти участь у звіренні розрахунків з позивачем.

7.Зобов'язати Державного реєстратора виконавчого комітету Лисичанської міської ради подати господарському суду довідки відповідно про внесення до ЄДРПОУ та  реєстрацію –ВП “Управління по забезпеченню та збуту продукції” ВАТ “Лисичанськвугілля”, м. Лисичанськ Луганської області, вул. Маліновського, 1, код 26410630.

Звертаємо увагу сторін, що всі документи, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути викладені українською мовою.

Суд вважає за необхідне попередити сторони, що за не надіслання витребуваних судом документів і за ухилення від вчинення дій, покладених судом на сторони, на підставі п. 5 ст. 83 ГПК України з них може бути стягнено штраф у сумі до 1700 грн.

Явка повноважних представників сторін в засідання суду обов'язкова.

Суддя                                                                            Т.А. Василенко

         Помічник судді                                                                  Т.В. Шкуть

Дата ухвалення рішення19.11.2008
Оприлюднено04.12.2008
Номер документу2434103
СудочинствоГосподарське
Сутьпорушення провадження у справі

Судовий реєстр по справі —6/221

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 21.11.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Василенко Т.А.

Ухвала від 31.10.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Василенко Т.А.

Ухвала від 01.03.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Василенко Т.А.

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Шевкова Т.А.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Подколзіна Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні