Ухвала
від 29.05.2012 по справі 58/80
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

"29" травня 2012 р. Справа № 58/80

Вищий господарський суд у складі колегії суддів: головуючого суддіПрокопанич Г.К., суддівЄвсікова О.О., Хрипуна О.О., розглянувши касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний центр інноваційних технологій" на постановуКиївського апеляційного господарського суду від 09.04.2012 р. (головуючий суддя Рєпіна Л.О., судді: Корсакова Г.В., Сулім В.В.) на ухвалуГосподарського суду міста Києва від 27.02.2012 р. (головуючий суддя Блажівська О.Є., судді: Головатюк Л.Д., Ярмак О.М.) у справі№ 58/80 Господарського суду міста Києва за позовомДержавного підприємства Міністерства оборони України "Укроборонпостачальник" доТовариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний центр інноваційних технологій" треті особи 1. Міністерство оборони України, 2. Регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву за участюВійськового прокурора Київського гарнізону провитребування майна з чужого незаконного володіння

В С Т А Н О В И В:

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 09.04.2012 р. залишено без змін ухвалу Господарського суду міста Києва від 27.02.2012 р. у справі № 58/80.

Не погоджуючись з вказаними судовими рішеннями, скаржник звернувся до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просить ухвалу місцевого суду та постанову апеляційної інстанції скасувати.

Колегія суддів Вищого господарського суду України, розглянувши касаційну скаргу та додані до неї документи, встановила наступне.

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 111 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга за змістом повинна містити вимоги особи, що подала скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

Тобто, в касаційній скарзі має бути чітко викладено зміст порушення з обґрунтуванням порушених норм законодавчими актами та вказуватися конкретні їх пункти та статті.

Згідно з положеннями частини другої статті 111 5 та частин першої та другої статті 111 7 Господарського процесуального кодексу України касаційна інстанція на підставі вже встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє судові рішення виключно на предмет правильності юридичної оцінки обставин справи та повноти їх встановлення у рішенні або постанові господарського суду. Касаційна скарга повинна містити дані, які б свідчили, що судом при розгляді спору не застосований Закон, який підлягає застосуванню, або застосований закон, який не підлягає застосуванню, або судами неправильно витлумачена норма Закону.

Скаржник стверджує про порушення судами норм процесуального права. При цьому, як вбачається з касаційної скарги, остання містить деякі посилання на ст. ст. 16, 66, 67 ГПК України, однак скаржником не зазначено суті порушення або неправильного застосування норм процесуального права судами попередніх інстанцій з урахуванням встановлених попередніми судами фактичних обставин справи.

Натомість, скаржник стверджує, що судами попередніх інстанцій було надано невірну оцінку наявним у справі доказам, наданим на підтвердження вчинення дій щодо продажу спірного майна.

Судова колегія відзначає, що касаційна інстанція в силу наданих їй повноважень не має права встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені у судових актах господарських судів чи відхилені ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, збирати нові докази або додатково перевіряти їх.

Враховуючи наведені вище положення процесуального законодавства, касаційна скарга не дає підстав для перевірки постанови у справі в касаційному порядку та підлягає поверненню на підставі пункту 6 частини 1 статті 111 3 Господарського процесуального кодексу України.

За таких обставин подана касаційна скарга та додані до неї документи підлягають поверненню заявнику.

Керуючись статтями 86, 111, пунктом 6 частини 1 статті 111 3 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В:

Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний центр інноваційних технологій" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 09.04.2012 р. та ухвалу Господарського суду міста Києва від 27.02.2012 р. у справі № 58/80 та додані до неї документи повернути без розгляду.

Головуючий суддя Г.К. Прокопанич суддіО.О. Євсіков О.О. Хрипун

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення29.05.2012
Оприлюднено05.06.2012
Номер документу24379325
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —58/80

Ухвала від 03.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 26.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 10.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Євсіков О.O.

Постанова від 17.05.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 15.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні