Ухвала
від 05.06.2012 по справі 7/62-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"05" червня 2012 р. Справа № 7/62-Б за заявою приватного підприємства "Пелікан", м.Ковель

про банкрутство

Суддя Шум М.С.

ВСТАНОВИВ : постановою господарського суду Волинської області від 01.06.2009р. у справі №7/62-Б визнано банкрутом приватне підприємство «Пелікан». Ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_3 від 09.01.2007р., ід. код НОМЕР_1).

Ухвалою суду від 01.06.2012р. достроково припинено обов'язки арбітражного керуючого ОСОБА_1, як ліквідатора у справі №7/62-Б про банкрутство приватного підприємства «Пелікан».

01.06.2012р. на адресу суду надійшли заяви від арбітражних керуючих ОСОБА_2, ОСОБА_3, Кушнірука О.Л., ОСОБА_5 про згоду на призначення ліквідатором у справі про банкрутство ПП «Пелікан».

Відповідно до вимог ч.3 ст.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

З поданих арбітражними керуючими заяв вбачається відсутність обмежень щодо їх призначення у справі про банкрутство ПП «Пелікан».

Суд розглянувши заяви арбітражних керуючих на призначення ліквідатором у справі про банкрутство ПП «Пелікан»суд вважає за необхідне ліквідатором по справі призначити арбітражного керуючого Кушнірука О.Л.

При виборі кандидатури ліквідатора банкрута судом враховано освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора боржника у конкретній справі, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки.

За наявності конкуренції серед арбітражних керуючих, господарський суд повинен дати оцінку щодо кожної кандидатури арбітражного керуючого. Однак, оцінка наявності організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_5 неможлива, оскільки у суду відсутні будь-які відомості щодо діяльності арбітражних керуючих у справах про банкрутство у яких призначалися зазначені арбітражні керуючі, а відповідних доказів ними суду не надано. Крім того судом враховано місцезнаходження арбітражних керуючих ОСОБА_2, ОСОБА_5 поза межами області, що не буде сприяти сумлінному виконанню ним обов'язків ліквідатора та потягне додаткові витрати.

Разом з тим судом встановлено, що арбітражний керуючий Кушнірук О.Л. неодноразово призначався в якості розпорядника майна, ліквідатора господарським судом Волинської області у справа про банкрутство (7/162-Б, 4/61-Б, 4/104-Б, 4/73-Б) при цьому ним належним чином виконувались покладені на нього обов'язки ліквідатора, відсутність скарг на його дії зі сторони кредиторів, а також Сектору з питань банкрутства.

Отже, господарським судом при виборі кандидатури ліквідатора враховано відсутність державної частки в майні боржника, а також враховано освіту, досвід та показники роботи арбітражного керуючого Кушнірука О.Л. у попередніх справах та відсутність у нього будь-яких обмежень щодо можливості виконання ним обов'язків ліквідатора ПП «Пелікан».

Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне призначити ліквідатором банкрута -ПП «Пелікан»арбітражного керуючого Кушнірука О.Л.

Керуючись ст.ст. 24, 25, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1 . Ліквідатором приватного підприємства «Пелікан»(місцезнаходження: м.Ковель, вул. Сагайдачного, 7, код ЄДРПОУ 31788795) призначити арбітражного керуючого Кушнірука Олександра Леоновича (ліцензія НОМЕР_4 від 26.06.2007 року, АДРЕСА_2, код НОМЕР_2).

2 . Зобов'язати ліквідатора за наслідками своєї роботи подати господарському суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс, підтверджуючі документи до останніх.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення05.06.2012
Оприлюднено07.06.2012
Номер документу24462035
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/62-б

Постанова від 06.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Картере В.І.

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Картере В.І.

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк B.Я.

Постанова від 10.07.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демидюк О.О.

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демидюк О.О.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Постанова від 11.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 11.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні