Рішення
від 01.12.2008 по справі 51/314
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

51/314

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа №  51/314

01.12.08

За позовом:Державної податкової інспекції у Дарницькому районі м. Києва

до                      Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос-М»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача:                          Дарницька районна у місті Києві державна адміністраціяпро                    припинення юридичної особи

                                                                                                                   Суддя Пригунова А.Б.

Представники:

Від позивача:Жданов М.Є. –пред. за довір.

Від відповідача:Від третьої особи: не з`явився не з'явився  

Обставини справи:

Позивач у поданій до суду заяві просить припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Лотос-М»у зв'язку із відсутністю її за місцезнаходженням, вказаним у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців та неподанням більше одного року (з січня 2007р.) податкової звітності до органів податкової служби України.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.10.08р. порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду на 10.11.08р., залучено до участі у розгляді справи третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача –Дарницьку районну у місті Києві державну адміністрацію, викликано для участі у судовому засіданні представників сторін і третьої особи.

У судовому засіданні 10.11.08р. представник позивача повністю підтримав заявлені позовні вимоги і просив суд їх задовольнити.

Представники відповідача і третьої особи у судове засідання не з'явились, причин неявки суду не повідомили.

За таких обставин ухвалою суду від 10.11.08р. розгляд справи був відкладений на 01.12.08р.

У судовому засіданні 01.12.08р. представник позивача повністю підтримав заявлені позовні вимоги і просив суд їх задовольнити.

Представники відповідача і третьої особи у судове засідання не з'явилися, причини неявки суду не повідомили.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо документів для вирішення справи по суті та є докази належного повідомлення відповідача і третьої особи про час і місце судового розгляду справи, то за таких обставин суд відповідно до ст. 75 ГПК України вважає можливим розглянути дану справу за наявними в ній матеріалами без участі вищезазначених учасників судового процесу.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Господарський суд міста Києва, ?

Встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Лотос-М»зареєстроване Дарницькою районною у місті Києві державною адміністрацією 17.01.07р., № запису про державну реєстрацію 10651020000008497, місцезнаходження: 02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд.7-А; ідентифікаційний код 34840957.

Статтею 9 Закону України “ Про систему оподаткування ” визначені обов'язки платника податків і зборів щодо ведення бухгалтерського обліку, складання звітності про фінансово-господарську діяльність і забезпечення її зберігання у терміни, встановлені законами, а також подання до державних податкових органів відповідно до законів декларацій, бухгалтерської звітності та інших документів і відомостей, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів у встановлені законом терміни.

Як вбачається з матеріалів справи, зокрема, з представленої позивачем довідки б/н від 30.09.08р., відповідач взятий на податковий облік 18.01.07р. за № 76-07, відповідачем відкрито рахунок №26004000010172 в Київській філії ВАТ «Мегабанк», МФО 380117. З січня 2007р., тобто з моменту створення, відповідач не подає до податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, визначеної чинним законодавством України, а саме:

·          баланс підприємства - подання якого передбачене положенням „Про порядок подання фінансової звітності,  затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000р.

·          податкову декларацію з податку на додану вартість, згідно ст. 7 п. 7.7.2 Закону України „Про податок на додану вартість” № 168/97-ВР від 03.04.97 р. щомісячно, щоквартально;

·          декларацію про прибуток підприємства з додатками, згідно ст. 16 п. 16.4 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” № 334/94-ВР від 28.02.94 р.

Відповідно до ст. 238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб‘єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб‘єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Статтею 239 ГК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб‘єктів господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб‘єкта господарювання.

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб ? підприємців ” однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідач доказів, які б спростовували заявлені до нього вимоги, суду не надав.

За таких обставин суд вважає необхідним заявлені позовні вимоги задовольнити і припинити юридичну особу відповідача.

Згідно з п. 6 ст. 38 „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 82-85 ГПК України, Господарський суд міста Києва, ?

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Лотос-М»(02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд.7-А; ідентифікаційний код 34840957).  

3.           Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос-М»(02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд.7-А; ідентифікаційний код 34840957) ? з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення, ? в доход Державного бюджету України 85 (вісімдесят п‘ять) грн. 00 коп. витрат по сплаті державного мита та 118 (сто вісімнадцять) грн. 00 коп. витрат з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу. Видати наказ.

4.          Зобов'язати Державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос-М» та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було постановлено судове рішення, про внесення такого запису.   

    Дане рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття і може бути оскаржене в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Суддя

Пригунова А.Б.    

                                                                                            

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.12.2008
Оприлюднено07.01.2009
Номер документу2639649
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —51/314

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 17.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Постанова від 06.04.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Кондес Л.О.

Ухвала від 12.06.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 10.02.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Рішення від 01.12.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 17.07.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 29.08.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жельне С.Ч.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні