Ухвала
від 02.10.2012 по справі 2а-2943/12/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №2а-2943/12/2670 Головуючий у 1- й інстанції Качур І.А.

Суддя - доповідач: Безименна Н.В.

У Х В А Л А

Іменем України

"02" жовтня 2012 р. м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого судді - Безименної Н.В.,

суддів - Кучми А.Ю. та Аліменка В.О.,

при секретарі - Проценко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент» на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2012 року у справі за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Подільському районі м.Києва Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Сервіс А-Плюс»про стягнення в дохід держави коштів одержаних за договором, -

В С Т А Н О В И Л А :

В лютому 2012 року Державна податкова інспекція у Подільському районі м. Києва звернулася в Окружний адміністративний суд м. Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Сервіс А-Плюс»про стягнення в дохід держави коштів одержаних за договором.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 липня 2012 року зупинено провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням у кримінальній справі № 70-0213 по обвинуваченню гр. ОСОБА_2.

Рішення суду вмотивовано тим, що висновки акту перевірки ДПІ на підставі якого було прийнято податкове повідомлення -рішення безпосередньо ґрунтуються на матеріалах кримінальної справи по обвинуваченню гр. ОСОБА_2, що розглядається Подільським районним судом м. Києва.

Не погоджуючись із судовим рішенням, ТОВ «Ем Джі Девелопмент»подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції про зупинення провадження у справі, а справу направити до суду першої інстанції для продовження розгляду. В обґрунтування вимог апеляційної скарги апелянт посилається на те, що як в матеріалах даної справи, так і в самій оскаржуваній ухвалі не міститься відомостей про вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, позивачем не надано суду доказів на підтвердження викладених в клопотанні про зупинення провадження обставин, а саме постанови про порушення вказаної кримінальної справи, з якої б вбачалась причетність громадянина ОСОБА_2 до діяльності ТОВ «Бізнес Сервіс А - Плюс».

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши доводи апеляційної скарги наявними в матеріалах справи письмовими доказами, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню, а ухвала суду першої інстанції скасуванню з направленням справи до суду першої інстанції для продовження розгляду справи.

Згідно з ч. 3 ст. 199 КАС України, за наслідками розгляду апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції суд апеляційної інстанції має право скасувати ухвалу суду яка перешкоджає подальшому провадженню у справі, і направити справу для продовження розгляду.

Суд першої інстанції дійшов до висновку про достатність підстав для зупинення провадження у даній справі на підставі п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України до набрання законної сили судовим рішенням у кримінальній справі № 70-0213 по обвинуваченню гр. ОСОБА_2.

Колегія суддів не погоджується із зазначеним висновком, виходячи з наступного.

Як зазначалося вище, в лютому 2012 року ДПІ у Подільському районі м. Києва звернулося в Окружний адміністративний суд м. Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Сервіс А-Плюс», в якому просив стягнути з ТОВ «Бізнес Сервіс А-Плюс»в дохід держави всього отриманого за угодою на суму 870 000, 00 грн. на користь ТОВ «ЕМ ДЖІ Девелопмент»та стягнути з ТОВ «ЕМ ДЖІ Девелопмент»в дохід держави всього отриманого за угодою на суму 870 000, 00 грн.

Відповідно до вимог п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

При цьому, колегія суддів звертає увагу на те, що для застосування цієї підстави в суду має бути достовірна інформація про наявність у провадженні того чи іншого суду іншої справи.

Так, в матеріалах справи відсутні будь-які докази щодо наявності в провадженні суду кримінальної справи № 70-0213 по обвинуваченню гр. ОСОБА_2 та відомості щодо причетності громадянина ОСОБА_2 до діяльності ТОВ «Бізнес Сервіс А - Плюс».

Крім того, колегія суддів звертає увагу на те, що в матеріалах справи взагалі не міститься клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі, на підставі якого Окружним адміністративним судом м. Києва було зупинено провадження у справі.

Враховуючи викладене та те, що в матеріалах справи відсутні докази того, що кримінальна справа № 70-0213 по обвинуваченню гр. ОСОБА_2 розглядається в суді та є взаємопов'язаною з адміністративною справою № 2-а-2943/12/2670, колегія суддів дійшла до висновку про задоволення апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент»та скасування ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 липня 2012 року з направленням справи до суду першої інстанції для продовження її розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 160, 195, 196, 199, 204, 205, 206 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент» -задовольнити.

Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2012 року -скасувати.

Справу за позовом Державної податкової інспекції у Подільському районі м.Києва Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ем Джі Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Сервіс А-Плюс»про стягнення в дохід держави коштів одержаних за договором направити до Окружного адміністративного суду м. Києва для продовження її розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 8 жовтня 2012 року.

Головуючий суддя Безименна Н.В.

Судді: Аліменко В.О.

Кучма А.Ю.

Дата ухвалення рішення02.10.2012
Оприлюднено17.10.2012
Номер документу26433265
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2943/12/2670

Ухвала від 13.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 23.10.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Саприкіна І.В.

Ухвала від 28.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 24.07.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 01.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Ухвала від 07.07.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Постанова від 20.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 02.10.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні