Ухвала
від 15.01.2013 по справі 2-а-215/08
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"15" січня 2013 р. м. Київ К-7197/09

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

Головуючого, суддіГорбатюка С.А. (доповідач) СуддівГашицького О.В. Мороз Л.Л. провівши у касаційному порядку попередній розгляд адміністративної справи за позовом ОСОБА_4 до заступника голови Апеляційного суду м. Києва Охрімчук Людмили Іванівни про визнання неправомірними дій та бездіяльності, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою

ОСОБА_4 на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 09 лютого 2009 року,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_4 у Києво-Святошинському районному суді м. Києва пред'явила позов до заступника голови Апеляційного суду м. Києва Охрімчук Л.І. про визнання неправомірними дій та бездіяльності, відшкодування моральної шкоди.

Постановою Києво-Святошинського районного суду м. Києва від 09 листопада 2007 року в задоволенні позову ОСОБА_4 відмовлено.

Ухвалою судді Київського апеляційного адміністративного суду від 09 лютого 2009 року апеляційну скаргу ОСОБА_4 на постанову Києво-Святошинського районного суду м. Києва від 09 листопада 2007 року залишено без розгляду з підстав, передбачених у статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв'язку з пропуском строку на апеляційне оскарження судового рішення.

У касаційній скарзі ОСОБА_4, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм процесуального права, просить судове рішення скасувати та постановити нову ухвалу.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи та доводи касаційної скарги, колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до частини третьої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України в редакції, яка діяла на час вирішення справи судом апеляційної інстанції, заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України -з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається в строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановлюється ухвала.

Як видно з матеріалів справи, 09 листопада 2007 року судом першої інстанції у присутності ОСОБА_4 було проголошено вступну та резолютивну частини рішення та роз'яснено сторонам, що з повним текстом постанови вони можуть ознайомитися 13 листопада 2007 року.

Заява про апеляційне оскарження постанови Києво-Святошинського районного суду м. Києва від 09 листопада 2007 року ОСОБА_4 направлена в межах строку для подання заяви, а саме 17 листопада 2007 року.

Касаційну скаргу ОСОБА_4 направила на адресу суду першої інстанції 18 грудня 2007 року, тобто з пропуском строку, передбаченим процесуальним законом на подання апеляційної скарги, який збіг 07 грудня 2007 року.

Також, ОСОБА_4 не заявляла клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження судового рішення.

За таких обставин, суддя суду апеляційної інстанції з урахуванням пропуску строку на подання апеляційної скарги правильно залишив без розгляду апеляційну скаргу ОСОБА_4

Судове рішення судді суду апеляційної інстанції є законним.

Доводи, викладені в касаційній скарзі, не містять у собі посилань на наявність порушень чинного законодавства, які є підставами для висновку про те, що судом неправильно застосовані норми процесуального права і що призвело або могло призвести до ухвалення незаконного та необґрунтованого судового рішення.

Відповідно до частини першої статті 224 Кодексу адміністративного судочинства України суд касаційної інстанції залишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішення -без зміни, якщо визнає, що суди першої та апеляційної інстанцій не допустили порушень норм матеріального і процесуального права при ухваленні судових рішень чи вчиненні процесуальних дій.

Оскільки суд апеляційної інстанції не допустив порушень норм процесуального права при ухваленні оскаржуваного судового рішення, підстав для його скасування чи зміни немає.

На підставі викладеного, керуючись статтями 210, 220, 220-1 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів,

у х в а л и л а :

Касаційну скаргу ОСОБА_4 залишити без задоволення, а оскаржувану ухвалу судді Київського апеляційного адміністративного суду від 09 лютого 2009 року в адміністративній справі за позовом ОСОБА_4 до заступника голови Апеляційного суду м. Києва Охрімчук Людмили Іванівни про визнання неправомірними дій, бездіяльності та відшкодування моральної шкоди -без зміни.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі.

Судді Горбатюк С.А.

Гашицький О.В.

Мороз Л.Л.

Дата ухвалення рішення15.01.2013
Оприлюднено18.01.2013
Номер документу28658258
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірними дій та бездіяльності, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 09 лютого 2009 року

Судовий реєстр по справі —2-а-215/08

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 10.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

Ухвала від 07.04.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Петрик І.Й.

Ухвала від 12.05.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Петрик І.Й.

Ухвала від 15.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

Постанова від 22.06.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Петрик І.Й.

Ухвала від 22.12.2008

Адміністративне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т.Д.

Ухвала від 04.12.2008

Адміністративне

Оболонський районний суд міста Києва

Махлай Л.Д.

Ухвала від 07.07.2008

Адміністративне

Торезький міський суд Донецької області

Стріжакова Т.В.

Постанова від 06.11.2008

Адміністративне

Згурівський районний суд Київської області

Паламарчук В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні