Ухвала
від 06.02.2013 по справі 5016/639/2012(4/29)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"06" лютого 2013 р.Справа № 5016/639/2012(4/29)

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Олейняш Е.М. при секретарі судового засідання Атаманюк В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві справу

за позовом Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, АДРЕСА_1

до відповідача Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області, вул. Леніна, 33, с.м.т. Березанка, Миколаївська область, 57400

до відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5, АДРЕСА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5: Товариство з обмеженою відповідальністю "Родос", вул. Скороходова, 51, м. Миколаїв, 54034

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області: Відділ земельних ресурсів у Березанському районі Миколаївської області Головного управління земельних ресурсів у Миколаївській області, вул. Леніна, 33, с.м.т. Березанка, Миколаївська область, 57400

про визнання права на використання частини земельної ділянки та зобов'язання вчинити дії

за участю представників сторін

від позивача ОСОБА_6, довіреність № 2207 від 21.07.11 року;

від відповідача Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області представник не з'явився;

від відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5: ОСОБА_7, довіреність № 178 від 20.04.2012 року;

від третьої особи ТзОВ «Родос» представник не з'явився;

від третьої особи Відділу земельних ресурсів у Березанському районі Миколаївської області Головного управління земельних ресурсів у Миколаївській області Головенко Надія Миколаївна, довіреність № 01-7-99 від 04.02.2013 року.

До господарського суду Миколаївської області 06.04.2012 року надійшла позовна заява з урахуванням уточнень від 05.11.2012 року Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 до відповідачів Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області, Приватного підприємця ОСОБА_5, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5 - Товариства з обмеженою відповідальністю "Родос", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області - Відділу земельних ресурсів у Березанському районі Миколаївської області Головного управління земельних ресурсів у Миколаївській області про визнання права ОСОБА_2 на використання відповідно до умов договору оренди землі від 06.12.2007 року, укладеного між ОСОБА_2 та Березанською районною державною адміністрацією Миколаївської області, частини земельної ділянки розміром 0,0121 га, що прилягає до земельної ділянки, право користування ТзОВ "Родос" якою припинено розпорядженням Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області від 26.09.2008 року № 961, яка облаштована, зокрема металевим навісом, бетонним майданчиком, огорожею; зобов'язання ОСОБА_5 демонтувати встановлені на частині земельної ділянки, що передана ОСОБА_2 в оренду (кадастровий номер ділянки 4820983900:09:000:0359), розміром 0,0121 га бетонний майданчик, огорожу, металевий навіс, будь-які інші розмішені на ній предмети, об'єкти; зобов'язання Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області за власний рахунок відновити межові знаки в натурі та передати їх на зберігання ОСОБА_2

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 17.12.2012 року було призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Миколаївському відділенню Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз та провадження по даній справі було зупинено до проведення судової експертизи.

11.01.2013 року на адресу господарського суду Миколаївської області від судового експерта Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшло клопотання судового експерта, в якому він просить суд:

- надати геодезичну зйомку, виконану ліцензованою установою, з накладенням фактичного розташування земельних ділянок, що надані в оренду ПП ОСОБА_2 та ПП ОСОБА_5, на межі, зазначені в технічній документації на ці земельні ділянки (з зазначенням площ ділянок та таблицею промірів);

- забезпечити доставку та безперешкодний доступ експерта до обстеження вищеозначених земельних ділянок, в присутності сторін по справі.

В поданому клопотанні також зазначено, що до отримання вищевказаних матеріалів дослідження зупинено. Якщо в місячний строк необхідні матеріали не надійдуть, то отримані раніше матеріали будуть повернені без виконання.

Листом від 16.01.13 року господарським судом витребувано матеріали господарської справи № 5016/639/2012(4/29) від Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз.

23.01.2013 року на адресу господарського суду Миколаївської області надійшли матеріали справи № 5016/639/2012(4/29), надіслані Миколаївським відділенням Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз для поновлення провадження у справі.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 28.01.2013 року провадження по справі поновлено та призначено розгляд вказаного клопотання експерта в судовому засіданні на 06.02.2013 року.

Відповідач Березанська районна державна адміністрація Миколаївської області у судове засідання 06.02.2013 року не з'явився, явку повноважного представника не забезпечив, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить поштове повідомлення про вручення, яке наявне в матеріалах справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5: Товариство з обмеженою відповідальністю "Родос" у судове засідання 06.02.2013 року не з'явилась, явку повноважного представника не забезпечила, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, про що свідчить поштове повідомлення про вручення, яке наявне в матеріалах справи.

В судовому засіданні 06.02.2013 року представником відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5 було подано заяву про долучення письмових доказів, а саме, копії топографічної зйомки земельної ділянки ОСОБА_5 Подані докази долучено судом до матеріалів справи.

В судовому засіданні представнику позивача Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 було вручено копію рахунку № 8-10 від 03.01.2013 року за виконання будівельно-технічної експертизи МВ ОНДІ судових експертиз МЮ України, на підставі ухвали від 17.12.2012 року по справі № 5016/639/2012(4/29).

Розглянувши заявлене клопотання судового експерта Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, в якому він просить суд надати геодезичну зйомку, виконану ліцензованою установою, з накладенням фактичного розташування земельних ділянок, що надані в оренду ПП ОСОБА_2 та ПП ОСОБА_5, на межі, зазначені в технічній документації на ці земельні ділянки (з зазначенням площ ділянок та таблицею промірів), а також забезпечити доставку та безперешкодний доступ експерта до обстеження вищеозначених земельних ділянок, в присутності сторін по справі, заслухавши пояснення представників сторін та третьої особи, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заявленого клопотання з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 4 ст. 31 ГПК України судовий експерт, оскільки це необхідно для дачі висновку, має право знайомитися з матеріалами справи, брати участь в огляді та дослідженні доказів, просити господарський суд про надання йому додаткових матеріалів.

Відповідно до ст. 6 ЗУ "Про судову експертизу" якщо судову експертизу необхідно провести на місці події або за місцезнаходженням об'єкта дослідження, особа або орган, які її призначили, повинні забезпечити судовому експертові безперешкодний доступ до об'єкта дослідження і належні умови праці.

Оскільки, відповідно до ч. 3 ст. 4-3 ГПК України господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання експерта, зобов'язати сторони надати суду геодезичну зйомку, виконану ліцензованою установою, з накладенням фактичного розташування земельних ділянок, що надані в оренду ПП ОСОБА_2 та ПП ОСОБА_5, на межі, зазначені в технічній документації на ці земельні ділянки (з зазначенням площ ділянок та таблицею промірів), а також забезпечити доставку та безперешкодний доступ експерта до обстеження вищеозначених земельних ділянок, в присутності сторін по справі.

Враховуючи вищевикладене, а також приписи п. 1 ч. 1 ст. 79 ГПК України, клопотання судового експерта підлягає задоволенню, провадження у даній справі підлягає зупиненню, а матеріали справи поверненню до Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Керуючись ст. 129 Конституції України, Законом України "Про судову експертизу", ст. 4-3, 41, 42, 48, п. 1 ч. 2 ст. 79, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання експерта.

Сторонам надати до господарського суду Миколаївської області геодезичну зйомку, виконану ліцензованою установою, з накладенням фактичного розташування земельних ділянок, що надані в оренду ПП ОСОБА_2 та ПП ОСОБА_5, на межі, зазначені в технічній документації на ці земельні ділянки (з зазначенням площ ділянок та таблицею промірів), з метою подальшого направлення вказаних матеріалів до експертної установи.

Витребувані цією ухвалою докази надати в суд до 15.02.2013 року.

Позивачу забезпечити оплату за проведення експертизи, докази чого подати суду.

Сторонам забезпечити доставку та безперешкодний доступ експерта до обстеження вищезазначених земельних ділянок, в присутності сторін по справі.

Направити на адресу Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, вул. Г. Карпенка, 27, м. Миколаїв, 54038: матеріали справи № 5016/639/2012(4/29) у чотирьох томах за позовом Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 до відповідачів Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області, Приватного підприємця ОСОБА_5, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Приватного підприємця ОСОБА_5 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Родос", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області - Відділ земельних ресурсів у Березанському районі Миколаївської області Головного управління земельних ресурсів у Миколаївській області про визнання права на використання частини земельної ділянки та зобов'язання вчинити дії.

Копію даної ухвали направити на адресу Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, вул. Г. Карпенка, 27, м. Миколаїв, 54038.

Якщо під час проведення судової експертизи встановлюються обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, з приводу яких судовому експерту не були поставлені питання, у висновку він викладає свої міркування і щодо цих обставин.

Відповідно до ст. 14 Закону України "Про судову експертизу" попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків у відповідності із ст.ст. 384 та 385 Кримінального кодексу України.

Експертній установі після проведення експертизи представити суду висновок експерта, справу господарського суду № 5016/639/2012(4/29) у чотирьох томах та інші документи, направлені на адресу експертної установи відповідно до супровідного листа вих. № 5016/639/2012(4/29)/62/2013 від 03.01.2013 року повернути на адресу господарського суду Миколаївської області.

Зупинити провадження у даній справі до проведення Миколаївським відділенням Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз судової експертизи.

Дана ухвала набирає чинності з моменту прийняття і може бути оскаржена у встановленому законом порядку.

Суддя Е.М.Олейняш

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення06.02.2013
Оприлюднено11.02.2013
Номер документу29195048
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/639/2012(4/29)

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 04.07.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

Постанова від 19.03.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 31.01.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Рішення від 20.12.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 12.06.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 12.06.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 06.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні