Ухвала
від 15.07.2013 по справі 4910-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

15.07.2013Справа №5002-18/ 4910-2011

за позовом Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус»

до відповідача Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі»

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Виконавчого комітету Керченської міської ради

про стягнення 53718,46 грн.

за заявою Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» про заміну сторони у виконавчому провадженні

Суддя Калініченко А.А.

представники:

від стягувача - не з'явився,

від боржника - не з'явився,

віт третьої особи - не з'явився

СУТЬ СПОРУ: Керченське комунальне виробниче підприємство «Керчтролейбус» звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим із позовною заявою до Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» про стягнення збитків у розмірі 53718,46 грн.

Рішенням Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22 червня 2013 року позов задоволено; стягнуто з Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» на користь Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» суму прямих витрат - 1237,06 грн, суму неодержаного прибутку - 52462,72 грн, витрати за проведення судової експертизи - 5000,00 грн, державне мито - 537,00 грн та 236,00 грн витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу; повернено Керченському комунальному виробничому підприємству «Керчтролейбус» з Державного бюджету України суму зайве сплаченого державного мита у розмірі 28,70 грн, перерахованого платіжним дорученням № 1144 від 18.10.2011.

06.07.2012 Господарським судом Автономної Республіки Крим видано відповідний наказ.

Постановою Севастопольського апеляційного господарського суду від 19.11.2012 апеляційну скаргу Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» залишено без задоволення; рішення Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.06.2012 у справі №5002-18/4910-2011 залишено без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 26.02.2013 касаційну скаргу Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» залишено без задоволення, а постанову Севастопольського апеляційного господарського суду від 19.11.2012 у справі №5002-18/4910-2011 без змін.

10.06.2013 до суду надійшла заява від Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» надійшла заява про заміну Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» на його правонаступника - Кримське республіканське підприємство «Вода Криму».

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 12 червня 2013 року заяву про заміну Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» на його правонаступника - Кримське республіканське підприємство «Вода Криму» прийнято до розгляду.

Стягувач, боржник та третя особа явку уповноважених представників у судове засідання не забезпечили. Про час та місце судового засідання повідомлені належним чином. Про причини неявки не повідомили. Вимоги суду не виконали.

Розглянувши заяву Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» про заміну сторони у виконавчому провадженні, суд вважає її такою, що не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Зазначена заява мотивована тим, що відповідно до Розпорядження ради міністрів Автономної Республіки Крим від 28.02.2012 № 95-р «Про реорганізацію кримських республіканських підприємств водопровідно-каналізаційного господарства» Кримське республіканське підприємство «Виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства м. Керчі» реорганізується шляхом приєднання до Кримського республіканського підприємства «Виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства м. Сімферополя» у Кримське республіканське підприємство «Вода Криму», у зв'язку з чим стягувач просить замінити Кримське республіканське підприємство «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» на його правонаступника - Кримське республіканське підприємство «Вода Криму».

Відповідно до частини 5 статті 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Відповідно до статті 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Однак, як вбачається з витягу, який був отриманий з веб-сайту Єдиного державного реєстру, технічним адміністратором якого є Державне підприємство «Інформаційно-ресурсного центру», станом на 18.06.2013 Кримське республіканське підприємство «Виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства м. Керчі» перебуває у стані припинення підприємницької діяльності.

При цьому, суд ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 18.06.2013 зобов'язав Керченське комунальне виробниче підприємство «Керчтролейбус» надати докази завершення процедури реорганізації Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» та докази переходу до Кримського республіканського підприємства «Вода Криму» обов'язку щодо відшкодування збитків в сумі 53718,46 грн, а також судових витрат у справі №5002-18/4910-2011.

Проте, від Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» до теперішнього часу на адресу Господарського суду Автономної Республіки Крим ніяких документів не надходило.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

З огляду на те, що в з матеріалів справи вбачається, що процедура реорганізації Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно - каналізаційного господарства м. Керчі» не завершена та суду не надано доказів, які б свідчили про протилежне, у суду не має правових підстав для задоволення заяви Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Приймаючи до уваги вищезазначене, керуючись статтями 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволені заяви Керченського комунального виробничого підприємства «Керчтролейбус» про заміну сторони у виконавчому провадженні - відмовити.

Суддя А.А. Калініченко

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення15.07.2013
Оприлюднено17.07.2013
Номер документу32416207
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4910-2011

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 29.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Рішення від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Осоченко І.К.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Осоченко І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні