Ухвала
від 23.12.2013 по справі 8/238-пн-06/5024
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

23 грудня 2013 року м.Київ К/800/63156/13

Суддя Вищого адміністративного суду України Чалий С.Я., перевіривши можливість розгляду касаційної скарги товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво Дніпро" на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2013 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво Дніпро" до відкритого акціонерного товариства "Херсонська міська друкарня", комунального підприємства "Генічеське державне бюро технічної інвентаризації", Генічеської міської ради, виконавчого комітету Генічеської міської ради, товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційно-видавничий комплекс" про визнання права власності та зобов'язання здійснити реєстрацію такого права, -

в с т а н о в и в:

Постановою Господарського суду Херсонської області від 16 жовтня 2006 року, позов задоволений частково. Визнане за товариством з обмеженою відповідальністю «Видавництво «Дніпро» право власності на 49/50 частини двоповерхової капітальної будівлі, яка розташована в м. Генічеськ, пр. Миру, 109. Зобов'язано Генічеське Державне бюро технічної інвентаризації здійснити державну реєстрацію права власності Товариства з обмеженою відповідальністю «Видавництво «Дніпро» на 49/50 частини двоповерхової капітальної будівлі загальною площею, яка розташована в м. Генічеськ, пр. Миру, 109. Відмовлено товариству з обмеженою відповідальністю «Видавництво «Дніпро» у визнанні права власності на 1/50 частини двоповерхової капітальної будівлі (приміщення площею 28 кв.м. та контрольно-пропускний пункт площею 30 кв.м), яка розташована в м. Генічеськ, пр. Миру, 109.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2013 року скасоване рішення суду першої інстанції, провадження у справі закрите з підстав п.1 ч.1 ст.157 КАС України.

Не погоджуючись із вказаною ухвалою суду апеляційної інстанції, товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво Дніпро" оскаржило її в касаційному порядку.

Проте, у відкритті касаційного провадження у даній справі належить відмовити.

Відповідно до частини третьої статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України Вищий адміністративний суд України переглядає судові рішення місцевих та апеляційних адміністративних судів у касаційному порядку як суд касаційної інстанції.

Згідно з частиною третьою статті 211 Кодексу адміністративного судочинства України підставами касаційного оскарження є порушення судом норм матеріального чи процесуального права.

За змістом пункту 4 частини другої статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга повинна бути обґрунтованою, тобто містити посилання на помилкове застосування судами норм матеріального права, які не підлягають застосуванню до спірних відносин; та/або неправильне застосування норм матеріального права, які хоч і підлягають застосуванню, проте неправильно витлумачені судами; та/або порушення судами норм процесуального права (та пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи, у випадку, якщо оскаржується судове рішення по суті).

Відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Зазначена касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи. Заявник не наводить підстав для того щоб вважати, що суд неправильно застосував норми процесуального права.

Отже, враховуючи вищевикладене, у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво Дніпро" на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 19листопада 2013 року слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 165, 214 Кодексу адміністративного судочинства України, -

у х в а л и в :

Відмовити товариству з обмеженою відповідальністю "Видавництво Дніпро" у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2013 року.

Копію ухвали про відмову у відкритті касаційного провадження разом з доданими до скарги матеріалами повернути скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Вищого адміністративного

суду України С.Я.Чалий

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено25.12.2013
Номер документу36272429
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8/238-пн-06/5024

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 19.01.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 07.12.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 13.03.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 09.01.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Розваляєва Т.С.

Ухвала від 25.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Розваляєва Т.С.

Ухвала від 07.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Розваляєва Т.С.

Ухвала від 19.06.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Розваляєва Т.С.

Ухвала від 23.12.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні