Ухвала
від 08.01.2014 по справі 12/74-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"08" січня 2014 р. Справа № 12/74-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Південьенергопром", м. Херсон

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Петропласт", м. Каховка Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредиторів: ТзОВ "Південьенергопром" - Павліш П.В., представник, дов. у справі,

ПАТ "Укрексімбанк" - Тригубенко Ю.П., ю/к, дов. у справі,

ліквідатор - арбітражний керуючий Косенко С.Г.,

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду від 06.12.2012 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру і призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка С.Г., якого зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру і подати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Ліквідатором подано до суду клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду від 24.12.2013 р., для розгляду клопотання ліквідатора, призначено судове засідання, зобов'язано ліквідатора подати до суду звіт про свою діяльність з документальним підтвердженням прийнятих заходів.

Ліквідатором подано до суду звіт про виконану роботу, додаткові матеріали і повідомлено про незавершення ліквідаційної процедури банкрута та проведення роботи по реалізації майнових активів банкрута. Для можливості реалізації майна та завершення ліквідаційної процедури банкрута просить продовжити строк ліквідаційної процедури. Також зазначено на розгляд комітетом кредиторів питання продовження строку ліквідаційної процедури і прийняття рішення щодо звернення до суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури на 6 місяців.

Представниками кредиторів підтримано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури з посиланням на необхідність додаткового часу для завершення ліквідації банкрута.

Заслухавши ліквідатора, представників кредиторів, розглянувши звіт та матеріали справи, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами, ліквідатор подає до господарського суду звіт і ліквідаційний баланс, до якого додаються показники виявленої ліквідаційної маси, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси, копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна, реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців.

Постановою господарського суду від 06.12.2012 р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

На цей час строк ліквідаційної процедури закінчився, ліквідація банкрута не завершена. Ліквідатором, згідно поданого звіту, вживаються заходи щодо реалізації майнових активів банкрута.

Звіт ліквідатора розглянуто комітетом кредиторів та прийнято рішення про звернення до суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури на 6 місяців, - протокол засідання комітету кредиторів від 24.12.2013 р.

За таких обставин, враховуючи необхідність додаткового часу для завершення ліквідаційної процедури, суд, вважає за необхідне клопотання задовольнити і продовжити строк ліквідаційної процедури.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури і повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Косенка С.Г. на 6 місяців.

2. Ліквідатору забезпечити завершення ліквідаційної процедури до встановленого строку, звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.01.2014
Оприлюднено14.01.2014
Номер документу36535720
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/74-б-10

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні