Ухвала
від 07.04.2014 по справі 12/74-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"07" квітня 2014 р. Справа № 12/74-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Південьенергопром", м. Херсон

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Петропласт", м. Каховка Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредиторів: ТзОВ "Південьенергопром" - Павліш П.В., представник, дов. у справі,

ПАТ "Укрексімбанк" - Тригубенко Ю.П., пров. ю/к, дов. у справі,

ліквідатор - арбітражний керуючий Косенко С.Г.

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду від 06.12.2012 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру і призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка С.Г., якого зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру і подати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Ліквідатором подано до суду звіт про свою діяльність.

Ухвалою господарського суду від 11.03.2014 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судове засідання, зобов'язано ліквідатора надати до суду звіт та ліквідаційний баланс відповідно до положень ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Для можливості надання ліквідатором до суду додаткових матеріалів з ліквідаційної процедури банкрута, в судовому засіданні 27.03.2014 р. оголошено перерву до 07.04.2014 р.

Ліквідатором подано до суду звіт і ліквідаційний баланс банкрута, додаткові матеріали з ліквідаційної процедури, уточнений ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та повідомлено, що в ході ліквідаційної процедури проведено інвентаризацію майна банкрута, сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку та реалізацію майна банкрута. Кошти, отримані від реалізації майна банкрута використані на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого та часткове задоволення вимог кредиторів. Просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс банкрута, а юридичну особу банкрута ліквідувати, посилаючись на розгляд і затвердження звіту ліквідатора комітетом кредиторів.

Представники кредиторів зауважень по роботі ліквідатора не мають, просять затвердити звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута.

Заслухавши ліквідатора, представників кредиторів, розглянувши звіт і ліквідаційний баланс, суд вважає їх такими, що підлягають затвердженню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт і ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Постановою господарського суду від 06.12.2012 р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором в ході ліквідаційної процедури проведено інвентаризацію майна банкрута, сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку та реалізацію майна банкрута. Кошти в сумі 5655547,75 грн., які отримані від реалізації майна банкрута та погашення дебіторської заборгованості, використані ліквідатором на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого, капіталізацію платежів та часткове задоволення вимог кредиторів.

Вказані обставини підтверджуються звітом ліквідатора, реєстром вимог кредиторів, інвентаризаційними описами, висновками про вартість майна, договорами купівлі-продажу майна, актами приймання-передачі майна, платіжними документами, виписками банку про рух коштів на рахунку банкрута за період ліквідаційної процедури.

Звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс розглянуто і затверджено комітетом кредиторів та прийнято рішення про клопотання перед господарським судом про затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації банкрута, - протоколи засідання комітету кредиторів від 25.03.2014 р. та 04.04.2014 р.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно ч. 6 ст. 31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна та коштів вимоги кредиторів вважаються погашеними.

За таких обставин, звіт та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа банкрута ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

Провадження у справі у зв'язку з затвердженням звіту та ліквідаційного балансу припиняється.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 24, 32, п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТзОВ "Петропласт", м. Каховка Херсонської області затвердити.

2. Юридичну особу банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Петропласт", м. Каховка Херсонської області, ідентифікаційний код 31947354 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Провадження у справі припинити.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення07.04.2014
Оприлюднено09.04.2014
Номер документу38086378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/74-б-10

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 30.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні