Ухвала
від 12.05.2009 по справі 9/277-08(12/133-07)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/277-08(12/133-07)

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.05.09р.

Справа № 9/277-08(12/133-07)

За позовом  Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Марінель",                   м.Дніпропетровськ  

до  Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства "Поле",

     м. Дніпропетровськ

третя особа-1 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:

      Дніпропетровська міська рада, м. Дніпропетровськ

третя особа-2, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Відкрите акціонерне

      товариство "Дніпроважпапірмаш" ім. Артема, м.Дніпропетровськ  

про спонукання виконати умови договору та визнання права власності.

   За позовом третьої особи-2, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: 

   Відкритого акціонерного товариства  „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема 

   до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Марінель",

      м.Дніпропетровськ 

   до  Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства "Поле",

      м. Дніпропетровськ 

   про визнання права власності на під'їзні залізничні колії при станціїНижньодніпровськ

       Придніпровської залізниці

Суддя  Подобєд І.М.

При секретарі судового засідання-спеціалісті Бобир Ю.В.

Представники:

  Від позивача – Огородник Т.С. – адвокат, довіреність  від 03.04.09р.   Від відповідача – представник не з'явився

  Від третьої особи-1 – представник не з'явився

  Від третьої особи-2 - Маркевич Л.Р. – голова

          - П'ятигорець О.І. – представник, довіреність №3 від 15.01.09р.

  В судовому засіданні приймали участь представники ТОВ "Дніпропетровська паперова  

      фабрика" - Сірооченко А.В. довіреність від 11.02.09р., Яланський С.О., довіреність  від

      15.08.08р.  

СУТЬ СПОРУ:

Справа знаходиться на новому розгляді у іншому складі суду.

ТОВ "Торговий дім "Марінель" звернулось 04.05.2007р. із позовом до ТОВ НВП "Поле", в якому (з урахуванням доповнень від 25.06.2007р.) просить господарський суд спонукати ТОВ НВП "Поле" укласти договір купівлі-продажу майна, на умовах, обумовлених попереднім договором купівлі-продажу майна від 26 лютого 2007р., укладеного між ТОВ НВП "Поле" та ТОВ "Торговий дім "Марінель", та визнати за ТОВ "Торговий дім "Марінель" право власності на об'єкти нерухомого майна за тимчасовою адресою м.Дніпропетровськ, вул. Каспійська, 2Б, а саме: літ. А-1 –будівля відділу кадрів загальною площею 36,1 кв.м.; літ. а –ганок загальною площею 2,2 кв.м.; літ. а1–ганок площею 2, 2 кв.м; позиція І –мощення загальною площею 15,3 кв.м.; позиція № 1 –під'їзна залізнична колія загальною довжиною 1544 метрів, що примикає до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці без додаткових актів введення в експлуатацію.

Позовні вимоги ТОВ "Торговий дім "Марінель" обґрунтовані тим, що Відповідач в порушення умов попереднього договору купівлі-продажу від 26.02.2007р. відмовляється укладати з Позивачем основний договір купівлі-продажу посилаючись на те, що у позивача відсутні документи, що підтверджують його право власності на нерухоме майно, що є предметом продажу за попереднім договором купівлі-продажу майна від 26.02.2007р., що є порушенням ст.ст. 526, 530, 610, 611 ЦК України та не відповідає дійсності, оскільки позивач є власником під'їзної залізничної колії загальною довжиною 1544 метрів, що примикає до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці, що підтверджується договором купівлі-продажу від 24.02.2000р. В процесі користування та розпорядження зазначеним майном в безпосередній близькості від залізничної колії Позивачем було збудовано будівлю відділу кадрів –нежитлове приміщення площею 36,1 кв.м, ґанків до нього та мощення навколо цих об'єктів. Дане будівництво є самочинним, оскільки здійснювалось на земельній ділянці, що не була спеціально відведена для даної мети та без належного дозволу і належно затвердженого проекту. Позивач вважає, що у відповідності зі ст. ст. 328, 331 ЦК України право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом та право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 01.08.2009р. до участі у справі було залучено ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема у якості третьої особи-2 на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору. Як пояснили представники ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема ця особа також вважає себе власником частини спірної під'їзної залізничної колії.

02.04.2009р. ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема подало зустрічний позов до ТОВ „Торговий дім „Марінель” та до ТОВ НВП „Поле” про визнання за ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема права власності на під'їзні залізничні колії зі стрілочними переводами, залізничним переїздом і шляховими знаками, розгорнута довжина яких складає 3902 м з примиканням до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 14.04.2009р. до участі у справі було залучено ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема у якості третьої особи-2 на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору. Як пояснили представники ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема ця особа також вважає себе власником частини спірної під'їзної залізничної колії.

12.05.09р. ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема подало доповнення до позову, в якому вказує, що ні підприємство міського обєднання ветеранів Афганістана "Енерго", ні ТОВ "Комплекс", ні ТОВ "Торговий дім "Марінель" не володіли на праві власності спірною під'їзною колією, оскільки ВАТ "Дніпроважпапірмаш" ім. Артема є власником цієї під'їзної колії і володіє нею безперервно з 1945 року.

Враховуючи, що:

- за даними пошти ТОВ НВП "Поле" не значиться за вказаною у позовні заяві адресою, тому суд визнав за необхідне витребувати відомості про цю особу з ЄДРПОУ та у державного реєстратора;

- представником Дніпропетровської міської ради Коптіловим Ю.В. подано клопотання про відкладення розгляду справи, яке було задоволене судом;

- присутні в судовому засіданні представники ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" Сірооченко А.В. та Яланський С.О. повідомили суд про наявність державної реєстрації права власності на спірне майно на теперішній час за ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" та висловили намір вступити до справи у якості третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору;

- сторони подали клопотання про продовження строку вирішення спору до 01.07.09р. для подання додаткових доказів, яке задоволене судом;

суд вважає рішення у справі може вплинути на права та обов'язки ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика", тому необхідне залучити  цю особу до участі у даній справі у якості третьої особи-3 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, та відкласти розгляд справи для витребування додаткових доказів та вчинення відповідних процесуальних дій.

Керуючись ст. ст. 27, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд –

УХВАЛИВ:

Продовжити строк вирішення спору до 01.07.09р.

Залучити до участі у справі  Товариство з обмеженою відповідальністю  "Дніпропетровська паперова фабрика" (49034, м. Дніпропетровськ, вул. Каспійська, 2, код ЄДРПОУ 3511464) у якості третьої особи-3 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відкласти розгляд справи в судовому засіданні на 28.05.09р. о 12:00год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в каб. № 46 за адресою: 49600, м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1-а.

 Зобов'язати учасників судового процесу до судового засідання:

ПОЗИВАЧА –своєчасно направити на адресу Третьої особи-3 копію позовної заяви із доданими до неї документами; надати для огляду оригінали документів, якими обґрунтовуються позовні вимоги;

ВІДПОВІДАЧА –своєчасно направити на адресу Третьої особи-3 копію позовної заяви із доданими до неї документами;

ТРЕТЮ ОСОБУ-1 - надати письмові пояснення щодо своїх правовідносин зі сторонами спору, зокрема, щодо особи, якій належить право користування земельними ділянками, де розташоване спірне майно, та відповідні докази на їх підтвердження (оригінали документів для огляду, засвідчені копії - до матеріалів справи);

ТРЕТЮ ОСОБУ-2 - своєчасно направити на адресу Третьої особи-3 копію позовної заяви із самостійними вимогами на предмет спору та доданими до неї документами; надати для огляду оригінали документів, якими обґрунтовуються самостійні позовні вимоги на предмет спору;

ТРЕТЮ особу-3 - надати письмові пояснення у справі щодо спірних правовідносин зі сторонами спору та відповідні докази на їх підтвердження  статут, довідку про включення до ЄДРПОУ (оригінали документів для огляду, засвідчені копії - до матеріалів справи).

Зобов'язати Головне управління статистики у Дніпропетровській області надати відомості про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та юридичну адресу Товариства з обмеженою відповідальністю  Науково-виробниче  підприємство "Поле" (49000, м. Дніпропетровськ, вул. 40-річчя ВЛКСМ, 133, код ЄДРПОУ 13437282).

Зобов'язати державного реєстратора Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців надати відомості про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та юридичну адресу Товариства з обмеженою відповідальністю  Науково-виробниче  підприємство "Поле" (49000, м.Дніпропетровськ, вул. 40-річчя ВЛКСМ, 133, код ЄДРПОУ 13437282).

Явка в судове засідання повноважних представників усіх учасників судового процесу обов'язкова.

Суддя

 І.М. Подобєд

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.05.2009
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3678331
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/277-08(12/133-07)

Постанова від 08.12.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Голяшкін Олег Володимирович

Ухвала від 30.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобєд Ігор Миколайович

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 17.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 15.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні