Ухвала
від 31.08.2009 по справі 9/277-08(12/133-07)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/277-08(12/133-07)

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.08.09р.

Справа № 9/277-08(12/133-07)

За позовом  Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Марінель",

                    м.Дніпропетровськ  

до  Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства "Поле",

     м. Дніпропетровськ

третя особа-1 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:

      Дніпропетровська міська рада, м. Дніпропетровськ

третя особа-2, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Відкрите акціонерне

      товариство "Дніпроважпапірмаш" ім. Артема, м.Дніпропетровськ

третя особа-3 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:

       Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровська паперова фабрика",

        м.Дніпропетровськ   

про спонукання виконати умови договору та визнання права власності.

   За позовом третьої особи-2, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: 

   Відкритого акціонерного товариства  „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема 

   до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Марінель",

      м.Дніпропетровськ 

   до  Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства "Поле",

      м. Дніпропетровськ 

   про визнання права власності на під'їзні залізничні колії при станції Нижньодніпровськ

       Придніпровської залізниці

Суддя  Подобєд І.М.

При секретарі судового засідання - помічник судді Целіковська О.А.

Представники:

  Від позивача – Огородник Т.С. – адвокат, довіреність  від 03.04.09р.

  Від відповідача – представник не з'явився

  Від третьої особи-1 – Спиридонова Є.О. - головний спеціаліст юрвідділу, довіреність

            №4/11-270 від 02.07.09р.

  Від третьої особи-2 - Маркевич Л.Р. – голова правління

          - П'ятигорець О.І. – представник, довіреність №3 від 15.01.09р.є

Від третьої особи-3 - представник не з"явився 

СУТЬ СПОРУ:

Справа знаходиться на новому розгляді у іншому складі суду.

ТОВ "Торговий дім "Марінель" звернулось 04.05.2007р. із позовом до ТОВ НВП "Поле", в якому (з урахуванням доповнень від 25.06.2007р.) просить господарський суд спонукати ТОВ НВП "Поле" укласти договір купівлі-продажу майна, на умовах, обумовлених попереднім договором купівлі-продажу майна від 26 лютого 2007р., укладеного між ТОВ НВП "Поле" та ТОВ "Торговий дім "Марінель", та визнати за ТОВ "Торговий дім "Марінель" право власності на об'єкти нерухомого майна за тимчасовою адресою м.Дніпропетровськ, вул. Каспійська, 2Б, а саме: літ. А-1 –будівля відділу кадрів загальною площею 36,1 кв.м.; літ. а –ганок загальною площею 2,2 кв.м.; літ. а1–ганок площею 2, 2 кв.м; позиція І –мощення загальною площею 15,3 кв.м.; позиція № 1 –під'їзна залізнична колія загальною довжиною 1544 метрів, що примикає до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці без додаткових актів введення в експлуатацію.

Позовні вимоги ТОВ "Торговий дім "Марінель" обґрунтовані тим, що Відповідач в порушення умов попереднього договору купівлі-продажу від 26.02.2007р. відмовляється укладати з Позивачем основний договір купівлі-продажу посилаючись на те, що у позивача відсутні документи, що підтверджують його право власності на нерухоме майно, що є предметом продажу за попереднім договором купівлі-продажу майна від 26.02.2007р., що є порушенням ст.ст. 526, 530, 610, 611 ЦК України та не відповідає дійсності, оскільки позивач є власником під'їзної залізничної колії загальною довжиною 1544 метрів, що примикає до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці, що підтверджується договором купівлі-продажу від 24.02.2000р. В процесі користування та розпорядження зазначеним майном в безпосередній близькості від залізничної колії Позивачем було збудовано будівлю відділу кадрів –нежитлове приміщення площею 36,1 кв.м, ґанків до нього та мощення навколо цих об'єктів. Дане будівництво є самочинним, оскільки здійснювалось на земельній ділянці, що не була спеціально відведена для даної мети та без належного дозволу і належно затвердженого проекту. Позивач вважає, що у відповідності зі ст. ст. 328, 331 ЦК України право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом та право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 01.08.2008р. до участі у цій справі було залучено ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема у якості третьої особи-2 на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 04.04.2009р. ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема, яке звернулось до ТОВ „Торговий дім „Марінель” та до ТОВ НВП „Поле” із позовною заявою, у якій спросить визнати за ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема право власності на під'їзну залізничну колію при станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці загальною довжиною 1216 метрів від ізольованого стику дільниці колії 13П, зі стрілочними переводами, залізничним переїздом і колійними знаками до в'їзних воріт ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема по вул. Білостоцького, 98 і на внутрішньозаводську залізничну колію довжиною 272 метри від в'їзних воріт ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема до виїзних воріт на кордоні з ТОВ „Дніпропетровська паперова фабрика”, було допущене до участі у цій справі у якості  третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору.

12.05.09р. ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема подало доповнення до позову, в якому вказує, що ні підприємство міського об'єднання ветеранів Афганістана "Енерго", ні ТОВ "Комплекс", ні ТОВ "Торговий дім "Марінель" не володіли на праві власності спірною під'їзною колією, оскільки ВАТ "Дніпроважпапірмаш" ім. Артема є власником цієї під'їзної колії і володіє нею безперервно з 1945 року.

У додаткових поясненнях від 27.08.2009р. ВАТ „Дніпроважпапірмаш” ім. Артема вказує, що належність цій особі на праві власності спірної ділянки під'їзної залізничної колії підтверджується документами, наявність яких передбачена ст. ст. 64 та 67 Статуту залізниць України і Правил обслуговування під'їзних залізничних колій затверджених наказом Міністра транспорту України від 21.11.2000р. №644,, та які свідчать про прийняття в експлуатацію та тривалу експлуатацію зазначеної колії саме цією особою, а до того ж підтверджується низкою рішень господарського суду та рішенням адміністративної колегії Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 31.08.2006р. №135/8-П.

Представниками Відповідача Овсянииковим Є.Д. та Яланським С.О. були подані клопотання від 31.08.2009р. про перенесення розгляду справи, через необхідність бути присутніми в іншій справі, у задоволенні яких було відмовлено судом, як не необґрунтованих (не підтверджених належними доказами).

Враховуючи, що за результатами судового засідання 31.08.2009р. з метою повного та всебічного встановлення суттєвих обставин спору суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази та пояснення та повторити виклик у судове засідання усіх учасників судового процесу, строк вирішення спору за клопотанням сторін підлягає продовженню, а розгляд справи підлягає відкладенню для вчинення відповідних процесуальних дій.

Керуючись ст. ст. 30, 38, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд –

УХВАЛИВ:

Продовжити строк вирішення спору у справі до 30.10.2009р.

Відкласти розгляд справи в судовому засіданні на 28.09.09р. о 14:00год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в каб. № 46 за адресою: 49600, м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1-а.

Повторно зобов'язати учасників судового процесу до судового засідання:

ПОЗИВАЧА –надати для огляду оригінали документів, якими обґрунтовуються позовні вимоги, зокрема: попередній договір купівлі-продажу майна від 26.02.2007р., укладений між ТОВ „Торговий дім „Марінель” та ТОВ „НВП „Поле”; технічний паспорт на будинок відділу кадрів №2-б по вул. Каспійська (тимчасова адреса), виданий КП „Дніпропетровське МБТІ” Дніпропетровської обласної ради за станом на 16.02.2007р.; акт прийому-передачі спірного майна; правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій розташоване спірне майно (будинок відділу кадрів та під'їзна залізнична колія) за станом на лютий 2000р. або письмові пояснення про причини відсутності такої документації);

ВІДПОВІДАЧА –надати для огляду оригінали документів, якими обґрунтовуються заперечення на позов;

ТРЕТЮ ОСОБУ-1 - надати письмові пояснення щодо своїх правовідносин зі сторонами спору, зокрема, щодо особи, якій належить право користування земельними ділянками, де розташоване спірне майно, та відповідні докази на їх підтвердження (оригінали документів для огляду, засвідчені копії - до матеріалів справи);

ТРЕТЮ ОСОБУ-2 - надати для огляду оригінали документів, якими обґрунтовуються самостійні позовні вимоги на предмет спору;

ТРЕТЮ особу-3 - надати письмові пояснення у справі щодо спірних правовідносин зі сторонами спору та відповідні докази на їх підтвердження,  за наявності документи про належність ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" спірного майна, статут ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" та довідку про включення до ЄДРПОУ (оригінали документів для огляду, засвідчені копії - до матеріалів справи),

Зобов'язати Комунальне підприємство „Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації” (м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 9) забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника для надання пояснень щодо обставин складення технічного паспорту (Інвентаризаційна справа №57001, район АНД, кв.805) на об'єкти нерухомого майна за тимчасовою адресою м. Дніпропетровськ, вул. Каспійська, 2Б, а саме: літ. А-1 –будівля відділу кадрів загальною площею 36,1 кв.м.; літ. а –ганок загальною площею 2,2 кв.м.; літ. а1–ганок площею 2, 2 кв.м.; позиція І –мощення загальною площею 15,3 кв.м.; позиція № 1 та підстав включення до складу нерухомого майна під'їзної залізнична колія загальною довжиною 1544 метрів, що примикає до станції Нижньодніпровськ Придніпровської залізниці без додаткових актів введення в експлуатацію; надати відомості про всіх власників, за якими було зареєстровано спірне майно та засвідчені копії відповідних правовстановлюючих документів.

Зобов'язати Дніпропетровський державний проектно-вишукувальний інститут залізничного транспорту України „Дніпрозалізничпроект” (49600, м.Дніпропетровськ,  пр. Карла Маркса, 108) забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника для надання пояснень щодо обставин складання „Технического паспорта подъезного железнодорожного пути общестав с ограниченной ответственностью „Торговый дом „Маринель” (инд. код. 13437282) на ст. Нижнеднепровск” (Об. №10574), що був складений за станом на вересень 2006 року та підписаний генеральним директором Пономаренко И.В. та головним інженером проекту Салазкиною Е.С.

Явка в судове засідання повноважних представників усіх учасників судового процесу обов'язкова.

Суддя

 І.М. Подобєд

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.08.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4795563
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/277-08(12/133-07)

Постанова від 08.12.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Голяшкін Олег Володимирович

Ухвала від 30.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобєд Ігор Миколайович

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 17.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 15.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні