Ухвала
від 20.02.2014 по справі 843-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

20.02.2014Справа № 5002-2/ 843-2012

За позовом Заступника прокурора м. Ялта в інтересах держави в особі:

1) Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища;

2) Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення

до відповідача Кореїзської селищної ради

до відповідача Фізичної особи-підприємця Саргсян Сос Маміконовича

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів: Управління Держкомзему в м. Ялта Автономної Республіки Крим

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Галстян Маро Артушівна

про визнання недійсним рішення, договору оренди земельної ділянки та спонукання до виконання певних дій

Головуючий суддя Колосова Г.Г.

Судді: Медведчук О.Л.

Іллічов М.М.

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від прокуратури - Обер Г.О., прокурор відділу прокуратури м. Сімферополя посвідчення №020806;

Від позивача Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища - Закір'я С.С., довіреність № 08/4 від 03.09.2013, представник;

Від позивача 2 - не з'явився;

Від відповідача Кореїзської селищної ради - Чапух Е.У., довіреність № 02.11/3519 від 11.12.2013, посвідчення від 11.12.2013;

Від відповідача 2 - не з'явився;

Від третіх осіб - не з'явилися.

СУТЬ СПОРУ: Заступник прокурора м. Ялта в інтересах держави в особі Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища та Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення звернувся з позовом до Кореїзької селищної ради, в якому просив визнати недійсним рішення селищної ради № 1804 від 29.12.04 "Про затвердження проекту відводу земельної ділянки", визнати недійсним договір оренди земельної ділянки, укладений між селищною радою та Фізичною особою-підприємцем Саргсян Сос Маміконовичем та зобов'язати останнього повернути земельну ділянку, розташовану за адресою: м. Ялта, смт Кореїз, Алупкінське шосе, район будинку № 17-б у користування Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Позов обґрунтовано тим, що оспорюване рішення прийняте селищною радою всупереч вимогам чинного земельного, природоохоронного законодавства та порушує права та інтереси позивачів як уповноважених органів по здійсненню державної політики у галузі збереження, охорони та використання територій парку. Прокурор вказував на те, що спірна земельна ділянка знаходиться в межах Місхорського парку - пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, а відтак відноситься до земель природоохоронного та історико-культурного призначення, натомість відповідачем не було додержано порядок вилучення та умови цільового використання таких земель. При цьому прокурор посилався на приписи статей 203, 215, 216 Цивільного кодексу України, статті 207 Господарського кодексу України, статей 44, 84, 116, 141, 150 Земельного кодексу України, статей 3, 7, 53 Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

У судове засідання з'явився прокурор та надав клопотання про залучення матеріалів до справи.

Вказане клопотання залучено до матеріалів справи.

Також, у судове засідання з'явився повноважний представник від позивача Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища.

Позивач Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища явку свого представника у судове засідання не забезпечив.

У судове засідання з'явився повноважний представник від відповідача Кореїзської селищної ради та надав клопотання про залучення матеріалів до справи.

Вказане клопотання залучено до матеріалів справи.

Відповідач Фізична особа - підприємець Саргсян Сос Маміконовича у судове засідання не з'явився та явку свого представника не забезпечив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів, явку свого представника у судове засідання не забезпечила.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, явку свого представника у судове засідання не забезпечила.

Усі вищезазначені особи, які не забезпечили явку своїх представників, про час та місце судового засідання повідомлені ухвалою від 06.02.2014, яка була надіслана рекомендованою кореспонденцією на їх адреси.

Ухвалою від 20.02.2014 суд призначив судову землевпорядну експертизу, проведення якої доручив Кримському науково-дослідному інституту судових експертиз, та направив матеріали справи, які необхідні для проведення експертизи до Кримського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Згідно частини 1 статті 79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках призначення господарським судом судової експертизи.

Оскільки судом призначена судова землевпорядна експертиза та матеріали справи направлені до експертної установи, що унеможливлює продовження розгляду справи, суд вважає необхідним зупинити провадження у даній справі до повернення матеріалів справи із висновком експерта до суду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 79, 86 Господарського процесуального кодексу України суд, -

УХВАЛИВ:

1. Зупинити провадження по справі № 5002-2/843-2012 до повернення матеріалів справи з експертної установи після проведення експертизи.

Головуючий суддя Г.Г.Колосова

Суддя О.Л. Медведчук

Суддя М.М. Іллічов

Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено24.02.2014
Номер документу37264683
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —843-2012

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Г.Г. Колосова

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Г.Г. Колосова

Ухвала від 31.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 13.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 31.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 20.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 20.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

Рішення від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Толпиго В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні