Ухвала
від 27.03.2014 по справі 906/1898/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"27" березня 2014 р. № 906/1898/13

Суддя господарського суду Житомирської області Лозинська І.В.,

розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовом: Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (м. Житомир)

до Великокоровинецької селищної ради Чуднівського району Житомирської області (смт. Великі Коровинці Чуднівського району)

про зобов'язання виконати рішення

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Одночасно слід зазначити, що відповідно до п. 4 Порядку розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. № 1107 нормативи питного водопостачання у конкретному населеному пункті розробляються та науково обґрунтовуються згідно з Методикою визначення нормативів питного водопостачання населення спеціалізованими науково - дослідними організаціями на замовлення місцевих адміністрацій або органів місцевого самоврядування та затверджуються ними після погодження з місцевими органами виконавчої влади з питань охорони здоров'я, охорони навколишнього природного середовища та водного господарства.

Частиною 1 статті 27 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

За таких умов слід на підставі ст. 27 ГПК України залучити для участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Житомирське обласне управління водних ресурсів (м. Житомир, вул. Київська,81), зобов'язати сторони та третю особу надати необхідні документи та докази відповідно до резолютивної частини цієї ухвали.

Керуючись ст.ст. 27, 32 - 36, 61, 64, 65 ГПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Призначити справу до розгляду в засіданні господарського суду Житомирської області на "17" квітня 2014 р. о 12:00.

Розгляд справи відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 107.

3. Залучити для участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Житомирське обласне управління водних ресурсів (м. Житомир, вул. Київська,81),

4. Зобов'язати позивача:

- надіслати копію позовної заяви від 06.12.2012 р., вих. №1.20/6-4297 з додатками на адресу Житомирського обласного управління водних ресурсів (м. Житомир); докази направлення надати господарському суду.

- надати для огляду в засіданні суду: оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги; справу №4.7.7-66/2013;

- надати для долучення до матеріалів справи копію рішення Великокоровинецької селищної ради від 14.02.2012 р. №287;

- надати розрахунок обгрунтованих норм витрат на одну людину на території Великокоровинецької селищної ради відповідно вимог діючого законодавства;

- надати правове обгрунтування щодо права господарського суду зобов'язати Великокоровинецьку селищну раду прийняти конкретне рішення, а саме: внести зміни до рішення Великокоровинецької селищної ради від 14.02.2012 р. №287 в частині встановлення обгрунтованих норм витрат води на одну людину, враховуючи, що згідно з приписами Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення ради приймається лише на її пленарному засіданні.

5. Відповідачу надати господарському суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, з зазначенням доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини та нормативно - правового обґрунтування своїх заперечень (за наявності);

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, довідку про знаходження в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців України на час розгляду справи; Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи (оригінал для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчену копію - до матеріалів справи);

- належним чином засвідчену копію рішення Великокоровинецької селищної ради від 14.02.2012 р. №287;

- докази погодження рішення Великокоровинецької селищної ради від 14.02.2012 р. № 287 щодо встановлення єдиної норму витрат води на одну людину в місяць в розмірі 4,5 куб. м/міс з Житомирським обласним управлінням водних ресурсів (м. Житомир) (за наявності);

- належний розрахунок в обгрунтування встановленої норми витрат води на одну людину в місяць в розмірі 4,5 куб. м/міс відповідно до вимог діючого законодавства.

6. Житомирському обласному управлінню водних ресурсів (м. Житомир) надати господарському суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, з зазначенням доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини та нормативно - правового обґрунтування своїх заперечень (за наявності);

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, довідку про знаходження в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців України на час розгляду справи; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи (оригінал для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчену копію - до матеріалів справи);

- докази надання погодження Великокоровинецькій селищній раді Чуднівського району Житомирської області єдиної норми витрат води на одну людину в місяць в розмірі 4,5 куб. м/міс (за наявності);

- належний розрахунок норми витрат води на одну людину в місяць на території Великокоровинецької селищної ради відповідно до вимог діючого законодавства.

7. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст.36 ГПК України, а пояснення викласти письмово.

8. У випадку невиконання сторонами будь-яких вимог даної ухвали - надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Попередити сторони, що у разі неподання позивачем витребуваних судом документів, позовну заяву може бути залишено без розгляду на підставі п.5 ст.81 ГПК України, а у разі нез'явлення у судове засідання представника відповідача - справу буде розглянуто за наявними в ній матеріалами згідно приписів ст.75 ГПК України.

Крім того, відповідно до п.5 ст.83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

9. Викликати в засідання суду уповноважених представників сторін.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з засвідченням печатки цієї організації). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - подати копію наказу, рішення, протоколу тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

Суддя Лозинська І.В. Віддрукувати:

1 - до справи:

2 - позивачу (рекоменд.)

3 - відповідачу (рекоменд.)

4 - Житомирське обласне управління водних ресурсів, м. Житомир, вул. Київська,81 (рекоменд.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.03.2014
Оприлюднено31.03.2014
Номер документу37850783
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1898/13

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Рішення від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 22.05.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Постанова від 05.02.2014

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Мамченко Ю.А.

Ухвала від 24.01.2014

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Мамченко Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні