Ухвала
від 17.07.2014 по справі 906/659/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

Від "17" липня 2014 р. Справа № 906/659/14

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді: Макаревича В.А.

За заявою Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування" (м.Коростень)

До боржника Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від ініціюючого кредитора: Плітман Н.А., дов. №18/1196 від 10.09.2013р.

- від боржника: не з"явився;

Присутня: Шведюк Л.П. - арбітражний керуючий

Ухвалою господарського суду від 23.05.2014р. заяву про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування" до Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області) прийнято судом для розгляду.

Вищезазначеною ухвалою суду справу було призначено для розгляду у підготовчому засіданні суду; зобов'язано ініціюючого кредитора та боржника надати до суду документи згідно з резолютивною частиною ухвали суду; автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено арбітражного керуючого Горобчука Олега Степановича, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , свідоцтво НОМЕР_3 від 12.07.2013р. адреса для листування: АДРЕСА_2.

Також, арбітражного керуючого Горобчука Олега Степановича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) було зобов"язано протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство надати господарському суду заяву про участь у справі з повідомленням про неналежність до жодної з категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої отримано дану ухвалу.

Ухвалою суду від 05.06.2014р. розгляд справи у підготовчому засіданні було відкладено, повторно зобов'язано арбітражного керуючого Горобчука Олега Степановича, (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) до 01.07.2014 надати господарському суду заяву про участь у справі з повідомленням про неналежність до жодної з категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої отримано дану ухвалу.

До господарського суду Житомирської області надійшли наступні матеріали:

- рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення - ухвали господарського суду у справі №906/659/14: Коростенській міській раді (11500, м. Коростень, Житомирської області, вул. Михайла Грушевського, 22/1) - 23.06.2014, Коростенській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомир. обл. (11500, м. Коростень, вул. Коротуна, 3) - 23.06.2014, арбітражному керуючому Горобчуку О.С. (АДРЕСА_2) - 24.06.2014 .

- 13.06.2014р. повернулась ухвала господарського суду від 23.05.2014р., направлена на адресу ПП "Лебединецьке", з поштовою відміткою "ПП "Лебединецьке" закрито";

- 27.06.2014р. повернулась ухвала суду від 05.06.2014р., направлена на адресу ПП "Лебединецьке", з поштовою відміткою "ПП "Лебединецьке" не працює";

- 01.07.2014р. від Коростенської міської ради Житомирської області - лист №02-16-01/12 64 від 26.06.2014р., у якому повідомляється, що Коростенська міська рада не може виконати вимоги ухвали суду, так як не володіє даною інформацією;

- 17.07.2014р. від Коростенської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області -лист №6448/10 від 15.07.2014р. про долучення до матеріалів справи документів;

-17.07.2014р. від арбітражного керуючого Шведюк Л.П. заява на участь у даній справі з додатками.

У засіданні суду представник ініціюючого кредитора підтримала викладені у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство вимоги, у зв'язку з тим, що безспірні вимоги ініціюючого кредитора до боржника перевищують суму 300 мінімальних заробітних плат та не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку. Для долучення до матеріалів справи надала документи згідно переліку, зазначеному у клопотанні від 17.07.2014р., а також надала документи, які були отримані зазначеним представником від представника боржника, а саме: завірені копії довідки серії АБ №569982 з ЄДРПОУ станом на 31.10.2012, свідоцтва про реєстрацію платника податку №200020579, виписки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців серії ААБ №517822, статуту ПП "Лебединецьке", довідки про взяття на облік платника податку, список дебіторської заборгованості ПП "Лебединецьке", довідку про заробітну плату керівника.

Боржник письмового відзиву на заяву про порушення провадження у справі про банкрутство не надав, у судове засідання не з"явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений вчасно та належним чином.

Присутня у судовому засіданні арбітражний керуючий Шведюк Л.П. заяву про участь у справі в якості розпорядника майна підтримала та надала для огляду у судовому засіданні оригінал свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1182 від 16.07.2013р.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення ініціюючого кредитора, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "Лебединецьке" як юридична особа зареєстроване Коростенською районною державною адміністрацією Житомирської області 13.12.2005р.; місцезнаходження: 11573, Житомирська область, Коростенський район, с. Розівка, вул. Польова, буд. 1, ідентифікаційний код 33513691, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 43).

Згідно ч. 1 ст. 2 Закону, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 4-1 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство в порядку провадження, передбаченому цим кодексом з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У заяві про порушення провадження у справі про банкрутство ініціюючим кредитором вказано, що загальна заборгованість боржника перед ним згідно рішень господарського суду Житомирської області становить 630577,73 грн.

За приписами абз. 1 ч. 1, ч. 3 ст. 16 Закону, у підготовчому засіданні господарським судом здійснюється перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство. Якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Предметом заяви про порушення справи про банкрутство є вимога про порушення стосовно боржника справи про банкрутство, що ґрунтується на неплатоспроможності боржника. Підставою для подачі заяви є наявність сукупності обставин, що вказують на неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредитором (кредиторами). Виклад обставин, на яких ґрунтуються вимоги заявника включає зазначення доказів наявності грошового зобов'язання боржника у розмірі, що перевищує триста мінімальних заробітних плат, здійснення заходів щодо стягнення боргу в позовному порядку, наявності порушеного виконавчого провадження щодо примусового стягнення боргу. Законодавець встановлює вимоги до доказів, які є допустимими при підтвердженні безспірності грошових вимог. Безспірними є грошові вимоги, які підтвердженні рішенням суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили.

До обставин, на яких ініціюючий кредитор обґрунтовує свої вимоги, відносять факти, що мають юридичне значення і які становлять предмет доказування у справі. Предмет доказування у справі про банкрутство - це сукупність обставин, які необхідно встановити для висновку про неплатоспроможність боржника і прийняття господарським судом ухвали про порушення справи про банкрутство. До них відносяться обставини, визначені в ч. 3 ст.10 Закону про банкрутство.

Відповідно до абз. 9 ст. 1 Закону, неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Згідно ч. 3 ст. 10 Закону, справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до абз. 2 ч. 3 ст.10 Закону, безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Терміном, з якого має обчислюватися мінімальний тримісячний строк прострочення боржником виконання свого зобов'язання, є момент у часі з настанням якого це зобов'язання мало бути виконано боржником згідно з вказівками закону або договору.

Відповідно до вимог Закону порушення справи про банкрутство можливе лише після відкриття виконавчого провадження державною виконавчою службою, оскільки відповідно до чинного законодавства списання коштів з рахунків боржника в безспірному порядку здійснюється державною виконавчою службою. А відлік тримісячного терміну починається з дати відкриття виконавчого провадження.

Перевіривши розмір вимог Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування", згідно поданих суду доказів суд встановив наступне.

Як вбачається з матеріалів справи, рішеннями господарського суду Житомирської області:

- від 26.11.2013р. у справі №906/1510/13 вирішено стягнути з боржника на користь ініціюючого кредитора заборгованість на загальну суму 3807,02 грн., з яких: 1967,67 грн. 3% річних та 1839,35 грн. судового збору ( а.с.10-11);

- від 31.10.2013р. у справі №906/1511/13 вирішено стягнути з боржника на користь ініціюючого кредитора заборгованість на загальну суму 312690,08 грн., з яких: 300000 грн. основний борг, 6558,90 грн. 3% річних та 6131,18 грн. судового збору ( а.с.12-13);

- від 07.11.2013р. у справі № 906/1512/13 вирішено стягнути з боржника на користь ініціюючого кредитора заборгованість на загальну суму 208460,02 грн., з яких: 200000 грн. основний борг, 4372,60 грн. 3% річних та 4087,45 грн. судового збору (а.с. 14-15);

- від 04.11.2013р. у справі №906/1513/13 вирішено стягнути з боржника на користь ініціюючого кредитора заборгованість на загальну суму 63028,92 грн., з яких: 60000 грн. основний борг, 1311,78 грн. 3% річних та 1717,14 грн. судового збору (а.с. 16-17);

- від 07.11.2013р. у справі №906/1514/13 вирішено стягнути з боржника на користь ініціюючого кредитора заборгованість на загальну суму 42591,66 грн., з яких: 40000 грн. основний борг, 874,52 грн. 3% річних та 1717,14 грн. судового збору ( а.с. 18-19);

На примусове виконання вказаних судових рішень господарським судом Житомирської області видано накази відповідно №906/1510/13 від 16.12.2013р., №906/1511/13 від 21.11.2013р., № 906/1512/13 від 22.11.2013р., №906/1513/13 від 28.11.2013р., №906/1514/13 від 22.11.2013р. (а.с. 25-29).

Постановами відділу державної виконавчої служби Коростенського міськрайонного управління юстиції від 17.01.2014р. відкрито виконавчі провадження по примусовому виконанню вказаних наказів господарського суду Житомирської області (а.с. 20-24).

Протягом трьох місяців з дня відкриття виконавчого провадження борг не погашений, ані добровільно боржником, ані в примусовому порядку через державну виконавчу службу, про що в судовому засіданні зазначено представником ініціюючого кредитора.

Таким чином, з наданих до суду доказів вбачається, що сума безспірних вимог ініціюючого кредитора на момент звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство становить 630577,73 грн. основного боргу, яка перевищує 300 мінімальних розмірів заробітної плати та не задоволена протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, що підтверджується матеріалами справи.

Представленими доказами підтверджується обґрунтованість вимог ініціюючого кредитора та неспроможність боржника виконати свої грошові зобов'язання перед ПАТ "Коростенський завод хімічного машинобудування" протягом встановленого для їх погашення строку.

Господарським судом з'ясовано наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, перевірено обґрунтованість вимог ініціюючого кредитора, їх безспірність та вжиття ним заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

З огляду на викладене, заборгованість боржника перед ПАТ "Коростенський завод хімічного машинобудування" на суму 630577,73 грн. основного боргу, визнаються господарським судом безспірними та такими, що не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Відповідно до п. 4.11 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 р. №7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" розподіл сум судового збору (так само як і інших судових витрат) у непозовному провадженні, як-от у справах про банкрутство, про оскарження рішень третейських судів та про видачу виконавчих документів на примусове виконання рішень третейських судів тощо, здійснюється, оскільки інше не передбачено законом, за загальними правилами ст. 49 ГПК України.

Таким чином, на підставі ст. 49 ГПК України судовий збір у сумі 6090 грн., сплачений ПАТ "Коростенський завод хімічного машинобудування" за подання до господарського суду заяви про порушення справи по банкрутство, покладається на боржника.

Згідно з положеннями абз. 5, 6 ч. 9 ст. 16 Закону, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про введення процедури розпорядження майном; призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати.

Відповідно до ч. 14 ст. 16 Закону, процедура розпорядження майном вводиться господарським судом на строк, визначений частиною другою статті 22 цього Закону, одночасно з винесенням ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 2 ст. 22 Закону процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Відповідно до абз. 2 ст. 1 Закону, арбітражний керуючий - фізична особа, призначена господарським судом у встановленому порядку в справі про банкрутство як розпорядник майна, керуючий санацією або ліквідатор з числа осіб, які отримали відповідне свідоцтво і внесені до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Згідно з абз. 1 ч. 1 ст. 114 Закону, кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

На запит суду від 23.05.2014 р. автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство визначено кандидатуру арбітражного керуючого - Горобчука Олега Степановича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво арбітражного керуючого від 12.07.2013 р. НОМЕР_3, адреса: АДРЕСА_2).

На виконання вимог ухвали суду від 23.05.2014 р. арбітражним керуючим Горобчуком О.С. не надано до суду заяву про згоду стати розпорядником майна у даній справі з повідомленням про неналежність до жодної з категорій осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону, на паперовому носії та в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої отримано дану ухвалу.

Як вбачається з рекомендованого повідомлення про вручення поштової кореспонденції - ухвали господарського суду у справі №906/659/14, яке було направлено адресату Горобчуку О.С. за адресою: АДРЕСА_2, арбітражний керуючий Горобчук О.С. був належним чином повідомлений про дату, час, місце судового засідання та про необхідність надати до суду заяву з відповідними матеріалами у встановленому порядку.

Відповідно до абз. 4 ст. 114 Закону у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатор), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна у даній справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Враховуючи те, що від арбітражного керуючого Горобчука О.С., визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна у справі №906/659/14, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України на підставі абз. 4 ч. 1 ст. 114 Закону.

Як вбачається з матеріалів справи, 17.07.2014р. до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Шведюк Л.П. про згоду на призначення розпорядником майна боржника, неналежність до жодної з категорій осіб, визначених ч. 2 ст. 114 Закону, з долученими копіями свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_4, виданого 16.07.2013 р. Міністерством юстиції України, та договору добровільного страхування відповідальності професійної діяльності арбітражного керуючого №001/053/01098 від 10.01.2014 р.

Відповідно до ч. 2 ст. 114 Закону про банкрутство, розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором не можуть бути призначені арбітражні керуючі: 1) які є заінтересованими у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня усунення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов'язків, покладених цим Законом. До призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Присутня у судовому засіданні арбітражний керуючий Шведюк Л.П. підтримала подану до суду заяву про участь у справі в якості розпорядника майна.

Перевіривши заяву арбітражного керуючого Шведюк Л.П. про участь у справі про банкрутство боржника на відповідність її кандидатури вимогам ч. 2 ст. 114 Закону про банкрутство, у тому числі включення арбітражного керуючого до Єдиного реєстру арбітражних керуючих, оглянувши у судовому засіданні оригінал свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_4, виданого 16.07.2013р. судом встановлено відповідність вказаного арбітражного керуючого зазначеним вимогам Закону.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за можливе призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Шведюк Л.П.

Відповідно до ч. 2 ст. 115 Закону, грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Згідно з ч. 5 ст. 115 Закону, сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

З огляду на викладені норми законодавства, суд вважає за необхідне встановити арбітражному керуючому Шведюк Л.П. грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна боржника в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Відповідно до абз. 3 ч. 2 ст. 115 Закону сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Згідно з ч. 10 ст. 16 Закону, з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Таке оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 19 Закону, мораторій на задоволення вимог кредиторів - зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію. Мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться одночасно з порушенням провадження у справі про банкрутство, про що зазначається в ухвалі господарського суду. Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження. Про запровадження мораторію розпорядник майна повідомляє органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та знаходженням його майна.

Згідно з п. 8 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про виконавче провадження", виконавче провадження підлягає обов'язковому зупиненню у разі порушення господарським судом провадження у справі про банкрутство боржника, якщо відповідно до закону на вимогу стягувача поширюється дія мораторію, запровадженого господарським судом, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника) та виконання рішень у немайнових спорах.

Також, господарський суд вважає за необхідне зазначити, що ухвалою від 23.05.2014 господарський суд зобов'язав Коростенську міську раду на підставі ст. 65 ГПК України з врахуванням ст. 85 Закону, в строк до 05.06.2014р. надіслати на адресу господарського суду інформацію з документальним підтвердженням, чи являється Приватне підприємство "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області, ідентифікаційний код 33513691) суб'єктом підприємницької діяльності, що має суспільну або іншу цінність для територіальної громади чи особливий статус (містоутворюючі та особливо небезпечні суб'єкти господарювання).

Разом з тим 01.07.2014р. від Коростенської міської ради Житомирської області до господарського суду надійшов лист №02-16-01/12 64 від 26.06.2014р., у якому повідомляється, що Коростенська міська рада не може виконати вимоги ухвали суду, так як не володіє даною інформацією. При цьому, Коростенська міська рада не повідомила господарський суд чи має боржник Приватне підприємство "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області, ідентифікаційний код 33513691) суспільну або іншу цінність для територіальної громади чи особливий статус (містоутворюючі та особливо небезпечні суб'єкти господарювання).

За таких обставин господарський суд приходить до висновку про необхідність викликати в порядку ст. 30 ГПК України в наступне судове засідання представника Коростенської міської ради для надання письмових та усних пояснень стосовно того чи має боржник Приватне підприємство "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області, ідентифікаційний код 33513691) суспільну або іншу цінність для територіальної громади, чи особливий статус (містоутворюючі та особливо небезпечні суб'єкти господарювання).

Керуючись ст.ст. 10, 16, 19, 22, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції з 19.01.2013р., ст.ст. 85, 86 ГПК України, ст. 37 Закону України "Про виконавче провадження", господарський суд Житомирської області, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке" (ідентифікаційний код 33513691).

2. Визнати вимоги ініціюючого кредитора - Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування" до боржника в розмірі 630577,73 грн. основного боргу як безспірні та такі, що не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку та 6090 грн. судового збору.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника Приватного підприємства "Лебединецьке" (ідентифікаційний код 33513691).

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника - Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка, Коростенський район, Житомирська область, ідентифікаційний код 33513691) на строк 115 календарних днів.

5. Призначити розпорядником майна боржника Приватного підприємства "Лебединецьке" (ідентифікаційний код 33513691) Шведюк Людмилу Петрівну (ідентифікаційний номер НОМЕР_2, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_4, видане 16.07.2013р. Міністерством юстиції України, адреса: АДРЕСА_1.).

6. Встановити арбітражному керуючому Шведюк Л.П. грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання нею повноважень, сплата якої здійснюється за рахунок сум, авансованих заявником (кредитором) на депозитний рахунок нотаріуса відповідно до ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

7. Справу для розгляду в попередньому засіданні суду призначити на "22" вересня 2014 р. о 10:00 у приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, каб. 409.

8. Офіційно оприлюднити ухвалу у установленому законодавством порядку.

9. Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

10. Зобов'язати розпорядника майна Шведюк Л.П.:

- подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів в строк, який не повинен перевищувати місяця та двадцяти днів після проведення підготовчого засідання (до 05.09.2014р.);

- скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду в строк, який не повинен перевищувати місяця та двадцяти днів після проведення підготовчого засідання (до 05.09.2014 р.);

- разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника в строк не пізніше двох місяців (до 17.09.2014 р.); результати проведеної інвентаризації подати суду;

- проаналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; підтверджуючі документи про вжиті заходи надати суду;

- вчинити дії щодо виявлення ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; підтверджуючі документи про вжиті заходи надати суду.

11. Реєстраційній службі Коростенського міськрайонного управління юстиції Житомирської області надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати наступного судового засідання витяг з ЄДР про внесення відомостей про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка, Коростенський район, Житомирська область, ідентифікаційний код 33513691) та про розпорядника майна боржника Приватного підприємства "Лебединецьке" Шведюк Людмилу Петрівну (ідентифікаційний номер НОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_1.), згідно запиту.

12. Ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство надіслати на адресу ініціюючого кредитора, боржника, засновника боржника ОСОБА_6, Відділу державної виконавчої служби Коростенського міськрайонного управління юстиції, Реєстраційної служби Коростенського міськрайонного управління юстиції Житомирської області, Головного управління статистики в Житомирській області, арбітражного керуючого Шведюк Л.П., Відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Житомирській області, Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, Коростенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

13. Викликати в порядку ст. 30 ГПК України в наступне судове засідання , яке відбудеться 22.09.2014р. о 10:00 год. у приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, каб. 409. представника Коростенської міської ради для надання письмових та усних пояснень стосовно того, чи має боржник Приватне підприємство "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області, ідентифікаційний код 33513691) суспільну або іншу цінність для територіальної громади чи особливий статус (містоутворюючі та особливо небезпечні суб'єкти господарювання).

Попередити Коростенську міську раду про відповідальність за невиконання вимог суду стосовно обов'язку з'явитись представнику на його виклик та ненадання відомостей та письмових пояснень у справі на його вимогу.

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - у справу;

2 - ініціюючому кредитору(заявнику) - (рек. з повід.),

3 - боржнику (рек. з повід.),

4- ВДВС Коростенського МРУЮ (рек.)

5 - Відділ з питань банкрутства Головн. упр. юстиції в Житомирській області

6 - державному реєстратору Відділу реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Реєстраційної служби Коростенського МРУЮ - 11500, м. Коростень, вул. Шолом -Алейхема, 13 (рек.)

7 - Головному управлінню статистики в Житомирській області (рек.)

8 - арбітражному керуючому Шведюк Л.П. - рек. з повід. або наручно під розпис

9 - Коростенській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомир. обл. - 11500, м. Коростень, вул. Коротуна, 3 (рек.)

10- Коростенському міськрайонному суду Житомирської області (рек.)

11 - Коростенська міська рада - 11500, м. Коростень, Житомирської області, вул. Михайла Грушевського, 22/1 (рек. з повід.)

12 - засновнику боржника - ОСОБА_6, АДРЕСА_3

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.07.2014
Оприлюднено24.07.2014
Номер документу39869464
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/659/14

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 24.09.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.05.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні