Ухвала
від 16.10.2014 по справі 906/659/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "16" жовтня 2014 р. Справа № 906/659/14

За заявою: Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування" (м.Коростень)

до боржника: Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району)

про визнання банкрутом

Представники:

від кредиторів: Плітман Н.А., дов. №18/1196 від 10.09.2013р. (представник ПАТ "Коростенський завод хімічного машинобудування); Подік М.В., дов. №14/10/2014/1 від 14.10.2014р. (представник ПАТ "Фортуна-банк");

від божника: Шведюк Л.П. - розпорядник майна

Присутній: Войтюк Р.Л., дов. №02-14/75 від 15.01.2014р. (представник Коростенської міської ради Житомирської області)

Суддя Макаревич В.А.

У судовому засіданні 10.10.2014р. оголошувалась перерва до 16.10.2014р. у відповідності до ст. 77 ГПК України.

У провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке" №906/659/14.

Ухвалою господарського суду від 17.07.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке", введено процедуру розпорядження майном боржника строком на 115 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Шведюк Л.П., призначено справу для розгляду в попередньому засіданні суду.

До господарського суду Житомирської області надійшли наступні матеріали:

- 03.10.2014р. повернулась копія ухвали суду від 24.09.2014р., направлена на адресу ПП "Лебединецьке" з поштовою відміткою "адресат переїхав";

- 06.10.2014р. повернулась копія ухвали суду від 24.09.2014р., направлена на адресу засновника боржника ОСОБА_6 з поштовою відміткою " за закінченням терміну зберігання";

- 10.10.2014р. від розпорядника майна Шведюк Л.П. - реєстр вимог кредиторів з додатками.

У судовому засіданні 10.10.2014р. розпорядник майна Шведюк Л.П. повідомила про вчинені дії у процедурі розпорядження майном. Для долучення до матеріалів справи надала заяву Публічного акціонерного товариства "Фортуна -банк" про визнання грошових вимог до боржника на суму 427009,10 грн.

Також, розпорядник майна повідомила про те, що вимоги ПАТ "Фортуна-банк" забезпечені заставою та надала перелік майна, що є предметом застави, який долучений до реєстру вимог кредиторів.

Для надання письмового відзиву від боржника стосовно грошових вимог ПАТ "Фортуна-банк" розпорядник майна просила оголосити перерву у судовому засіданні.

Присутній у судовому засіданні 10.10.2014р. представник Коростенської міської ради Житомирської області повідомив, що Приватне підприємство "Лебединецьке" зареєстроване та розташоване в с. Розівка, Коростенського району. ПП "Лебединецьке" на території м. Коростеня господарської діяльності не проводить, податків до місцевого бюджету не сплачує, містоутворюючим не являється.

У судовому засіданні 16.10.2014р. розпорядник майна на запитання суду повідомила, що керівник боржника не заперечує проти включення до реєстру вимог кредиторів вимог забезпеченого кредитора ПАТ "Фортуна-банк", про що свідчить підписаний ним реєстр вимог кредиторів та просила розглянути та затвердити поданий до суду реєстр вимог кредиторів.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредиторів та розпорядника майна, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до абз. 8 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Згідно абз. 5 ст. 1 Закону, грошове зобов'язання - зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов'язань відносяться також зобов'язання щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов'язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов'язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов'язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов'язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Законом.

Склад і розмір грошових зобов'язань, в тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням процентів, які зобов'язаний сплатити боржник, визначаються на день подачі в господарський суд заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Законом.

Частиною 1 ст. 23 Закону передбачено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Кредитор, за заявою якого порушено провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті (абз. 1 ч. 2 ст. 23 Закону).

Забезпечені кредитори зобов'язані подати заяву з грошовими вимогами до боржника під час провадження у справі про банкрутство лише в частині вимог, що є незабезпеченими, або за умови відмови від забезпечення (абз. 2 ч. 2 ст. 23 Закону).

Склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті України. Якщо зобов'язання боржника визначені в іноземній валюті, то склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті за курсом, встановленим Національним банком України на дату подання кредитором заяви з грошовими вимогами до боржника (абз. 3 ч. 2 ст. 23 Закону).

Майнові вимоги кредиторів до боржника мають бути виражені в грошових одиницях і заявлені до господарського суду в порядку, встановленому цією статтею (абз. 4 ч. 2 ст. 23 Закону).

Кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також за вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування мають право протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують (абз. 5 ч. 2 ст. 23 Закону).

18.07.2014 оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області) ( №6305).

Згідно абз. 1 ч. 8 ст. 23 Закону, вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав (абз. 2 ч. 8 ст. 23 Закону).

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника (абз. 3 ч. 8 ст. 23 Закону).

Черговість задоволення вимог кредиторів, визначена у ст. 45 Закону.

Відповідно до ч. 5 ст. 23 Закону, розпорядник майна боржника не пізніше, ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Згідно абз. 1 ч. 2 ст. 25 Закону, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону (абз. 2-6 ч. 2 ст. 25 Закону).

За загальним правилом, визначеним ст.ст. 33, 34 ГПК України, кожна сторона належними засобами доказування повинна довести підстави своїх вимог.

Отже, виходячи з системного аналізу положень чинного законодавства, заявлені у справі про банкрутство грошові вимоги можуть підтверджуватися або первинними документами (угодами, накладними, рахунками, актами виконаних робіт, тощо), що свідчить про цивільно - правові відносини сторін та підтверджують заборгованість боржника перед кредитором, або рішенням юрисдикційного органу, до компетенції якого віднесено вирішення такого спору.

Розпорядником майна Шведюк Л.П. на розгляд суду подано реєстр вимог кредиторів ПП "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області) у складі кредиторів:

1)Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хімічного машинобудування" на суму 630577,73 грн. основного боргу, який віднесений до четвертої черги; 6090 грн. витрат по сплаті судового збору, які віднесені до першої черги;

2) окремо внесено вимоги Публічного акціонерного товариства "Фортуна - банк", які забезпечені заставою майна, на суму 1 314 556,55 грн. основного боргу та 136324,46 грн. неустойки, які підлягають погашенню в позачерговому порядку.

Відомості про майно ПП "Лебединецьке", що є предметом застави:

- верстат багатопильний WD - 250/350 в кількості 1 шт. загальною вартістю 186804,07 грн.;

- верстат брусу вальний TD- 500/2 в кількості 1 шт. загальною вартістю 235025 грн.;

- рубальна машина типу RM 800.5/3 в кількості 1 шт. загальною вартістю 43000 грн.;

- рубальна машина типу RM 800.7 в кількості 1 шт. загальною вартістю 55166,67 грн.;

- бункер-дозатор типу BD 125 в кількості 1 шт. загальною вартістю 16833,33 грн.;

- електропривід типу RM 800.5 в кількості 1 шт. загальною вартістю 24500 грн.;

- лісоматеріали (куб. м.) в кількості 2095,43 куб. м. загальною вартістю 1 002 461,82 грн.

Обґрунтованість включення до реєстру вимог кредиторів підтверджується доданими до заяв кредиторів документами та іншими матеріалами справи, додатково дослідженими в судовому порядку.

Частиною 6 ст. 26 Закону передбачено, що на час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше ніж сім осіб. Вибори комітету кредиторів проводяться відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених відповідно до частини четвертої цієї статті. Кредитор, що має двадцять п'ять і більше відсотків голосів, автоматично включається до складу комітету кредиторів. Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

Частиною 4. ст. 26 Закону передбачено, що конкурсні кредитори мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, та кратну одній тисячі гривень. Під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу не враховуються суми неустойки (штрафу, пені), інші фінансові санкції, моральна шкода, судовий збір у справі про банкрутство, заявлені або сплачені кредиторами в провадженні у справі про банкрутство.

Згідно абз. 3 ч. 3 ст. 26 Закону, збори кредиторів проводяться за місцезнаходженням боржника.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне: затвердити реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області); зобов'язати розпорядника майна Шведюк Л.П. за місцезнаходженням боржника провести збори кредиторів, на яких обрати комітет кредиторів боржника; призначити засідання суду для розгляду питання про застосування до боржника подальших судових процедур у справі про банкрутство Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області) .

Керуючись ст.ст.4-1, 32-37, ст. 86 ГПК України, ст. ст. 1, 22-25, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства "Лебединецьке" (с. Розівка Коростенського району Житомирської області) у складі кредиторів:

1)Публічного акціонерного товариства "Коростенський завод хічного машинобудування" на суму 630577,73 грн. основного боргу, який зобов'язати розпорядника майна віднести до четвертої черги; 6090 грн. витрат по сплаті судового збору, які віднести до першої черги;

2) зобов'язати розпорядника майна окремо внести вимоги Публічного акціонерного товариства "Фортуна - банк", які забезпечені заставою майна на суму 1 314 556,55 грн. основного боргу та 136324,46 грн. неустойки, які підлягають погашенню в позачерговому порядку.

Відомості про майно ПП "Лебединецьке", що є предметом застави:

- верстат багатопильний WD - 250/350 в кількості 1 шт. загальною вартістю 186804,07 грн.;

- верстат брусу вальний TD- 500/2 в кількості 1 шт. загальною вартістю 235025 грн.;

- рубальна машина типу RM 800.5/3 в кількості 1 шт. загальною вартістю 43000 грн.;

- рубальна машина типу RM 800.7 в кількості 1 шт. загальною вартістю 55166,67 грн.;

- бункер-дозатор типу BD 125 в кількості 1 шт. загальною вартістю 16833,33 грн.;

- електропривід типу RM 800.5 в кількості 1 шт. загальною вартістю 24500 грн.;

- лісоматеріали (куб. м.) в кількості 2095,43 куб. м. загальною вартістю 1 002 461,82 грн.

Перші загальні збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести за місцезнаходження боржника.

Обов'язки по організації проведення зборів кредиторів покласти на розпорядника майна боржника Шведюк Л.П.

2. Призначити наступне засідання суду на "13" листопада 2014 р. о 11:40 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський 3/65, кім. № 409.

3. Розпоряднику майна Шведюк Л.П.:

- провести збори кредиторів, на яких обрати комітет кредиторів; протоколи загальних зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду до наступного судового засідання;

- до наступного судового засідання надати суду звіт про вжиті заходи у процедурі розпорядження майном з питань проведення аналізу фінансової, господарської, інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарних ринках, виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, а також пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника;

- до наступного судового засідання надати суду протокол засідання комітету кредиторів про затвердження звіту розпорядника майна та прийняте рішення щодо застосування до боржника подальших судових процедур;

4. Викликати в судове засідання представників кредиторів, боржника та розпорядника майна боржника Шведюк Л.П.

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - у справу;

2 - ініціюючому кредитору(заявнику) - (рек. ),

3 - боржнику (рек. з повід.),

4- арбітражному керуючому Шведюк Л.П. - рек. або наручно під розпис

5- ПАТ "Фортуна-банк" (04070, м. Київ, вул. Боричів Тік, буд. 35-В) - реком. з пов.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.10.2014
Оприлюднено24.10.2014
Номер документу41006506
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/659/14

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 24.09.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.05.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні