Ухвала
від 05.09.2014 по справі 1-15-11
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-15-11

1/705/2/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2014 рокуУманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

адвокатів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Умань кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_6 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з вищою освітою, не одруженого, не військовозобов`язаного, раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_6 обвинувачується в тому, що він 18.04.2009 року, в проміжок часу з 01.00 години до 02.00 години, перебуваючи поблизу магазину «Мрія», який розташований по вулиці Садовій, 31, м. Умані, Черкаської області, в ході конфлікту, на грунті раптово виниклих неприязних відносин з громадянином ОСОБА_7 , 1977 року народження, з власної необережності, внаслідок злочинної самовпевненості, свідомо припускаючи, що від його дій не настануть негативні наслідки, а саме смерть громадянина ОСОБА_7 , наніс один удар рукою в обличчя останнього, в результаті чого громадянин ОСОБА_7 , втративши рівновагу, упав на рівну асфальтовану поверхню та отримав при цьому, згідно висновку експерта № 207/282, від 20.06.2009 року, тілесні ушкодження у вигляді: а) закритої черепно-мозкової травми: - перелом потиличної кістки, у її середньому відділі, у вигляді трьох ліній, які виходять із однієї точки і розходяться вправо і вліво на скроневі ділянки та уверх по серединному шву через тім`яний відділ склепіння черепа на верхній відділ лобної ділянки; - забої лобних і скроневих доль мозку на основі, більше справа, у вигляді крововиливів з розм`якшенням їх тканини, та базально-стволових відділів мозку крапкові і смужчаті крововиливи в їх тканини (варолієвому мосту, довгастому мозку, стінках бокових шлуночків); - розповсюджені крововиливи під м`якими мозковими оболонками на склепінні і основі обох півкуль мозку, оболонками мозочка, домішок крові в шлуночках мозку; - крововиливи в м`яких покривах черепа в потиличній ділянці і по ходу ліній переломів, садна і мілкі тріщини шкіри потиличної ділянки, відповідно зоні початку та відходження ліній переломів, яка відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечна для життя, із життям не сумісна, а також тілесні ушкодження у вигляді: б) крововиливу в м`яких тканинах (синець) верхньої губи; в) синця і садна на його фоні в ділянці правої щоки, по краю нижньої щелепи; синця в ділянці лівої лопатки; садна по задньо-бокових поверхнях обох ліктьових суглобів, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Під час транспортування до Уманської міської лікарні, 18.04.2009 року, від отриманих тілесних ушкоджень настала смерть громадянина ОСОБА_7 .

Згідно висновку експерта № 380/12 Головного бюро судово-медичної експертизи МОЗ України від 26.03.2014 року у ОСОБА_7 було виявлено закриту черепно-мозкову травму у вигляді са дна на потилиці посередині та перелому кісток склепіння черепа у вигляді трьох променів, що виходять з одного центру, розташованого відповідно до вказаного садна, та направлених праворуч, ліворуч, та вгору, далі вперед вздовж ходу стрілоподібного шва, також виявлені садно і крововилив під слизовою оболонкою на верхній губі посередині та синець і садно на його тлі в ділянці правої щоки по краю нижньої щелепи, синець в ділянці лівої лопатки, сад на по заднє-бічних поверхнях обох ліктьових суглобів.

Виходячи з характеру та розмірів тілесних ушкоджень на обличчі у ОСОБА_8 , вони утворилися від двократної дії тупого предмету (предметів) з обмеженою по верхнею, форма та розміри якого (яких) в ушкодженнях не відобразилися. Садно та перелом кісток склепіння черепа, а також синець в ділянці лівої лопатки та садна по заднє-бічних по верхнях обох ліктьових суглобів утворилися від ударної взаємодії з твердим предметом з пе реважаючою поверхнею, можливо внаслідок падіння навзнак на таку поверхню.

Виявлені у гр. ОСОБА_7 тілесні ушкодження утворитись у результаті дії принаймні двох чи трьох чинників (предметів) - ушкодження на верхній губі та правій щоці - від двократної дії тупого предмету (предметів) з обмеженою поверхнею. Ушкодження в потиличній ділянці голови потерпілого та на задній поверхні тулуба і верхніх кінцівок могли утворитися одномоментно при падінні навзнак на тверду переважаючу поверхню.

Місцям дії травмуючої сили на тіло ОСОБА_7 відповідає розташування ті лесних ушкоджень - саден, синця та крововиливу, на напрямок дії травмуючої сили, що спричинила садно та перелом кісток склепіння черепа може вказувати напрямок розповсю дження основної лінії перелому кісток склепіння черепа - ззаду наперед та дещо зліва напра во.

ОСОБА_7 було завдано принаймні два удари в обличчя - в ділянку правої щоки та в ділянку верхньої губи тупим предметом з обмеженою поверхнею, можливо кула ком чи кулаками, за чим могло відбутися падіння на тверду переважаючу поверхню навзнак з наступним ударом потиличною ділянкою голови об вказану поверхню.

Тілесні ушкодження у ОСОБА_7 могли утворитися за обставин, зазначе них в постанові про призначення експертизи за умов, що ОСОБА_9 було завдано при наймні два удари в обличчя.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_6 вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.119 КК України, кваліфікований як вбивство, вчинене через необережність.

Свою вину ОСОБА_6 у вчиненні злочину визнав повністю. Його винність повністю підтверджується матеріалами справи.

У відповідності до ст.49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до набрання вироком законної сили минули такі строки: п`ять років у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

Згідно з ч.3 ст.12 КК України злочином середньої тяжкості є злочин, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк не більше п`яти років.

Таким чином, інкримінуємий ОСОБА_6 злочин, передбачений ч.1 ст.119 КК України є злочином середньої тяжкості, строк притягнення до кримінальної відповідальності по якому становить п`ять років.

По справі встановлено, що цей злочин був вчинений 18 квітня 2009 року, а тому ОСОБА_6 необхідно звільнити від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності.

До судового засіданні адвокат підсудного ОСОБА_5 надав до суду клопотання, яке підтримане підсудним ОСОБА_6 , в якому просить закрити кримінальну справу відносно ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України згідно ст.49 КК України, ст.7-1 КПК України, у зв`язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, передбачених ст.49 КК України.

В судовому засіданні адвокат підсудного ОСОБА_5 та підсудній ОСОБА_6 заявлене клопотання підтримали та просили задовольнити і закрити відносно ОСОБА_6 , кримінальну справу у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України.

В судовому засіданні прокурор не заперечував проти закриття справи відносно ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України, згідно ст.49 КК України, ст.7-1 КПК України, у зв`язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, передбачених ст.49 КК України.

В судовому засіданні потерпіла та адвокат потерпілої ОСОБА_4 заперечували проти закриття справи відносно ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України згідно ст.49 КК України, 7-1 КПК України, у зв`язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, передбачених ст.49 КК України.

Вислухавши, пояснення підсудного, думку прокурора, потерпілої, адвокатів, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що кримінальна справа відносно ОСОБА_6 у вчиненні ним злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України підлягає закриттю в зв`язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, передбачених ст.49 КК України.

На підставі ст.49 КК України(2001 року із змінами і доповненнями), керуючись ст.ст. 7, 7-1, 273, 282 КПК України(1960 року із змінами і доповненнями), суд, -

У Х В А Л И В:

Звільнити ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України у зв`язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України - закрити.

Міру запобіжного заходу, обрану відносно підсудного ОСОБА_6 , у вигляді застави скасувати.

Заставу в розмірі 1000 гривень повернути заставодавцю ОСОБА_10 (т.1 ас.191-195).

Речові докази по справі: - автомобіль ВАЗ-2107, д.н.з. НОМЕР_1 , який передано на зберігання власниці ОСОБА_11 , під розписку ( а.с. 64 т.1) залишити останній за належністю;

- полімерну пляшку, ємністю 1,5 літри, від води солодкої газованої «Лимонад», скляну пляшку від горілки «Горілочка», ємністю 0,5 літри, 4 прозорі полімерні стаканчики, порожню пачку від цигарок «Winston» (сині), скляну пляшку від горілки «Хортиця», ємністю 0,5 літри, 1 прозорий полімерний стаканчик; пляшку полімерну прозору від води «Бонаква», на 2/3 заповнену водою, та мікроволокна з усіх сидінь авто; предмети одягу та взуття трупа ОСОБА_7 ; зрізи нігтів з лівої та правої рук трупа, змиви з лівої та правої рук трупа, зразки волосся трупа, що передаі на зберігання в кімнату зберігання речових доказів Уманського МВ УМВС (а.с. 75-77 т.1)- знищити;

- 2 сліди пальців рук та 1 слід долоні; 4 сліди пальців рук; зразки слідів рук трупа( а.с. 109, 210, 212 т.1) та гістологічний матеріал, які долучені до матеріалів справи - залишити при матеріалах даної кримінальної справи.

Ухвала може бути оскаржена учасниками процесу протягом 7 діб з дня її винесення до судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Черкаської області через Уманський міськрайонний суд.

Головуючий ОСОБА_1

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.09.2014
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу40362906
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-15-11

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Постанова від 04.11.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Постанова від 05.01.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Постанова від 27.02.2018

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Коваль А. Б.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Коваль А. Б.

Постанова від 18.04.2016

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Кімстачов О. С.

Постанова від 14.03.2016

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 16.12.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Євтушенко В. Г.

Ухвала від 05.09.2014

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Прокулевич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні