Ухвала
від 30.05.2014 по справі 758/6022/14-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6022/14-ц

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 травня 2014 року суддя Подільського районного суду м.Києва Гребенюк В. В., розглянувши матеріали позовної заяви Комуністичної партії України, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії «1+1», про визнання інформацію недостовірною, зобов'язання її спростувати, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачі звернулися до суду із вищезазначеним позовом. Позов за змістом і формою повинна відповідати вимогам ст. 119 ЦПК України. Відповідно до ч. 1 ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно роз'яснення п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 р. N 2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» у позовній заяві повинні не лише міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

З матеріалів справи вбачається, що предметом спору є визнання інформацію недостовірною, зобов'язання її спростувати.

У порушення зазначених вимог закону, у позовній заяві не викладені обставини, на яких ґрунтуються вимоги, позивача та не зазначені докази, що підтверджують кожну обставину або наявність підстав для звільнення від доказування, зокрема,у позові не обґрунтовано правомірність звернення до місцевого суду співпозивача - юридичної особи до іншої юридичної особи. Крім того, в позовній заяві в якості співпозивача зазначено ОСОБА_4, в той час, як остання є представником за довіреністю, не надано до суду доказів на підтвердження повноважень на представництво інтересів юридичної особи - комуністичної партії України.

Відповідно до ч. 5 ст. 119 ЦПК України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору.

Згідно ч. 6 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» у разі якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом. Судовий збір справляється з урахуванням загальної суми позову також у разі: подання позову одним позивачем до кількох відповідачів; об'єднання суддею в одне провадження кількох однорідних позовних вимог.

У порушення вищезазначених вимог закону, позивачами судовий збір сплачено не пропорційно долі поданих кожним з позивачів вимог та не окремим платіжним документом.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Частиною 1 статті 121 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 3, 119 - 121 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Комуністичної партії України, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії «1+1», про визнання інформацію недостовірною, зобов'язання її спростувати - залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання ухвали.

Роз'яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений в ухвалі строк, позовна заява буде визнана неподаною та повернута.

Копію цієї ухвали направити позивачам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяВ. В. Гребенюк

Дата ухвалення рішення30.05.2014
Оприлюднено03.07.2015
Номер документу45887678
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання інформацію недостовірною, зобов'язання її спростувати

Судовий реєстр по справі —758/6022/14-ц

Постанова від 05.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 23.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні