Ухвала
від 17.04.2014 по справі 922/4784/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"17" квітня 2014 р.Справа № 922/4784/13

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Жигалкіна І.П.

при секретарі судового засідання Кісельовій С.М.

розглянувши матеріали справи

за позовом 3-і особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ТОВ "Аскона", м. Харків 1. Харківська міська рада, м. Харків 2. Комунальне підприємство "Харківське міське бюро технічної інвентаризації", м. Харків 3. Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, м. Харків до 3-я особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів 1. МППФ "Апіс", м. Харків , 2. Харківське міське управління юстиції в особі Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції, м. Харків Замковий О.С., м. Харків про скасування державної реєстрації права власності та зобов'язання вчинити певні дії за участю :

представника позивача: Мирошнік В.С., директор

представника 3-ї особи на стороні позивача 1 (Харківська міська рада): Буряковська О.Ю., дов. № 08-11/5905/2-13 від 30.12.2013 р.

представника 3-ї особи на стороні позивача 2 (Комунальне підприємство "Харківське міське бюро технічної інвентаризації"): Терещенко Л.С., дов. № 19 від 16.09.2013 р.

представника 3-ї особи на стороні позивача 3 (Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області): Царицанська А.Г., дов. № 010/120/1857 вн від 11.07.2013 р.

представник відповідача 1 (МППФ "Апіс"): Захаров П.В., дов. № б/н від 12.11.2013 р.

представник відповідача 2 (Харківське міське управління юстиції в особі Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції): не з'явився

3-я особа на стороні відповідачів: Замковий О.С., особисто

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Аскона" (позивач) звернулося до господарського суду Харківської області з позовною заявою до Малого приватного підприємства фірма "Апіс" (відповідач) згідно якої просить суд:

- скасувати державну реєстрацію права власності за Малим приватним підприємством фірма "Апіс" на нежитлову будівлю літ. "А-1" за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1-а;

- зобов'язати Мале приватне підприємство фірма "Апіс" знести за власний рахунок самочинно збудовану нежитлову будівлю літ. "А-1" за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1-а.

17 квітня 2014 року через канцелярію суду від позивача надійшло клопотання (вх.№ 13144 від 17.04.2014 р.) про витребування: 1) у ТОВ "ХАРКІВРЕКОНСТРУКЦІЯ" проектно-кошторисної документації на будівництво споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а в повному обсязі, розроблену та узгоджену у встановленому законодавством порядку, виконаний TOB «ХАРКІВРЕКОНСТРУКЦІЯ» (головний інженер проекту Жила Л. С.); виконавчої документації з будівництва споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, зокрема журнал авторського нагляду; 2) у TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ» договору підрядних робіт на будівництво споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, укладений між МППФ «АПІС» та TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ»; наказу TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ» № 0512 від 01.03.2012 р. щодо повноважень особи на виконання робіт (виконроб Павлик О. І.); виконавчу документацію з будівництва споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, зокрема акти на приховані роботи, журнал авторського нагляду.

Окрім того, клопотанням (вх.№ 13145 від 17.04.2014 р.) позивач просив суд витребувати у Департаменті містобудування, архітектури та генерального плану Харківської міської ради копію інвентаризаційної справи на споруду (нежитлову будівлю літ. А-1) за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1а, а також копію інвентаризаційної справи на будівлі за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1.

Вказані клопотання позивача про витребування доказів вмотивовано наступним.

Ухвалою суду від 11.02.2014 р. було призначено у справі судову комплексну експертизу.

Ухвалою суду від 31.03.2014 р. було поновлено провадження по справі, зобов'язано сторони по справі надати додаткові матеріали, які були витребувані судовими експертами, а саме: копії інвентаризаційних справ на будівлі за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1а та за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1; проектно-кошторисна документація на будівництво споруди, договори робіт на будівництво споруди та ін.

Втім, учасниками судового процесу витребувані судом документи надані не були.

Згідно пояснень 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог не стороні позивача КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" (вх.№ 11382 від 03.04.2014 р.) відповідні інвентаризаційні справи знаходяться в Департаменті містобудування, архітектури та генерального плану Харківської міської ради, який є самостійною юридичною особою.

Проектно-кошторисна документація на будівництво споруди, договори робіт на будівництво споруди та ін. мали знаходитись у відповідача, втім останній вимоги ухвали суду не виконав, витребувані документи не надав.

Враховуючи, що проектно-кошторисна документація на будівництво споруди, договори робіт на будівництво споруди та ін. (окрім відповідача) можуть знаходитись у організацій, які здійснювали проектування та будівництво будівлі за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1а, зокрема це TOB «ХАРКІВРЕКОНСТРУКЦІЯ» та TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ», позивач просить суд витребувати відповідні документи саме у цих суб'єктів.

Згідно пояснень позивача, останній самостійно отримати перелічені вище документи не може, що зумовлює необхідність звернення до суду з відповідними клопотаннями про витребування доказів.

Дослідивши матеріали справи, вказані клопотання, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ст. 4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обгрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами. Господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Зі змісту положень ст.ст. 22, 43, 82-84 ГПК України вбачається, що рішення суду ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Згідно ст. 38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, що перешкоджають його наданню; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; 4) обставини, які може підтвердити цей доказ.

З огляду на наведене, враховуючи, що вказані вище докази мають значення для всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи та не можуть бути отримані учасниками судового процесу самостійно, з метою забезпечення принципу змагальності судового процесу, суд задовольняє клопотання позивача вх.№ 13144 від 17.04.2014 р та вх.№ 13145 від 17.04.2014 р. про витребування доказів.

На підставі викладеного, у зв'язку з витребуванням судом документів, неявкою в судове засідання відповідача 2, ненаданням учасниками судового процесу всіх витребуваних судом документів, суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 22, 38, 43, 69, 77, 82-84, 86 ГПК України

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача вх.№ 13144 від 17.04.2014 р та вх.№ 13145 від 17.04.2014 р. про витребування доказів - задовольнити.

ВИТРЕБУВАТИ у ДЕПАРТАМЕНТА МІСТОБУДУВАННЯ, АРХІТЕКТУРИ ТА ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (61003, м.Харків, вул. Квітки-Основ'яненка,7) належним чином засвідчені копії: 1) інвентаризаційної справи на споруду (нежитлову будівлю літ. А-1) за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1а; 2) інвентаризаційної справи на будівлі за адресою м. Харків, вул. Ярославська, 1.

ВИТРЕБУВАТИ у TOB «ХАРКІВРЕКОНСТРУКЦІЯ» (адреса: 61166, м. Харків, Новгородська, 11): 1) проектно-кошторисну документацію на будівництво споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а в повному обсязі, розроблену та узгоджену у встановленому законодавством порядку, виконаний TOB «ХАРКІВРЕКОНСТРУКЦІЯ» (головний інженер проекту Жила Л. С.); 2) виконавчу документацію з будівництва споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, зокрема журнал авторського нагляду.

ВИТРЕБУВАТИ у TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ» (61052, м. Харків, вул. Малиновського, 3): 1) договір підрядних робіт на будівництво споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, укладений між МППФ «АПІС» та TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ»; 2) наказ TOB «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ІВАНОВ» № 0512 від 01.03.2012 р. щодо повноважень особи на виконання робіт (виконроб Павлик О. І.); 3) виконавчу документацію з будівництва споруди (нежитлової будівлі літ. «А-1») за адресою: м. Харків, вул. Ярославська, 1а, зокрема акти на приховані роботи, журнал авторського нагляду.

Виртебувані судом документи надати через канцелярію суду за три дні до судового засідання.

Розгляд справи відкласти на "14" травня 2014 р. о 10:00

Всім учасникам судового процесу виконати вимоги попередніх ухвал суду.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду;

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності);

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя І.П. Жигалкін

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.04.2014
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46683412
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4784/13

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 03.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Доленчук Д.О.

Ухвала від 09.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 17.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Постанова від 24.02.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 26.01.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні