Ухвала
від 05.02.2010 по справі 2а-54/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову в задоволенні клопотання

05 лютого 2010 року справа № 2а-54/10/2370

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

судді - Мишенка В.В.,

при секретарі - Дубовій Ю.С.,

за участю: представника позивача ОСОБА_1 - за довіреністю, представників відповідача ОСОБА_2 та ОСОБА_3 - за довіреностями, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси письмове клопотання державної інспекції з контролю за цінами в Черкаській області про вжиття заходів забезпечення позову у адміністративній справі за позовом державної інспекції з контролю за цінами в Черкаській області до комунального підприємства «Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства» про стягнення економічних санкцій у розмірі 6554 грн. 25 коп.,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулась державної інспекції з контролю за цінами в Черкаській області в якій просить стягнути з комунального підприємства «Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства» економічні санкції у розмірі 6554 грн. 25 коп.

В судовому засіданні представником позивача суду надано письмове клопотання начальника державної інспекції з контролю за цінами в Черкаській області ОСОБА_4 про постановления ухвали про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову по адміністративній справі № 2-а-54/10/2370, а саме заборонити відповідачу вчиняти будь-які дії, а також накласти арешт на майно та розрахункові рахунки відповідача у розмірі застосованих економічних санкцій.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши думку представників сторін судом встановлено наступне.

Відповідно до ст. 117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову постановляє суд першої інстанції, а якщо розпочато апеляційне провадження, то таку ухвалу може постановити суд апеляційної інстанції.

Подання адміністративного позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

Адміністративний позов, крім способу, встановленого частиною третьою цієї статті, може бути забезпечено забороною вчиняти певні дії.

Виходячи з аналізу вищевказаної норми суд може забезпечити адміністративний позов шляхом зупинення дії рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються, а також шляхом заборони вчиняти певні дії. Вказані способи забезпечення адміністративного позову визанчені законодавцем у імперативному порядку та розширеному тлумаченню не підлягають.

Позивач в своєму клопотанні просить забезпечити адміністративний позов шляхом заборони відповідачу вчиняти будь-які дії, а також накладення арешту на майно та розрахункові рахунки відповідача у розмірі застосованих економічних санкцій.

В зв'язку викладеним, на підставі ст. 117 та ст. 156 КАС України суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову по адміністративній справі № 2а-54/10/2370 .

Керуючись ст.117, ст. 118 та ст. 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову по адміністративній справі № 2-а-54/10/2370, а саме про заборону відповідачу вчиняти будь-які дії, а також накладення арешту на майно та розрахункові рахунки відповідача у розмірі застосованих економічних санкцій, відмовити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-ти денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя В.В. Мишенко

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2010
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу47997512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-54/10/2370

Ухвала від 26.01.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Постанова від 18.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Ухвала від 05.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Ухвала від 07.10.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко В. В.

Ухвала від 26.05.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко В. В.

Ухвала від 07.10.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко В. В.

Постанова від 18.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Мишенко Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні