Ухвала
від 12.08.2009 по справі 8/257
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

8/257

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа №  8/257

12.08.09

За позовом        Колективного підприємства "Сезон"     

до                       1) Фонду приватизації комунального майна Дарницького району м.Києва,

                           2) Універсальної товарної біржі "Національні ресурси"

про                      визнання недійсним результатів аукціону

                                                                                                                        Суддя   В.С. Катрич

Представники:

Від позивача            керівник –Примак Б.М.

Від відповідача-1    не з'явилися

Від відповідача-2    представник - Мосієнко М.Ф.(дов. №б/н від 05.08.09)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач   звернувся  до Господарського суду м. Києва з  позовом  про визнання недійсними результати аукціону з продажу приміщень загальною площею 329,5 кв.м. , що розташовані в будинку за адресою: м.Київ, вул. Харківське шосе, 144-А, літера «А», що був проведений 24.12.2007р. Універсальною товарною біржею «Національні ресурси».     

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 09.06.2009р. порушено провадження у справі № 8/257 та прийнято позовну заяву до розгляду, розгляд справи призначений на 02.07.2009р.

Звертаючись з вказаним позовом до суду позивач просив суд вжити заходи до забезпечення позову шляхом накладення арешту на нежитлові приміщення загальною площею 329,5 кв.м., що розташовані в будинку за адресою: м.Київ, вул. Харківське шосе, 144-А, літера «А», які належать Територіальній громаді Дарницького району м.Києва і права суб'єкта комунальної власності на які здійснює Дарницька районна в м.Києві рада (02068, м.Київ, вул. Кошиця, 11, код 26077558).

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 09.06.2009р. задоволено клопотання позивача про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 02.07.2009р. розгляд справи був відкладений на 06.08.2009р., у зв'язку з не з'явленням представників сторін у судове засіданні та неподанням ними витребуваних доказів.

У судове засідання, призначене на 06.08.2009р. з‘явилися позивач та представники відповідача-2. Представник відповідача-1 у судове засідання не з'явився, відзив на позов та витребувані судом документи не надав, про час і місце судового засідання був повідомлений належним чином.

У судовому засіданні позивач подав клопотання про залучення до справи третьої особи на стороні відповідача –Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові висоти», яке за відомостями позивача є переможцем спірного аукціону.

Частиною 1 статті 27 ГПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача –Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові висоти»(02091, м.Київ, вул. Горлівська, 124/140; код ЄДРПОУ 33779913).

Крім того, у судовому засіданні позивач надав суду довідку з ЄДРПОУ позивача, свідоцтво про державну реєстрацію позивача.

У судовому засіданні представник відповідача-2 подав клопотання про відкладення розгляду справи для надання можливості надати суду документи, які витребувані судом.

Через канцелярію суду від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, в якому позивач просить суд витребувати у відповідача -2 докази замовлення в газеті «Шулявка»на розміщення публікації інформації про проведення біржових торгів (аукціону) з продажу нежитлових приміщень по вул. Харківське шосе, 144-А в м.Києві та протокол біржових торгів (аукціону) з продажу нежитлових приміщень по вул. Харківське шосе, 144-А вм.Києві.

Від відповідача-2 через канцелярію суду надійшов відзив на позовну заяву з доданими до нього документами, серед яких, зокрема, докази замовлення в газеті «Шулявка»на розміщення публікації інформації про проведення біржових торгів (аукціону) з продажу нежитлових приміщень по вул. Харківське шосе, 144-А в м.Києві (київська міська щотижнева газета № 47 (738) від 23.11.2007р.) та протокол біржових торгів (аукціону) з продажу нежитлових приміщень по вул. Харківське шосе, 144-А вм.Києві (протокол № 1 від 24.12.2007р., згідно якого переможцем торгів визнаний учасник № 1 –ТОВ «Нові висоти»). У відзиві на позовну заяву відповідач-2 зазначив, що відповідач-2 не визнає заявлені позовні вимоги з мотивів, викладених у відзиві на позовну заяву та просить суд відмовити у задоволенні позову.

У зв'язку з не з'явленням представника відповідача-1 у судове засіданні та неподанням ним витребуваних доказів та необхідністю витребувати нові докази, розгляд справи слід відкласти на 03.09.2009р. на 14:30.          

Керуючись ст. 27 п. 1, п.2, п.3 ст. 77, ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Відкласти розгляд справи на 03.09.2009 о 14:30.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва в залі судового засідання № 17 корпусу-Б.          

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача –Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові висоти»(02091, м.Київ, вул. Горлівська, 124/140; код ЄДРПОУ 33779913).

Зобов'язати позивача направити Товариству з обмеженою відповідальністю «Нові висоти»позовну заяву з доданими до неї документами, докази направлення надати суду.

Позивачу надати суду статут позивача; власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, нема справи зі спору між тими ж сторонами про той же предмет і з тих же підстав та нема рішення цих органів з такого спору; довідку про знаходження відповідачів в ЄДРПОУ або в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на день розгляду справи; оригінали доданих до позовної заяви документів (на огляд суду);  докази звернення з питань прийняття участі у біржових торгах; письмові пояснення з врахуванням викладених відповідачем-2 у відзиві на позовну заяву обставин.

Відповідачу 1 надати суду оригінали і належні копії статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи і довідку з органів статистики про їх знаходження в ЄДРПОУ або в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на дату прийняття даної ухвали; відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України; документи в обгрунтування заперечень; докази здійснення підготовки об'єкту приватизації до продажу та інших дій, передбачених ст. 8 Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)"; протокол біржових торгів (аукціону) про результати продажу приміщень загальною площею 329,5 кв.м., що розташовані в будинку  за адресою: м.Київ, вул. Харківське шосе, 144-А, літера "А", що був проведений 24.12.2007р. Універсальною товарною біржею "Національні ресурси"; угоду між Фондом приватизації комунального майна Дарницького району м.Києва та Уніеврсальною торваною біржею "Національні ресурси" про проведення продажу приміщень загальною площею 329,5 кв.м., що розташовані в будинку за адресою: м.Київ, вул. Харківське шосе, 144-А, літера "А".   

Відповідачу-2 надати суду оригінали і належні копії статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи і довідку з органів статистики про їх знаходження в ЄДРПОУ або в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на дату прийняття даної ухвали.

Третій особі надати суду оригінали і належні копії статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи і довідку з органів статистики про їх знаходження в ЄДРПОУ або в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на дату прийняття даної ухвали; відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України; документи в обгрунтування заперечень.

Учасникам процесу - письмові докази, представлені суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України.

Попередити сторін про відповідальність за невиконання вимог ухвали суду у відповідності з вимогами п. 5 ст. 83 ГПК України.  

СуддяВ.С. Катрич

                                                                              

Дата ухвалення рішення12.08.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4849326
СудочинствоГосподарське
Суть                     визнання недійсним результатів аукціону                                                                                                                         

Судовий реєстр по справі —8/257

Постанова від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 03.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 15.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 14.04.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 12.03.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Постанова від 23.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Шевкова Т.А.

Рішення від 12.08.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 02.04.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Гоголь T.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні