Ухвала
від 24.09.2009 по справі 30/333
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

30/333

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  30/333

24.09.09

За позовом    Товариства з обмеженою відповідальністю «Київський завод

                       металоконструкцій № 2»

До                   Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря

Про                усунення перешкод в користуванні майном

                                                                                                              Суддя  Ващенко Т.М.                                                                                                                                                  

Представники сторін:

Від позивача             Єфремов В.Ю. –представник за довіреністю № 07/24-2009  

                                   від 24.07.09.

Від відповідача        Ушакевич М.П. –представник за довіреністю № б/н від 10.09.09.;                       

                                 Тищенко О.О. –представник за довіреністю № б/н від 10.09.09.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарського суду міста Києва передані позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Київський завод металоконструкцій № 2»до Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря про:

- усунення перешкод в користуванні позивачем своїм майном –а саме нежитловими будівлями за літерами Б, В, Г, що розташовані за адресою: м.Київ, вул.Рибальська, б.2, шляхом зобов»язання відповідача припинити виконання будь-яких несанкціонованих будівельних робіт за адресою: м.Київ, вул.Московська, б.42, що пов»язані з відновленням колокольні Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.09.09. порушено провадження у справі № 30/333, розгляд справи було призначено на 24.09.09. о 09-30.

Позивач в судовому засіданні на підставі ст.22 ГПК України подав клопотання про уточнення (збільшення) позовних вимог, відповідно до якого просить суд:

- визнати дії відповідача по виконанню несанкціонованих у встановленому законодавством порядку будівельних робіт, в тому числі тих, що пов»язані з відновленням колокольні Київського Свято-Введенського чоловічого монастиру за адресою: м.Київ, вул.Московська, б.42 незаконними;

- усунути перешкоди у здійсненні позивачем права користування та розпорядження своїм майном, а саме нежитловими будівлями за літерами Б, В, Г, що розташовані за адресою: м.Київ, вул.Рибальська, б.2, шляхом зобов»язання відповідача припинити виконання будь-яких несанкціонованих будівельних робіт за адресою: м.Київ, вул.Московська, б.42, що пов»язані з відновленням колокольні Київського Свято-Введенського чоловічого монастиру;

- зобов»язати відповідача демонтувати за свій рахунок об»єкти (частини об»єктів), збудовані відповідачем внаслідок несанкціонованих у встановленому законом порядку будівельних робіт з відновлення колокольні монастиру за адресою: м.Київ, вул..Московська, б.42, в частині, що безпосередньо примикає до нежитлових будівель за літерами Б. В, Г, що розташовані за адресою: м.Київ, вул.Рибальська, б.2 та належать позивачу на праві власності, в частині, що розташована на земельній ділянці, відведеній позивачу для обслуговування нежитлових будівель за літерами Б.В Г за адресою: м.Київ, вул.Рибалська, буд.2.

Крім того позивачем на підставі ст.ст.66, 67 ГПК України заявлене клопотання про забезпечення позову шляхом заборони відповідачу вчинення певних дій.

Клопотання мотивоване тим, що виконання відповідачем будівельних робіт з реконструкції колокольні Київського Свято-Введенського чоловічого монастиру без дозволу на проведення робіт, без урахування законних інтересів позивача, без дотримання протипожежних вимог –грубо порушує його права користування своїм майном, а саме будинками, розташованими на бул.Рибальській, 2, та може взагалі призвести до знищення або значного зменшення вартості такого майна.

Відповідач проти заявленого клопотання заперечує, та вказує на те, що з боку Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря вже повністю закінченні будівельні роботи по реконструкції колокольні, а твердження позивача про створення йому перешкод у користуванні об»єктами нерухомого майна не підтверджені належними і допустимими доказами, та не доведено, яким саме чином позивач намагався користуватися цими об»єктами та якими діями відповідач перешкоджав йому у цьому.

Розглянувши подане клопотання суд вважає його необґрунтованим, та таким, що не підлягає задоволенню.

Представником відповідача в судовому засіданні подане клопотання про залучення до участі у розгляді даної справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача –Головне управління охорони культурної спадщини.

Клопотання мотивоване тим, що Київський Свято-Введенський чоловічий монастир є пам»яткою історії та культури, що перебуває під охороною держави, і в разі прийняття рішення на користь позивача без залучення Головного управління охорони культурної спадщини приведе до загрози заподіяння шкоди об»єкту.

Позивач проти зазначеного клопотання заперечує, та вважає, що рішення по даній справі не може вплинути на права та обов»язки даної особи.

Відповідно до ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов»язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Враховуючи дану норму закону суд залучає до участі у розгляді даної справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління охорони культурної спадщини.

 Відповідно до п.1 ст.77 Господарського процесуального кодексу  України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є необхідність витребування нових доказів.

Враховуючи вищевикладене, розгляд справи підлягає відкладенню.

                                                                                                    

Керуючись ст.ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1.          Залучити до участі у розгляді даної справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління охорони культурної спадщини (м.Київ, вул.Спаська, 12)

2.          Розгляд справи № 30/333 відкласти на  08.10.09. о 11-30.

3.          Зобов»язати позивача направити на адресу третьої особи копію позову і доданих до неї документів, належні докази направлення надати в судове засідання; письмові пояснення з врахуванням фактів та обставин викладених в відзиві на позов; докази сплати державного мита за збільшені позовні вимоги.

4.          Зобов»язати відповідача надати письмовий відзив на уточнену позовну заяву.

5.          Запропонувати третій особі ознайомитися з матеріалами справи та надати письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

6.          Зобов'язати сторони направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

Суддя                                                                                                     Т.М. Ващенко

          

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4867181
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/333

Рішення від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Постанова від 16.11.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 18.10.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 08.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Постанова від 18.10.2006

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Синиця О.Ф.

Рішення від 25.12.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 13.12.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні